top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

En fin tid, men så hektiskt


Varje år tänker jag att nästa år ska jag inte åka så mycket bil hit och dit ! men sen blir det samma sak iaf. När man väl är framme så är det absolut värt det. Haft en otroligt härlig vecka i Skåne, med massor av jakter, vansinnigt trevligt umgänge, god mat mm mm. Tack snälla Anders och Mirjam för allt <3


Här är Anders, Henrik och jag ner till havet en kväll och tittar efter kvälls streck, jakt när den är som absolut bäst. 1 and fick vi ner, eller rättare sagt fick Henrik ner. Jag lossade några skott, men de var väl efter antar jag som vanligt. Änderna flög glatt vidare iaf :D Glömde också i min orutin att ta med en pannlampa, så vi snubblade hemåt i totalt mörker med endast en ljuskälla.

Jag dömde två kkl där nere i söder, och 1 i öster precis innan vi åkte. Svårigheten med den klassen är att det får inte bli varken för lätt eller för svårt, och avstånden ska vara "lagom" ? vad är det :) Men efter alla 3 så tycker jag att vi fick till riktigt fina dagar, och jag önskar alla godkända ekipage lycka till i nästa klass. Måste också passa på att återigen få tacka de gårdar som tar emot oss för våra prov, stor eloge till er.Dessa 2 bilder ovan är från ett annat kvälls streck. Vi åkte båt ut på havet, och jag tog med mig Hexi. Hon gjorde bra, och simmade bl.a iväg jättelångt, men vände då fågel flög vidare. Det är ganska kallt i vattnet så här års, men de kämpar på och det är lika imponerande varje gång. Anders hade med sig Jolly, (mamma till Bosse som haft date med Hexi) och jag säger bara WOW !! nu är jag ändå mer glad att jag gjort denna kombination. Vilken jakthund !!


Ja det finns massor att berätta från våra dagar, ett minne som jag aldrig kommer glömma, och kommer bli den som står för denna vecka mest. Ni vet när alla säger: Ja, var det den gången Hexi sprang rakt fram i fasanland. !! Det gick bra som tur var, och hon reste inte alla fasanerna i änden på åkern, men jobbiga sekunder innan hon vände kan jag säga, och det var nog inte för att jag visslade och skrek, utan för att hon tyckte hon var klar :D :D

I slutet av veckan åkte vi vidare till fina, snälla och engagerade valpköparna Benke och Ewa. Vi känner oss lika välkomna varje gång, (börjar bli ngr ggr nu) och både 4-benta och vi själva tas hand om i värsta lyx. Kram till er

Avslutade sen resan med att döma ett ekl A-prov på fasan. Många steg blir det på en dag, och en trevlig jakt. Vi domare hade diskussioner under dagen, precis som det ska vara, men kunde till slut finna en vinnare av de 16. Grattis Lars Finne till certet med din duktiga Penny "Ringlets Heron"

Nu är det en resa kvar, och det är då kommande RM !! Spännande, och hedrande att jag ska få döma detta arrangemang. Förhoppningsvis kommer jag få se många otroligt duktiga ekipage. Efter det ska taxarna få sitt, redan början av november och jag har släppt dem alldeles för få ggr, får bli ändring på detta. Dessutom börjar det närma sig valpning för Mossa - Purdey kullen, och det ser vi såååå fram emot <3


Senaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

Comentarios


bottom of page