Valpar 

Labrador

Valpar planeras vinter-vår 21-22

Kull 1

Valpar väntas dec-21

Mossa och Purdey

Searover Busy Mossa 

2 x 1 ökl 1:a kkl 

Har fått äran att ta en kull valpar på denna duktiga tik. Har sett henne i arbete många gånger, och hon är en riktigt duktig apportör. Då ägarinnan Åsa gärna vill ha närhet till valpkullen, så frågade hon mig om jag kunde ta en kull i Willowridge namn? Så gärna gör jag detta, och då pappa till Mossa heter Sparris (W.4.Seasons) så gjorde det beslutet väldigt enkelt  

Åsas om Mossa 

Mossa har den där balansen som jag så gärna vill ha hos en hund, hon har ett stort "will to please" kombinerat med en stark jaktlust och bra driv. Hon bara är vid min sida på ett självklart sätt. Mossa är en mjuk hund och det har hänt att jag fått backa i träningen när jag gått för fort fram, men vi har alltid hittat bra lösningar framåt. Hon är en stark jakthund som alltid varit helt naturlig på allt vilt, hon är stadig och tyst och en glädje att ha med ute i såterna! Jag kan tänka att en sån här hund får jag väl aldrig igen, men genom att para henne med Purdey tror jag att vi kan få riktigt fina hundar och ett av skälen att para henne är att jag själv så gärna vill ha en valp!

Hane

Fågelfinnarens Purdey 

ögonlyst ua

SD2 clear

http://www.rasdata.nu/labrador/hund/2020/s2094520.htm

Har varit och hälsat på denna trevliga och snygga unga hane, och gillade verkligen det jag såg! 

Här är Peters egna tankar om sin vän:

Purdey är en okomplicerad ung hane med stor jaktlust. Enkel att träna o samarbetar mer än gärna med mej. Räds inga terrängtyper o har stor vattenpassion. Han har en fin balans mellan arbete o passivitet. Purdey är öppen o social mot människor o ett fint beteende mot andra hundar, hanar som tikar. En hund som jag har stora förhoppningar på inför framtiden

Peter 

Kull 2

Valpar väntas dec-21

Hexi och Bosse 

Willowridge Six Four Fun

Hexi

Läs mer om henne under "våra hundar"

Bosse

CARMAL'S VERY BRAVE

http://www.rasdata.nu/labrador/hund/2020/s4835620.htm

Som vanligt när jag letar och finner en hane som jag gärna vill använda så är det en hund som jag sett och träffat, och i det här fallet ffa många av hans nära släktingar. De har alla de jaktliga och mentala egenskaper som jag letar efter. 

Bosse är en ung hane, och ett oskrivet kort, men med den stamtavlan så är beslutet enkelt.

Kull 3

Joy och Brave 

Willowridge Four of Joy

Ögonlyst ua

Joy är syster till min älskade Tetra som så tragiskt lämnade oss under våren -21. Snällaste Theresia som äger Joy har lånat ut henne till mig för höstens jakter, samt att få ta en kull valpar för att bevara mina fina linjer. Hon har varit en klippa att ha med på höstens jakter, är en riktig slitvarg, men förstås inte helt i hand då vi är nya för varandra efter 6 år :) 

väntas löpa nov 

"Brave"

Djurbergas Second Ess For Brave

mer information kommer om hanen, men man kan läsa om honom på Inga-Lenas hemsida:

https://www.djurbergas.nu/hundar/hanar-30492773

ev Kull 3

Pippi 

Carmal´s Paradise " Pippi" 

Valpkull planeras på Henriks mycket duktiga Pippi, läs mer om henne under fliken "Hundar" Hon väntas löpa januari -22, mer information kommer.

Hane

Willowridge Four Seasons "Sparris"

Finns de som tycker jag ska hålla isär mina tiklinjer och inte blanda ihop, men jag kan helt enkelt inte låta bli att använda denna snygga, duktiga hane som dessutom bor 15 minuter bort. Finner ingen som helst anledning att låta bli. Tror mycket på kombinationen. 

Våra valpar är uppfödda i hemmiljö. När de säljs är de:

  • Vaccinerade

  • Veterinärsbesiktade

  • Id-märkta

  • Avmaskade

  • Registrerade i Svenska Kennelklubben.

     

Vi ser gärna att labradoren höftleds- och armbåge röntgas, för att kunna följa upp aveln. Vi ordnar valp och träningsträffar och våra köpare är alltid välkomna att ringa eller hälsa på hos oss.

Vill Ni ha en retriever eller tax att träna och jaga med så är Ni välkomna att höra av Er till oss!

valp3.jpg
valp4.jpg