top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Inga Valpar i februari !!
Detta med att vara uppfödare är verkligen inte bara ! Nu är det andra ggn i rad som jag tyvärr måste meddela att det inte blir några valpar :( Det var inte mycket att fundera på denna gången då Tai var näst intill övertydlig med att det inte var aktuellt med en parning. Allt har gjorts enligt skolboken, 3 st progesteronprov, vi hämtade hem fina Brave från Inga-Lena (återkommer om honom) och de har inte varken umgåtts för mycket eller för lite under veckan. Men ICKE !! hon var/är som sagt mycket tydlig, viker ej svans, ingen invit till lek osv, hon vill helt enkelt inte, och jag håller inte i eller på annat sätt försöker få till en parning under tvång. Anser det lika viktigt som allt annat, det ska komma naturligt, annars får det vara.

Men det är väl nästan alltid så att det finns en mening med det mesta. Jag fick nu chansen att umgås med denna hanen Brave (Djurbergas Second Ess For Brave) under en vecka, och ska jag vara helt ärlig så känns det lite sorgligt att han åker hem tillbaka. Aldrig förr har detta hänt mig att jag fallit så pladask för en hund, och verkligen INTE för en hane! Ordet okomplicerad används ofta inom vår del av hunderiet, och nu har det ordet fått en rätt innebörd för mig. Som om han alltid bott här, varit med mig på jobbet, gått promenader umgåtts med katter, dammsugare, skällande taxar, en 1,5 årig yngling (Bolt) och massa tikar varav en höglöpande, så har han tagit allt med ro och inte det minsta i stress. Sovit lugnt om nätterna, äter sin mat inget gnäll osv. Snygg, snäll och mentalt mycket bra helt enkelt.

Därför har jag förstås bestämt och fått lov av Inga-Lena att använda honom på Pippi istället, hon ska löpa februari-mars, så då far vi upp till Dalarna igen och kennel Djurbergas för ny date. Skam den som ger sig :) och jag har några valpköpare som väntar som jag ska göra glada då istället.

Annars rullar det på, har lite kurser fortsatt då snön håller sig borta än. Vi har det ju så bra trots corona att vi åtminstone kan träffas utomhus, och där hålla avstånd.

Julen står för dörren, och förutom all mat och spel som ska spelas med våra fina barn som är hemma, så ska nog taxarna få komma ut så mkt som möjligt med pejlen på :)

Senaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

Commentaires


bottom of page