Hexi1.jpg

SE J (D) CH  HIT´s CORNELIA ”CAXA”

Född 2015

Efter SEU(DV)CH  SEJ(D)CH Skogsråa’s Arngrim Bärsärk

Undan SEVCHJ SEJ(D)CH Ovansjöskallets Caramia

Ögonlyst: UA 

Caxa - Jaktchampion innan 3 år fyllda. 7 starter på jaktprov med 7 1:a pris, det ena med 51 poäng! Startat på 3 ordinarie prov= Vunnit 3 ordinarie prov i Värmland.

Utsedd till att representera Värmland både i SM samt Länskampen.  

3 utställningar = 2 ck och ett cert. Behöver dock ett till i jaktklass, räckte inte med juniorklass visade det sig. 

Många rådjur fällda och oändligt många tillfällen. En helt fantastisk jaktkompis helt enkelt !!! 

HAVERHOLME PARK USAIN "BOLT" 

Född 2019-07-25

HD A ED UA

SD2 Clear

STARGARDT Clear

Efter Astraglen Vardy of Wedgnock
Undan
 Farthorpe Amber of Haverholme

Ett litet spontanköp som ska bli mycket spännande och utmanade. Kan inte skriva så mycket mer än, men jag har sett både mamma Lottie och pappa Connor, starka individer med stor arbetskraft, så vi får väl se hur det går :) 

WILLOWRIDGE SIX FOR FUN "HEXI" 

Född 2018-12-29

HD A ED UA 
PRA  Clear /Normal A
STARGARDT Clear

Efter CIT Ardmuir Earl
Undan Willowridge Four Reasons 

Hexi är den lugnaste hund vi haft i kenneln. Hon är så otroligt trygg och cool, och väldigt enkel att ha att göra med. 

Sunne 2020-09-05 1:a nkl " En tik som besitter alla önskvärda egenskaper och genomför dagens prövning på ett mycket övertygande sätt

 

Träffade pappa Earl i Skåne hösten -18 och blev helt betagen, så fin, snäll och trygg, men med ett otroligt tryck i arbetet. Diskuterade med engelska vänner om jag skulle använda honom på min Tetra, och svaret blev " He´s a very drivey dog, if    that´s what you´re looking for for Tetra". Nu är ju då Tetra detsamma, så det ska bli så spännande med Hexi och hennes syskon.

 

Pippi.jpg

CARMARL´S PARADISE "PIPPI" 

Född 2018-03-15

HD A ED UA
PRA H Clear /Normal A
STARGARDT Clear

Efter  DK BRCH DK JCH Frank in Greenwood
Undan Carmal's Forever

Pippi är Henriks nyaste stjärna. En mycket pigg flicka som vi tycker fick rätt namn. Pippi tycker att hon är världens starkaste och världens snabbaste. Husse måste verkligen vara med, för det går snabbt ! 

Hon är nu startad 3 ggr på B-prov. 1x1 nkl samt 2x1 ökl. Elitklass nästa 

Pippi är väldigt rolig att träna då hon hela tiden vill vara till lags, och försöker sitt bästa. Ska bli så roligt att följa Henrik och henne på nära håll. 

SJ (j) CH WILLOWRIDGE FOUR REASONS ”TETRA”

Född 2014

Höfter A
Armbågar 0/0
PRA H Clear /Normal A
SKELETA DYSPLASIA  2 (SD2) Clear
STARGARDT Clear

Efter: Cyhinfa Hamik

Undan: Willowridge Two For a Reason

 

Tetra är helt underbar, och hon gör mig verkligt lycklig både på träning, jakt och tävling. Hon har ett självförtroende och en trygghet som jag aldrig förr fått uppleva. Lugn och fint följer hon med i alla jakter, men fullkomligt exploderar när hon sätts i arbete. Fantastisk fart, men med vett att använda näsan. 

Hon har två kullar och det ser mycket lovande ut för dem alla

Under 2019 har vi fått 1:a pris med ck på A-prov, 2020 blev hon färdig jaktchampion (B)

WILLOWRIDGE THREE BLACK JUNIPER” KALLA”

Född 2013

HD A ED UA 

Efter: SEJ(J)CH Stenbury Black Grouse

Undan: SEJ(J)CH Moormans T Juniper

Kalla och Henrik har nu startat ekl. och ett 1:a pris fick de på prov i Mellersta Värmland. Även på WT har de presterat fina resultat.

En annan eloge att ge till denna snygga tik är att hon imponerade under vår vistelse i England till den grad att hon blev erbjuden att stanna.  

 

”If I was to have a blueprint of what a bitch would be like, she is it!”

Hon är verkligen fin och en härlig, snäll samt duktig jakthund, men vissa delar i hennes mentala sätt att vara gör att vi bestämt att inte gå vidare på denna tik. Gillar inte hennes lite rädda och undvikande sätt att vara ibland, så ska inte en Willowridgare bete sig, och det är viktigt för oss. 

SEJ (J) CH WILLOWRIDGE TWO FOR TEA "TWOTEA" 

Född 2011

HD A ED UA 

Efter: SEJ(J)CH SEJ(A)CH Justlike Kronprince Frederik
Undan: SEJ(J)CH Moormans T Juniper
Unghunds-derbymästarinna 2012

Godkänt kkl

Twotea är en glad och okomplicerad tik, som blir mer och mer lik sin mor. Tycker den sammanfattande kritiken som domare Ingela Funk gav i nkl verkligen är sammanfattande för henne. Hon skrev " En fokuserad och arbetsvillig labrador som har alla de viktiga retrieveregenskaper som en apportör ska ha. Härlig samarbetsvilja, mycket effektivt sökarbete, stor vattenpassion och mycket behagligt uppträdande"

Det jag uppskattar mest hos henne är just hennes "Behagliga uppträdande", och det gäller både jaktligt och i hennes vardag. Lugn och fin, lätt att få grannar att passa är en sammanfattning jag skulle vilja använda. Finns inte heller några som helst ljud eller oro vid passivitet.

Hon har nu gått i pension vad det gäller prov, tävlingar samt som avelstik. Fick tyvärr en livmoderinflammation och blev iom det kastrerad. Hann som tur var med att få en underbar 5-kull 

SEJ(j)CH MOORMANS POINT HOPE "TASSEN" 

Född 2008

Efter Garronpoint Mole
Undan Moormans T Hazel

Tassen är en positiv hund, som ser upp till sin husse. Efter fem stationer på unghunds-derbyt 2009 låg han på en 5:e placering, men efter en missad apport i finalen åkte han ner på 11:e plats (utav 130 startande).

 

Tassen gjorde dessutom succé på WT i Gagnef samma år där han vann efter två dagar och tio stationer. 2011 var han med i ett utav lagen från Värmland på lag-SM, och där placerades laget på en hedrande 5:e plats. Under åren som gått så har denna hund fått vara med på så mycket och Henrik har haft en fantastisk följeslagare. 2012 blev han SJ(j)CH och han har även några fina placeringar på A-prov. Många WT har det blivit, och Tassen är alltid ärlig och hans linjetag är det få som slår. 

Han har nu fått ett underbart pensionärsliv hos kollegan Linnéa där han är med på ridturer i skogen, och får sova i sängen. Helt underbart <3