top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Intensiv tid

Nu är våren här enligt min kalender, men inte enligt vädret direkt. Små snöflingor syns utanför fönstret och kallt som riktig vinterdag, månaden April kallas den visst.

Det blir inte alltid som man tänkt det är ett som är säkert. Förra helgen skulle Henrik och jag ha en trevlig helg i vårt grannland med både MT och WT på schemat, men så blev det verkligen inte.

Vår och sonens nya familjemedlem "Big" Vildsilkes Ruffino en golden unghund på 8 månader gammal började kräkas tisdag kväll för drygt en vecka sedan. Det blev efter hand mer intensivt och på onsdag öppnades han för "främmande kropp" alltså en jäkla rotbit som fastnat i tarmen. Så långt var allt ganska bra, nöjda med att veterinären funnit problem snabbt och mage/tarm såg fint ut. Då började problemen, och stackars hunden blev bara sämre. På torsdagen fick han öppnas igen och hade då vätska i buken, bukhinneinflammation och allt var plötsligt väldigt kritiskt. Han har kämpat denna lilla vän, haft väldigt ont, inte ätit både kissat och bajsat ner sig och helgen ägnades helt åt honom med alla mediciner (som mest ca 8 olika fördelade över hela dygnet), dropp, tvättande av fällar, trugande med all sortens mat osv. Ni förstår lyckan när han på söndag kväll åt själv, och dessutom bajsade en fast fin hög ute !! <3 Idag verkar han helt ok, hoppar omkring som han brukar och faran är helt över hoppas vi.



Det kommer nya tävlingar både i Sverige och Norge, och det har verkligen ingen betydelse förstås, huvudsaken är att han blir bra <3

F.ö är det synnerligen intensivt nu. Allt ska gå av stapeln under april och maj, och långt i förväg tycker man att allt ska bli så kul, och tackar gladligen -ja till det mesta. Men jag ska nog lyckas denna gången också om jag lägger till några timmar till dygnet :D

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page