top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

23 valpar lagom till Jul


Sent söndag kväll kom då första valpen från Hexi och Bosse, och några timmar senare var alla 9 ute och åt sitt första mål mat. Vid den tiden var jag så trött så jag orkade inte ens se fördelningen av kön, utan bara att allt gick som det ska. På måndag sen kunde jag konstatera att där är 8 hanar och 1 tik. Alla mår alldeles utmärkt, men stackars Hexi fick under gårdagen hög feber och ville inte äta. Vi åkte (bilden ovan) in till bästa kliniken och mina fina arbetskamrater som gjorde en snabb undersökning inklusive röntgen, och det konstaterades att ingen valp var kvar, men troligtvis någon moderkaka som ställt till det lite. Nu äter hon antibiotika, så vi tror på snabb bättring. Vill passa på att tacka Mirjam och Anita som är guld att ha i vänskapskretsen genom valpning, febertoppar mm, mm så mycket erfarenhet :)


Mossas valpar nu 3 veckor gamla växer så det knakar. Har börjat äta lite valpfoder, började tidigt denna gången för att spara lite på 14-valps tiken, men än verkar det inte gå någon nöd på henne. Klorna är klippta, och första avmaskningen är gjord, ja allt går helt enligt plan.

Det finns hanar kvar i båda dessa kullar att tinga, så har ni glömt köpa julklapp till någon nära jaktkompis så vet ni vart det finns ;)Jag har mitt i allt valpande också hunnit vara på resande fot. Mycket tack vare Henrik och nu även Åsa som hjälpt till på hemmaplan <3 Det var en mycket inspirerande resa på alla sätt, som jag (och många fler) så väl behöver ibland för att få lite perspektiv på sin egen träning, samt bedömning. Fick döma a-prov med mycket duktiga, rutinerade nordiska domare, och bra diskussioner uppkom under dagen. Tack Anders för att du fixar <3 Efter det åkte vi till Danmark för att följa deras mästerskap "Elitepröve" under 2 dagar. Wow, säger man då. Vilket prov, vilka marker, vilken jakt och ffa vilka ekipage, både hundar och förare !! Man häpnar ibland över vad hundar är kapabla till att utföra, och det fina är att just nu har vi

23 st som alla har fötts med den gåvan <3

Nu önskar vi er alla Willowridgare, både nya och gamla, och f.ö alla ni andra också

En riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅRSenaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

Comments


bottom of page