top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

SEJ(j)CH Willowridge Four Points

Ja, vad ska man säga ? Dessa valpköpare som tar sig an våra tankar om kombinationer och gör det absolut bästa av dem <3

Ännu en SJCH kan tillskrivas kenneln, och den här gången är det Marie och hennes fantastiska jakthund Spring (W.4.Points) som ska hyllas. Jag är oerhört stolt och glad att jag tänkt rätt och att de hundar vi levererat har uppfyllt köparnas önskemål, men det är ändå så att det är valpköparen själv som gör att det blir så bra som det blir. Stort Grattis Marie, ni har gått igenom en del du och din vän, och nu ska du njuta !!

Domarens sammanfattande kritik säger egentligen allt:

"En hund som visar stor jaktlust och mycket goda egenskaper i alla delar i bra samarbete med sin förare. Mycket väl uträttat arbete under hela dagen"


På samma dag och samma ställe blev ytterligare en W-hund godkänd. Stort Grattis Gunilla och Peak (W.5.Peak) Så imponerande att ta med sin hund på tåget, hyra bil, åka till jakten, bli godkänd och göra samma procedur på vägen norrut igen. Imponerande !! och tänk vad våra fantastiska hundar klarar av tillsammans med oss. Så glad för er <3

Även här får domarens text tala om hur bra det är: En hund som visar stora kvalitéer i alla jaktens delar. Lugn, koncentrerad, apporterar bra och visar mycket stor effektivitet i bra samspel med sin förare.


Jag måste också nämna Helén och Sansa igen då protokollet från praktiska jakten kommit. Så fint och bra beskrivet tycker jag. Domaren skriver: En tik som gör ett gediget arbete både under jakten och under eftersöket. Det är en glädje att följa tikens arbete under dagen och hon är väl värd sitt championat.

Mossa är parad och ca 15 dagar har gått. Igår började Hexi löpa, och lite spontant bestämde jag mig för att även para henne. Finns ingen som helst anledning att låta bli, då hon visar absolut de bästa egenskaper man kan önska, och hon under hösten har visat sig vara en mycket bra viltfinnare och god jaktkamrat.

Jag gör som vanligt när jag letar hanar till mina tikar, jag vill gärna ha sett och träffat hunden i fråga. I mitt val till Hexi så blev det inget undantag. Bosse (Läs mer om våra planer under "Valpar") är en ung hane som väl inte visat allt han kan än, men hans släktingar !! Wow ! att få in alla dessa fantastiska hundar (som jag fått se i dess rätta element) i samma stamtavla kan inte bli annat än succé.


Senaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

Comments


bottom of page