Sök
  • Kicki Pilenås

Ny hund ! Bolt
Kanske skulle jag ta och köpa en av dig? sa jag till Guy när vi var i England, mest på skoj, att det sen skulle forma en tanke som blev en verklighet trodde jag väl inte. Lite spontant och tokigt, men förhoppningsvis något vi inte kommer ångra.

Haverholme Park Usain heter han i stamtavlan, och då föll det sig bra att kalla honom för "Bolt", men han har också smeknamnet "Farsan" här hemma, då det faktiskt var på fars dag som vi bestämde oss på riktigt, och förhoppningsvis är det farsa han ska bli :) men mycket ska falla på plats innan, så om det återkommer vi. Roligt och spännande är det iaf, och vi ska göra allt för att han ska trivas och utvecklas här hos oss.

Äntligen har jag med hjälp av en god vän Annika Bergh (rekommenderas om ni vill ha hjälp med hemsidor) uppdaterat hemsidan, alla hundarna är inlagda, (inte Bolt dock) samt lite nya bilder mm. och det känns roligt att skriva här igen. Hoppas den känslan håller i sig :) 

Det är idag 20 dagar sen Caxa hade sin träff med Rex, syns ingenting än, men vi hoppas och vill så gärna att det ska vara några små Caxisar där inne ! Inom en vecka borde vi veta !

Vill också passa på att dela med mig om en händelse som Eddie och hans duktiga Fivel "W 5 By 5" varit med om. De blev ju 2:a placerad med ck på a-prov här i Sverige, och med den känslan bestämde sig Eddie att prova lyckan i Danmark. Själva provet gick sådär, då Fivel tyckte det var viktigare att tuppen kom in än hönan, så hon bytte lite snabbt, sånt som händer oss alla förr eller senare, men det var det som hände senare jag vill dela med mig om, tycker det är en härlig kommentar från skytten.

Eddie skriver så här 

Fick med mig en godbit hem. Mot slutet stod jag tillsammans med Mirjam och hjälpte till att markera lite  fåglar på en ytterkant. Vår skytt vingade en fasantupp som slog i backen femtio meter bort och sen tog till benen in i en granskog till höger. Mirjam sa att jag skulle skicka på den och det gjorde jag. Fivel gick till nedslagsplatsen och försvann till höger men jag fick för mig att hon var fel. Stoppade och kallade på henne. Hon kom ut lite närmare än där hon gick in och då säger Mirjam att hon var rätt första gången. Nytt ”ut” och hon tar samma väg som första skicket. Hon är på löpan säger Mirjam som ser henne långt bort i granskogen och efter en liten stund ser Mirjam henne komma med tuppen! När jag får fågeln i hand ser skytten det och ropar ”Du kan ta på nummerlappen igen! Den apporten borde ta dig in i tävlingen igen!” Det kändes i alla fall gott i slutet på en rätt lång dag!

Senaste inlägg

Visa alla

Inga labradorvalpar vår -21

Det är med sorg i hjärtat som jag måste meddela ALLA som väntat Pippi-Brave valpar att det inte blir några. Trots fin kärlek mellan de båda så finns där inget att finna på ultraljudet :( Nu väntar vi

Platser kvar

Det finns några platser kvar på a-provs kurserna. Jätteroligt sätt att träna hund, så missa inte detta. Fotgåendetillfällena är slut för denna gång, blev väldigt uppskattat och jag var imponerad över

Valpar i vår

Nu vågar vi hoppas på valpar i vår :) Pippi träffade och uppskattade sin partner för 14 dagar sen, och i skrivande stund är Caxa och hälsar på sin kille och meddelanden har nått mig att parningar utfö

Producerad av 

logotypeResurs 5@4x.png