top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

300 mil senare


För drygt 14 dagar sen tryckte jag på trippmätaren när jag åkte hemifrån, och 14 dagar senare hade jag åkt drygt 300 mil. Inte riktigt bra för miljön, men vad gör man inte för sina 4-benta vänner.

Jag började med att döma funktionärs b-prov i Stockholm. Trevligt upplägg, bra hundar och ffa bra att detta finns för alla som hjälper till på ett eller annat sätt. Guld värda är ni allihopa.

Bodde hos familjen Dahlqvist i "Sumpan" och hade goa dagar i denna fina familj. Så väl omhändertagen, och bortskämd.

Helén och jag passade på att ta skyttelektion på Skokloster, och jag var helt lyrisk efter. Synd att jag inte gjort detta mer, och min duktiga instruktör Pierré hade stora problem att ändra mitt så väl invanda beteende, innan jag vågade lita på honom och faktiskt göra som han sa. Såååå jäkla kul!! nu gäller det att hänga i, och köpa ny bössa :)

Har startat 2 ggr på b-prov med min fina Tetra, och har fått med mig 2 st 2:a pris ekl. Nu vet jag att det är ett bra pris, där det bara är ngn detalj som gör att man inte når i topp, och jag vet vad vi ska träna på till nästa säsong :) Har båda ggr åkt hem med en härlig känsla, och verkligen glatt mig åt de MÅNGA bra egenskaperna denna lilla hund har. Hon är sannerligen en fröjd att starta, träna och umgås med!! hon gör mig helt enkelt lycklig, och det är väl det allt detta handlar om tänker jag.

Hem en sväng emellan prov och starter, men bara några timmars sömn, så åkte vi till bästa stället för att hjälpa till med apporteringen. Ett verkligt bra ställe vi är vara med på, där vi känner oss uppskattade för det slit som faktiskt våra hundar gör. Twotea som har många års erfarenhet nu, sliter ont i vassarna och kommer med den ena fågeln efter den andra. Absolut underbart minne är när hon och Benkes Karlsson jobbade i strandkanten, det är vad jag kallar lyckat eftersök, och för mig är en sån stund värt varenda mil.

Vi har också startat Tetras första a-prov. Det gjordes med den äran, och vi var kvar till 6:e apporten där hon inte gick riktigt rakt igenom vassen, hamnade på så sätt fel på linjen, och jag orkade inte styra henne på vattnet då vi inte såg varandra. Så är det på a-prov, och det är bara att gilla läget, vilket jag inte har några som helst problem med :) Ska i ärlighetens namn säga att det är betydligt enklare att vara startande än domare, inte fullt så mycket att hålla ordning på, och förstås nyttigt att vara på båda ställena. Önskar att fler kunde förstå det, så kanske det kunde bli mer förståelse bland de startande, och inte så mkt gnäll :)

4 dagar har tillbringats på underbara Sjöön, i mycket trevligt sällskap !! 2 dagars semester, med hundträning, diskussioner runt det, god mat och dryck, bubbel både i glas och balja och många goda skratt. Tack NI!! ni vet vilka ni är <3 Dömde 2 dagar nkl på dessa fantastiska marker, och jag hoppas få återkomma och döma där. Vilken härlig atmosfär och glädje!!så ska ett prov vara.

Fick tillfälle att umgås och träffa Frank (och dessutom hans syster) som förhoppningsvis Tetra ska tycka är ok vid nästa löp. Så fin och duktig!! blev än mer säker på mitt val efter helgen.

Nu ser vi fram emot Englandsresan och förstås 1 oktober när vi får släppa Caxa <3


Senaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

bottom of page