top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Kennelns resa


Då har vi kommit hem från vår resa som varit planerad såååå länge, och oj vad lyckat det blev. Sicket absolut fantastiskt gäng <3

Guy var sitt vanliga snälla, trevliga och levererade så mkt han hann med. Pga regn så fick vi inte så många "picking up" dagar, men då fick vi träna våra hundar hos honom istället. Tror alla verkligen fick ngt att fundera över, ta med sig hem och träna vidare på. Han har en speciell metod vår kära Guy, och jag som haft förmånen att träffa honom genom några år har det lite lättare, än då man försöker ändra på träningsmetoder som sitter i ryggmärgen. Jag riktigt hörde hur det knakade i huvudet, och såg fundersamma miner hos många under dagarna, och diskussionerna gick heta under övrig samvaro. Kom ihåg " mönster, övertygelse och omedveten inlärning" låt hundarna begå sina egna misstag, och belöna, belöna vid rätt beteende.

Våra små 10-månaders gjorde uppgifter som vi väl inte ens tänkt tanken att prova här hemma, och oj vad de växte med uppgifterna. Alla de äldre W-hundarna skötte sig med äran, och Guy var mkt nöjd med alla.

Tetra känns genomtränad för ögonblicket, men så var vi på "picking up" och hon gick fullständigt "ur hand" :) :) det är det som är det svåra, för det kan fungera hur bra som helst på dummy, men när det blir på riktigt så läggs en högre växel i. Jag tar det dock med ro, och kommer minnas den dagen med ett leende då jag talade om för Guys kompis hur duktig min hund är, och sen fick jag gå ut i marken och hämta henne. Friskhetstecken skulle jag vilja säga.

Nu står vintern för dörren, snön vräker ner i detta nu, men jag hoppas innerligt inte det blir långvarigt då Caxa inte på långa vägar har fått det hon förtjänar än. F.ö ska vi deltaga i "länskampen" i början av december, ska bli kul och spännande.

Väntar annars på löp på både Caxa och Tetra, och att det ska bli lyckade parningar med deras fina kavaljerer.


Senaste inlägg

Visa alla

Semester

Ny Valp ?

Nu planeras för fullt !!! Se mer under fliken "Valpar"

bottom of page