top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Väntans tider

Pippi är nu på dygn 65 från första date med Sack, vi har tyvärr konstaterat att där är väldigt få valpar, kanske t.o.m bara 1 ?, det svaret har jag väntat på någon dag nu. Att vänta är verkligen inte min grej, i allt ! Jag har helt enkelt inte tålamod, och att vänta på att en tik ska sätta igång att valpa är helt enkelt kasst. Inget annat blir gjort, man kommer sig inte för att sätta igång med något. de andra hundarna blir förstås åsidosatta, man stirrar och betraktar allt hon gör, och blir rastlös ! men å andra sidan är det förstås värt att vänta på, när den/de väl är födda är det ju desto roligare. Denna gången kommer jag tyvärr vara tvungen att neka några av de fina valpköpare som hört av sig, men det är ju så det är i denna branschen.

Även Caxa ska väntas på om någon vecka. Hon har också varit på date med fina Veman, och vi hoppas förstås på små kortbenta någon gång i slutet av mars.

På tal om kortbenta så startade jag och Tuffa (W T Rex Tough) vårt första drevprov i slutet av januari, fick beskedet idag att det resulterade i 1:a pris Rå med 46 poäng ! riktigt nöjd med hennes säsong, där det också skjutits en del för henne, så även jag själv :)
Något annat jag är nöjd med så är det resan till Danmark med fina kompisen Veronica. Vi var mycket tveksamma till den långa resan, kostnaden det skulle innebära osv, men med facit i hand är vi glada att vi åkte. 2 dagars internationella prov på fantastiska marker fick vi verkligen uppleva. Fick se arbeten som man önskar att alla någon gång fick se, sådana som gör att man förstår vidden av vad våra hundar kan göra ! Runners och markeringar utöver det vanliga, och i idel taggsnår !! Att även Hexi skötte sig ua, gjorde ju inte saken sämre. Vi åkte på fågel 4, en egentligen enkel ute på öppen mark, men så lärde jag mig det, bara för att det ser enkelt ut är det inte säkert att det är så. Missbedömning från min sida är bättre (även om man grämer sig sen) än att hunden inte kan/vill eller har förutsättningarna, och det har hon sannerligen <3

Våren är i antågande, kurser, prov och tävlingar kommer varvas till framåt hösten. Har 2 större arrangemang att titta över på hemmaplan, dels MT i slutet av maj, och förstås vår egen kennelträff. Kommer behöva hjälp på båda :) Vi hörs om det ;)Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page