top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

En Valborg att minnas.

Det började helt egoistiskt att jag vill hålla mig uppdaterad vad det gäller A-proven, och vill därför döma några MT under icke jaktsäsong. Med risk att inte bli inbjuden att få döma någon annanstans, så får jag helt enkelt ordna ett eget. Sagt och gjort, tanken började gro, och idéer tog fart. Om jag ändå ska bjuda in domare att döma, kanske Värmlandsavdelningen vill hålla ett WT, de var med direkt (rätt personer på rätt ställe) sen kom tanken att varför inte också ordna en steward utbildning - javisst !! När jag också insåg att Sveriges bästa instruktör skulle infinna sig, så varför inte också ha några kullträffar - självklart. Javisst ja, vi hade ju också lyckats få hit en duktig domare från Ungern, varför inte !! också be honom ha en dags kurs - det är ju en självklarhet. Vi pratar verkligen allt på en och samma gång, lite trött nu, men såååååå lyckat allt blev, precis som jag hade hoppats.Av de 23 valpar vi fick under vintern, så kom hela 19 st på träff med Benny Steen. Även jag var med förstås, en så chans missar man inte. Tänk om någon talat om hundens sinnesstämningar och predikat det tänk som vi fick till oss denna dag, för 15 år sedan, tänk vad många gråa hår färre jag säkert haft då. Jag ska verkligen försöka tänka mig för med lilla Nona, och studera hennes sinnesstämning noga. Jag har ju i många år anammat detta, och har mina egna knep, men nu fick jag några till :)


På fredag var det då 7-kullens dag, och de var då desto färre. 6 ekipage blev drillade med bra övningar, och ffa tankar och idéer. Jag fick chansen att se dem under em, och Tetra är säkert nöjd i sin himmel, ett härligt gäng med stor arbetskapacitet.Lördag fick jag och Henrik chans att träna lite egna hundar i härligt umgänge, medan de flesta åkte iväg på SSRK-Värmlands WT, eller Steward-utbildning. Jag har redan talat om för alla att de gör fantastiskt jobb med sina hundar, att jag hoppas oavsett resultat att de har kul ! och att jag är glad i allihopa, men vi får förstås gratulera Marie Andersson med "Tax" W 7 Seconds som knep en 3:dje placering i nkl med 91 poäng !! Samt Gunilla Eriksson med "Peak" W 5 Peak som blev 2:a i ekl !!! Stort Grattis !!!

Söndag ar det då dags med den idén som kom först. Vi hann med 2 x MT. 15 hundar i första omgången och 10 i den andra. Vi hade lätt hunnit 16 i båda som var tanken från början, och det är ett bra tips tycker jag till andra avdelningar som vill göra detta.

Bästa jaktledare Benke Odenmark (det gäller att omge sig med rätt folk) hade drillat sina funktionärer, och vi domare hade inte en aning om hur, när och vart det skulle falla vilt ! en väldigt viktig del för att vi domare ska kunna döma lite mer som "på riktigt"

Marken var klurig, och det gällde att ha bra fot gående och hålla kolla koll på nedslagsplatserna. Tror alla tyckte det var en kul dag, och stämningen var verkligen på topp i alla led !! Min fina vän Eddie Nilsson blev 3:dje vinnare med otroligt duktiga "Fivel" W 5 By 5. Grattis till det ! såg bra ut som vanligt. Jag vill också passa på att gratulera duktiga Cathrine med Elvis som åkte ut precis på slutet på fm, men vann em - provet. Bra gjort !!

En dag kvar, och den ägnades helt åt egna hundar. Kursdag för Zsolt Böszörményi från Ungern. Jag gick med Hexi fm, och Bolt em. Henrik och Pippi, Anders med Paff, Fia och Penny, Bolly med Timo samt Eddie och Fivel. Sicket gäng <3 Många bra tips fick vi med oss, och jag såg fina prestationer av mina både gamla och nya vänner !
Blev ett långt inlägg detta, men å andra sidan så känns förra torsdagen som en evighet sedan med tanke på vad mycket vi hunnit med. Sammanfattningsvis vill jag bara tala om hur tacksam jag är för att få vara en del i all den glädje som våra hundar ger oss, så många fina människor man lär känna på vägen, och många nya upplevelser. Jag har fått många hälsingar om hur bra allt varit, och vilken bra helg det blev, men faktum är att det vi tillsammans som gör att det blir så bra !! Det hade naturligtvis inte fungerat om inte NI hade kommit och hjälpt till med allt. Så stort tack till er alla !! 2 namn ska dock nämnas extra denna gången och det är Maria Lingman !!!! du vet vad jag tycker om dig <3 och jag vill också passa på att tacka Henrik som står ut med alla mina påhitt, och följer med i berg och dal banan <3

Senaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

Comments


bottom of page