top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Sommaren är kort ...

Men i år har den sannerligen inte regnat bort. Fantastiskt fint och varmt det har varit, och vi har njutit fullt ut av allt vad sommaren har att erbjuda.

Juli månad innebar lite ledigt från kursverksamheten, men nu börjar jag igen. Kommer dock inte ha lika mycket som på våren, men många privata och smågrupper är välkomna. Tänker mig också starta upp en valpkurs där jag skulle vilja följa gruppen under lite längre tid, det är ju alltid roligt att se vad det blir av de små liven.

Hexi går från klarhet till klarhet, hon är väldigt lik sin mamma Tetra i arbetet, med detta otroliga lugn vid sidan och i passivitet där man undrar om hon kommer springa iväg över huvud taget, men med en vilja av stål när hon släpps iväg. Vi har nu kommit in i den fas där vi inte alltid är överens om vad signal eller tecken betyder, och utvecklingssamtalen är i full gång. Snart är jaktsäsongen här och då vore det fint om iaf en del av vårt samarbete vore på plats.

Bolt har nu fyllt 2 år, lika snäll och glad fortsatt, men väldigt omogen skulle jag säga. Han är fortsatt inte helt väckt i sin apporteringslust, utan kan komma på att annat är spännande istället. Han har blivit väldigt duktig markör dock, och vi får se vad jakterna i höst gör med hans intensitet.

Pippi och Henrik tränar vidare mot ekl. Allt ser mycket lovande ut, men nu började hon löpa precis lagom till några passande prov. Vi får se under hösten vilka meriter de kan ro hem.

Gratulera startande hundar ska vi göra också !!!

Marie och Spring W.4 Points ett 1:a pris ekl, Gunilla och Peak W.5 Peak 1:a pris ekl, + 2:a pris ekl. Malin och Vilse W.5. Seasons 2: ekl. samt ekl bruks vinst, Cert och bra poäng som räcker för kval till SM 2022. Eddie och Fivel W.5 By 5 såg jag med egna ögon gjorde fantastiskt fint arbete på MT i Skåne och knep en fin 4:de placering i hög konkurrens. Stort Grattis till er alla.

Jag återkommer snart med mer information om kurser, valpplaner nya resultat mm mm.

Senaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

Comments


bottom of page