Sök
  • Kicki Pilenås

Grattis Vilse och Malin, samt Eva och Rey


Vill gratulera Malin och Vilse ( W. Five Season) som gör fantastiskt fina prestationer ! Här är hennes egna ord angående detta 

" Fick "order" av Kicki Pilenås att berätta lite om vår dag igår... 😉.Jag och Vilse var alltså iväg  och tävlade elitspår. I det ingår följande: *Spårupptag (hunden ska hitta spåret och riktningsbestämma det). *1500 m långt spår, där det är utplacerat 8 naturpinnar som hunden ska hitta. Det går på tid, max 45 minuter, vilse  gick på 18 minuter. *Uppletande av fyra föremål i en 50x50 m stor ruta. Det går på tid, max fem minuter. *Platsliggning med andra hundar, med skott i 5 minuter. Föraren är gömd för hunden hela tiden. *Lydnad. Det ingår flera olika moment, fritt följ, inkallning med stå och ligg, framåtsändande, kryp 12 m med vinklar, skall, apport metall, apport tung (4kg), hopp över hinder, stegklättring. Man kan få betyg 0 eller mellan 5-10 på varje moment. Sen gångras det med olika kofficienter enligt regler. Svåra moment har högre koff. Vilse fick 10 poäng på spårupptag, spår, uppletande och platsliggning. Han var tredje bästa hund på lydnaden. Vi tog hem segern på riktigt fina poäng, 613,5 poäng,  och fick iom det kvalpoäng till att kvala in på bruks SM i år. Vi behöver dock ett kvalresultat till. Vi fick oxå cert, det krävs tre st cert för att bli spårchampion, nu har vi fått vårt första. Tack för en helt fantastisk hund ❤️! " 


Stort Grattis även till Eva och Rey ( W Five By Two) som kom på 2:a plats nkl på fina 95 poäng på WT i Jönköping. 

Så gott att säsongen är igång och att våren är här. Vi har ju flyttat till nytt hem med allt vad det innebär, och träna egna hundar är inte precis vad vi har i fokus just nu, men vi kommer snart igen 👍


Senaste inlägg

Visa alla

Inga labradorvalpar vår -21

Det är med sorg i hjärtat som jag måste meddela ALLA som väntat Pippi-Brave valpar att det inte blir några. Trots fin kärlek mellan de båda så finns där inget att finna på ultraljudet :( Nu väntar vi

Platser kvar

Det finns några platser kvar på a-provs kurserna. Jätteroligt sätt att träna hund, så missa inte detta. Fotgåendetillfällena är slut för denna gång, blev väldigt uppskattat och jag var imponerad över

Valpar i vår

Nu vågar vi hoppas på valpar i vår :) Pippi träffade och uppskattade sin partner för 14 dagar sen, och i skrivande stund är Caxa och hälsar på sin kille och meddelanden har nått mig att parningar utfö

Producerad av 

logotypeResurs 5@4x.png