top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

MT Bergslagen


Så bra genomfört av SSRK Bergslagen med bl.a Kajsa och Erik och deras team. Tyckte också att domarna Lasse Hedman, Uffe Göransson och Åza Wikström fick oss alla att njuta av dagen, och de delade verkligen av sig av deras erfarenheter och kunnighet. Både Birgitta med Zack och Helén med (unga) Sansa som aldrig startat på MT eller A-prov fick med sig många tankar och idéer .

Sansa och Helén gjorde verkligen jättefint arbete och hon följde upp tecken och signaler mycket imponerande trots sin unga ålder. Sen att Helén i sin nervositet inte gjorde riktigt som vanligt, och en dummy råkade hamna på backen, det händer oss alla.

Markerna som Bergslagen fått låna var verkligen utmanande, och för första ggn på MT var jag med om 2 ggr tom, att domaren EW ut flera hundar. Det var gropigt och blött, samt inte mycket vind, så de hade riktigt besvärligt att finna. Henrik med Kalla och Birgitta med Zack fick ett ganska stort område där det skulle finnas dummys kvar, och det var svårt att veta var exakt man skulle lägga hunden på närsök. De gjorde båda så gott de kunde, men blev inkallade efter en stund. 4 hundar åkte på samma apport, när Uffe gick ut och lyfte

Twotea gjorde egentligen samma, men senare i tävlingen. Insåg dock att hon redan åkt på en b-apport då hon tyckte vattnet var kallt i krondiket, så det blev omständligt att få henne över. När hon väl var över på andra sidan, så fann hon dessutom inte. På den apporten var vi 3 st som försvann.

När grundomgången var klar så var det bara jag med Tetra och duktiga Ove Simonsen från Danmark kvar. TETRA vilken underbar liten flicka detta är <3 !! Hennes attityd att finna apporten, kombinerat med hennes lugn vid sidan är helt underbart. Börjar få ordning på tecken, linjer och signaler och jag har stora planer för vår framtid. Jag blir verkligen glad och mår gott av att umgås, träna och tävla med denna hund precis som det ska vara !!

På 7:de apporten åkte dock ut. Blev för svårt att finna, och som alla vet så ska man ha lite tur i detta också, och hon var i området, men fick den inte i nosen. Vi blev EW av Ove och hans rutinerade duktiga hund, och det tycker jag är helt ok. Såååå nöjd med dagen.


Senaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

bottom of page