top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Vinter, Danmark och Pippi

Då kom vintern ! -14 och en massa snö, inte riktigt enligt plan vad det gäller kursdatum, egen träning och taxjakt, men fint är det och riktigt juligt. Ställer in WU kursen så länge det är så här mkt snö, men öppen träning fungerar i alla väder :) Vi får se vad som händer, kan gå fort då snön är borta igen.


Vi hade en fantastiskt resa till Danmark jag, Henrik och finaste Marie! t.o.m över förväntan. Jag tycker verkligen om aktiv semester, men ligga på stranden har förstås sin tjusning också, och man är då inte utvilad efter en sån här vecka. Vi tränade hund typ varje dag, träffade den ena hundtränaren efter den andra som alla var mycket bra, och vi fördjupade oss i det mesta. Både Hexi och Nona fick riktiga genomgångar, och jag fick med mig fix och trix för att komma vidare. Tack Carsten, Stig och Trond !!! Jag kommer tillbaka.

Hexi och jag hann starta två prov och åter igen blev jag medveten om hur viktigt det är att starta, starta och starta ! Det är det enda sättet att bli rutinerad både för mig själv och hunden. Om man startar många ggr, så blir inte varje gång så otroligt viktig, och iom det inte förväntan och stress så stor. Jag jobbar med mig själv på detta, och kände redan andra ggn i Danmark att jag fokuserade på ett annat sätt på prov nr två. Allt blir då mycket roligare, och det är ju i slutändan det enda det handlar om :)


På hemvägen lämnade i Pippi hos Sack, och lyckade parningar blev det hos Lena. Vi väntar nu valpar i februari, om detta kan ni läsa mer om under "Valpar"

Tillsammans med Andreas, Thomas och Iben har jag också dömt årets sista A-prov. Det är egentligen samma sak som att starta, man behöver göra det om och om igen för att bli rutinerad, och inte bli stressad i olika situationer. På dessa drivna jakter händer sååå mycket på en gång, och det gäller att vara med på allt. Lätt att göra misstag, skicka på "fel" fågel osv, men i slutändan så vill det ändå bli rätt, och även denna gång var det inga tvivel om att rätt ekipage vann.


Den 30/12 har jag liten träff över dagen för 8- och 9-kullarna. Vill ffa förmedla hur jag ser på träning, vad som är viktigt just nu, och förstås få träffa alla fina <3 Välkomna ni som kan.


Senaste inlägg

Visa alla

Pippi "Carmal's Paradise " har varit på date hos Purdey "Fågelfinnarens Purdey" och vi hoppas på valpar i början av 2024. Både Pippi och Purdey har haft ett fantastiskt år 2023 med JCH på båda, Pippi

bottom of page