top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Scooby Dooby och Doo
Willowridge T V Scooby, W T V Dooby och W T V Doo är nu 7 veckor gamla, och ska flytta om en vecka. Idag söndag när de är 7 veckor !!!! är första gången som de faktiskt väcker mig och protesterar över att jag sover lite för länge, och de ska göra något annat än att vara i valphagen. En väldigt behaglig kull som verkar nöjda med det mesta helt enkelt. Mamma Caxa sköter dem fortsatt med ömsint kärlek, och jag tycker synd om henne när hon mot sin vilja kräks upp sin egen mat för deras skull. Hon gnäller först en stund, precis som hon säger neeej, jag vill inte och detta har blivit en signal för de 3, som blir som galna runt hennes huvud. Vilka fantastiska instinkter de har, fascinerande att få följa detta. Caxa är ju som ni vet värdens snällaste tax, men jäklars de 2-4 första dygnen i valplådan !! då stoppar knappt jag ens ner fingrarna, även det en instinkt som är "bara är" inte något som hon rår över. Efter dessa första dygnen vänder det helt plötsligt, och sen är hon som vanligt igen.

De ska flytta långt från Värmland alla 3, men jag hoppas få hålla kontakt med dem genom livet förstås.

Vårens elände med allt negativt som händer verkar inte vilja ge sig. Denna gången var det Kalla som dagen före kennelträffen skulle börja blev dålig !! Hon kräktes flera ggr under dagen, och när hon sen på kvällen kräktes upp vattnet, så körde vi in henne till mina kollegor på Solstaden, tack och lov för dem <3 Hon var kvar över natten, och när de på morgonen insåg att det var helt stopp i tarmen så var det bara att söva och öppna. GRÄS !! hon var helt full i gräs i tarmen, och Jörgen som opererade sa att han aldrig sett något liknande. Tarmen var helt snurrad och uppträdd på långa grässtrå, och han fick öppna både magsäck och tunntarmen på 2 ställen för att få ut allt. Absolut BÄSTA Linnéa kunde sen ta med henne hem till sig, så hon slapp vara hemma här under kennelträffen, med allt vad det innebär. Gått drygt en vecka nu, och hon är fortsatt kvar hos Linnéa, Tassen och Moss och hon repar sig fint, och är lika hungrig som vanligt. Tack och lov för det.

Jag har börjat fundera på valpkullar framöver, och det är lika frustrerande, som det är spännande att sätta ihop de olika kombinationerna. Det enda jag vet säkert är att vi hoppas på kull mellan Joy och Bolt <3, men sen om vi ska prova med Pippi igen, eller kanske Hexi ? Hon kommer nog ta över mitt hjärta efter Tetra, för hon visar verkligen vilja och kvalitéer efter sin vila. Dessutom ska jag få äran att ta en kull på "Mossa" Searover Busy Mossa som är Åsa Ranungs fina duktiga tik. Sparris (W 4 Seasons) är ju pappa där, så det blir liksom lite egna linjer också. Spännande ska det bli !!

På torsdag har jag kurs, men efter det ska jag ta lite ledigt tänkte jag. Vi ska åka en sväng söderut, och träffa både släkt och vänner och få njuta av ytterligare en kennelträff, men denna gången är det Carmals. Kul ska det bli

Innan jag avslutar detta inlägg måste jag förstås Gratulera Malin och Vilse som kvalat in till Bruks-SM !!! Wow

Senaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

Comments


bottom of page