top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Mycket som händer


Jag vet knappt vart jag ska börja med allt som händer i nu, men många bra saker har faktiskt hänt senaste tiden. Jag saknar fortsatt Tetra varje dag, och det känns overkligt och orättvist. Jag blev tidigare i år tillfrågad om jag kunde döma RM, men svarade med attityd att det kunde jag inte för det skulle jag vinna. Nu blev det inte så, och många år kommer gå innan jag har hund färdig för den aktiviteten. Det som hänt är dock att jag fått låna in syster Joy !! Hon har bott hos oss i några veckor nu, och det fungerar alldeles ua. Kom in i flocken som hon bott här alltid <3 och det är just det jag tycker så mycket om hos dessa, de är så trygga i sig själva, och är lika glada och snälla i ALLA lägen. Största anledningen att jag har henne här är att jag behöver hund till höstens jakter, men vi hoppas förstås på löp under hösten så blir det nästan lika som jag tänkt innan. Mer information på valpsidan kommer inom kort.
Andra trevligheter som hänt i kenneln är fina priser till Tetra-Earl avkommor. 1:a pris nkl till Helén och Happy, och 1:a ökl till Kent och Jack. Så riktigt roligt !! och så fint ni jobbar med era hundar. Hörde ngn mer startat ökl, men ett 3:dje pris var tydligen inte värt att ringa sin uppfödare om ;) Jag tycker förstås det är roligt med alla starter, oavsett pris, och dessutom finns det alltid (nästan) något som man borde vara riktigt nöjd med oavsett prisvalör. Tycker överlag att vi letar för mycket fel på våra hundar, istället för att se allt som är bra.


Min egen Bolt, impulsköpet från England, går från klarhet till klarhet. Något helt annat än det jag har f.ö. Mer mjuk, och vill verkligen göra rätt, men så snäll och med 1:a pris nkl så vet jag nu att alla retrieveregenskaper finns på plats. Har stora förhoppningar förstås. Hexi (Tetra-Earl) är nu äntligen på banan igen, och jag har börjat träna lite försiktigt. Hon är förstås överlycklig, och går fram som en bulldozer i marken, hör ingen pipa och kommer knappt på inkallning. Härlig attityd, men jag har lite att ta tillbaka.

Tetra-Frank kullen har passerat 1-års åldern och vilka härliga resultat som kommer in. 6 st är nu röntgade och alla fria <3 underbart.


Caxa har(efter en hemsk natt där jag blev orolig att jag skulle mista en tik till) nedkommit med 3 små underbara valpar, 2 hanar och 1 tik. De är 11 dygn gamla nu och allt är precis som det ska. Många bilder och filmer kommer ni får se under de 6 veckor som är kvar.

Vi närmar oss kennelträff, och vi planerar och funderar. Bästa Wilma Steen kommer och drillar oss, men flera grupper ska skapas så alla får lite. Det vi ser mest fram emot dock är att träffa alla och bara njuta av det <3

Senaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

Comments


bottom of page