joy.jpg

 

 

WILLOWRIDGE FOUR OF JOY "Joy"

Född 2020

Född 2014-12-29

HD B ED UA 

Efter Cyhinfa Hamik

Undan Willowridge Two For A Reason

Jag har fått äran och lyckan att låna in Joy till flocken. Hon är helsyster till min älskade Tetra och jag ser så många likheter. Trygga och lugna som är lika snälla mot allt och alla.    Ser fram emot att ta med henne på höstens jakter, samt förhoppningsvis hinna med en kull innan nyår så jag får föra linjerna vidare <3 

Tuffa.jpg

WILLOWRIDGE T REX TOUGH "Tuffa" 

Född 2020-02-27

Ögonlyst

Efter SEJ(D)CH Råtassen´s J Tex

Undan SEJ(D)CH Hit´s Cornelia 

Underbar liten hund som vi hoppas bli lika bra och snygg som sin mamma Caxa. Hon går lös på alla promenader, kommer när man ropar och är allmänt mycket trevlig mot allt och alla. Ska bli spännande att jaga ordentligt med henne denna höst/vinter. 

SE J (D) CH  HIT´s CORNELIA ”CAXA”

Född 2015

Efter SEU(DV)CH  SEJ(D)CH Skogsråa’s Arngrim Bärsärk

Undan SEVCHJ SEJ(D)CH Ovansjöskallets Caramia

Ögonlyst: UA 

Caxa - Jaktchampion innan 3 år fyllda. 7 starter på jaktprov med 7 1:a pris, det ena med 51 poäng! Startat på 3 ordinarie prov= Vunnit 3 ordinarie prov i Värmland.

Utsedd till att representera Värmland både i SM samt Länskampen.  

3 utställningar = 2 ck och ett cert. Behöver dock ett till i jaktklass, räckte inte med juniorklass visade det sig. 

Många rådjur fällda och oändligt många tillfällen. En helt fantastisk jaktkompis helt enkelt !!! 

Bolt.jpg

HAVERHOLME PARK USAIN "BOLT" 

Född 2019-07-25

HD A ED UA

SD2 Clear

STARGARDT Clear

Efter Astraglen Vardy of Wedgnock
Undan
 Farthorpe Amber of Haverholme

Ett litet spontanköp som ska bli mycket spännande och utmanade. Har sett både mamma Lottie och pappa Connor på nära håll på våra resor till England, starka individer med stor arbetskraft. 

Bolt är en mycket snäll hund som vill göra sitt bästa och gärna ihop med mig. En liten ovanlig situation för mig, men mycket angenämt. Vi har nu startat nkl B-prov och alla retrieveregenskaperna är på plats. 1:a Nkl check :) 

Hexi.jpg

WILLOWRIDGE SIX FOR FUN "HEXI" 

Född 2018-12-29

HD A ED UA 
PRA  Clear /Normal A

SD2 Clear
STARGARDT Clear

Ögonlyst ua okt-21

1x1:a ökl

Efter CIT Ardmuir Earl
Undan Willowridge Four Reasons 

Hexi är den lugnaste hund vi haft i kenneln. Hon är så otroligt trygg och cool, och väldigt enkel att ha att göra med. Dessutom är hon verkligen fin.

 Under hösten -21 har hon utvecklats till en fantastisk viltfinnare, och riktigt bra jakthund.

Träffade pappa Earl i Skåne hösten -18 och blev helt betagen, så fin, snäll och trygg, men med ett otroligt tryck i arbetet. Diskuterade med engelska vänner om jag skulle använda honom på min Tetra, och svaret blev " He´s a very drivey dog, if that´s what you´re looking for".

Jag är såå glad att jag gjorde det. 

Pippi.jpg

CARMARL´S PARADISE "PIPPI" 

Född 2018-03-15

HD A ED UA
PRA H Clear /Normal A
STARGARDT Clear

Efter  DK BRCH DK JCH Frank in Greenwood
Undan Carmal's Forever

Pippi är Henriks nyaste stjärna. En mycket pigg flicka som vi tycker fick rätt namn. Pippi tycker att hon är världens starkaste och världens snabbaste. Husse måste verkligen vara med, för det går snabbt ! 

Hon är startad på B-prov. 1x1 nkl samt 2x1 ökl. Elitklass 2021 visade sig hon inte vara redo för, fick med sig en 0:a och en 3:a då hon tappade koncentrationen ffa under sökarbetet. Hon är en livlig hund som ser och hör allt, så blev nog för mycket helt enkelt. Alla retrieveregenskaper som vi önskar finns där dock, så Henrik fortsätter träna och kommer igen 2022, var så säker.

Hon är väldigt rolig att träna då hon hela tiden vill vara till lags, och försöker sitt bästa. 

WILLOWRIDGE THREE BLACK JUNIPER” KALLA”

Född 2013

HD A ED UA 

Efter: SEJ(J)CH Stenbury Black Grouse

Undan: SEJ(J)CH Moormans T Juniper

Kalla och Henrik har nu startat ekl. och ett 1:a pris fick de på prov i Mellersta Värmland. Även på WT har de presterat fina resultat.

En annan eloge att ge till denna snygga tik är att hon imponerade under vår vistelse i England till den grad att hon blev erbjuden att stanna.  

 

”If I was to have a blueprint of what a bitch would be like, she is it!”

Hon är verkligen fin och en härlig, snäll samt duktig jakthund, men vissa delar i hennes mentala sätt att vara gör att vi bestämt att inte gå vidare på denna tik. Gillar inte hennes lite rädda och undvikande sätt att vara ibland, så ska inte en Willowridgare bete sig, och det är viktigt för oss. 

SEJ (J) CH WILLOWRIDGE TWO FOR TEA "TWOTEA" 

Född 2011

HD A ED UA 

Efter: SEJ(J)CH SEJ(A)CH Justlike Kronprince Frederik
Undan: SEJ(J)CH Moormans T Juniper
Unghunds-derbymästarinna 2012

Godkänt kkl

Twotea är en glad och okomplicerad tik, som blir mer och mer lik sin mor. Tycker den sammanfattande kritiken som domare Ingela Funk gav i nkl verkligen är sammanfattande för henne. Hon skrev " En fokuserad och arbetsvillig labrador som har alla de viktiga retrieveregenskaper som en apportör ska ha. Härlig samarbetsvilja, mycket effektivt sökarbete, stor vattenpassion och mycket behagligt uppträdande"

Det jag uppskattar mest hos henne är just hennes "Behagliga uppträdande", och det gäller både jaktligt och i hennes vardag. Lugn och fin, lätt att få grannar att passa är en sammanfattning jag skulle vilja använda. Finns inte heller några som helst ljud eller oro vid passivitet.

Hon har nu gått i pension vad det gäller prov, tävlingar samt som avelstik. Fick tyvärr en livmoderinflammation och blev iom det kastrerad. Hann som tur var med att få en underbar 5-kull.