top of page

Hej

Och välkommen till Willowridge Kennel. Vi heter Kicki och Henrik och vi har ett gemensamt intresse för hundar och jakt. Förutom uppfödning håller Kicki även i kurser både i Värmland och i övriga Norden. Se mer under Kurser.

 

Vår familj består även av Lovisa och Albin, samt flera labradorer och taxar. Vi är så kallade "fryksdalingar" och bor i hjärtat av Värmland, i Västra Ämtervik cirka en och en halv mil söder om Sunne.

 

Det började med en labradorkull 2003 men vi kände till en början att detta var inte något för oss. Efter några år kom Moormans T Juniper, ”Tikka”, en fantastisk hund  och då tog vi beslutet att gå vidare på de linjerna. Efter omständigheter hamnade en strävhårstax i vår familj, Caxa, vilket gör att nu även strävhårstaxar ingår i vår kennel.

Jag har varit aktiv i SSRK och LRK sedan början av 2000-talet och har suttit med i styrelser och hjälpt till på alla möjliga aktiviteter som har erbjudits. Jag gick SSRK:s instruktörsutbildning under tidigt 2000-tal, har haft en hel del kurser tillsammans med min gode vän "Bolly", och har sedan något år eget företag i ämnet.

Jag köpte min första retriever -94, och efter första apporteringskursen, så visste jag att detta var något som jag ville fortsätta med. Snart blev det fler retrievers i familjen, och för närvarande har vi ett gäng labradorer och 2 taxar. Jag jagar praktiskt med mina hundar, och hjälper även till på större och mindre jakter. Jag är en tävlingsmänniska och startar gärna på A-, B, C-prov när tillfälle ges. Jag fick min legitimation som jaktprovs-domare i B-prov hösten -10, och färdig BA 2016, under 2017 fick jag min A-provslegitimation.

Kicki Pilenås
Henrik Andersson

Henrik började tidigt med jakt, men blev först intresserad av jakt med retriever i början av 2000-talet. Han hjälper till med sina hundar på alla sorts jakter, men tycker samarbetet med sin hund blir som allra roligast när han själv fått fälla viltet. Gör gärna eftersök på på stort som smått. Startar gärna på prov och tävlingar och då kommer tävlingsmänniskan fram. Henrik har haft många fina framgångar både med Kruta, Tassen och Kalla och ser fram emot nya äventyr med Pippi 

Han är mycket konsekvent i sin hundträning, och låter inte de små detaljerna gå omärkt förbi.

bottom of page