top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Mer framgångar

Nya starter i Willowridge. Efter mkt funderingar bestämde jag mig för att prova en sista gång denna säsong för att få den efterlängtade sista 1:an. Anmälde mig till provet i Nol och jag och min goda vän (som faktiskt är den person som fick mig börja med denna aktivitet) Kerstin Andersson Ringlets kennel, åkte de 25 milen dit. Vi hade lite att prata om så milen gick fort dit, och efter att ha fått varsitt 1:a pris, så var färden hem ändå enklare. Än en gång grattis Kerstin med Katti.

Tetra denna fantastiska lilla hund som gör mig så glad gjorde precis det hon skulle, domaren skrev " En intensivt arbetande labradortik " och det har han verkligen rätt i, men återigen är jag ändå mest glad över hennes sätt vid min sida, och direkt före och efter arbete, totalt kolugn är hon min lilla juvel.

Även Eddie och Fivel (W.5 By 5) fick ett 1:a pris på samma prov. Hade dömt dem på provet i Sjöön ngr dagar innan, och fick se ett övertygande arbete av dem, men sista dubbelmarkeringen krånglade till sig så den dagen blev det ett andrapris. Även ett tredjepris ekl har de hunnit med, inget konstigt alls då en W-hund får för sig att hen har rätt, så är de inte helt lättövertygande om att så inte är fallet :)

På tal om det så har även Thersia och alla hennes 3 W-hundar varit på prov igen. 2-3 år sen sist. Jättekul att hon är på gång igen, och att inspirationen är tillbaka för att träna hund, resultatet för hennes hundar blev att både Saga (W.3 Little Fairytales) och Joy (W.4 of Joy) efter helgen 1:a priser nu är i ökl. Den underbara Rea (W.2 For a Reason) är oförbätterlig vad det gäller sin egen övertygelse, och 9,5 år så går hon som en raket och talar om för Theresia att hon vet bäst :) :) jag bara älskar denna tik, som då är mamma till Tetra <3

Den bästa historien står dock Helén och Sansa (W.5 Senses) för. De åkte till ekl provet i Uppsala, går fram till kommissarien för att anmäla och paniken slår till då hon inser att någon utställning eller extriörbeskrivning inte finns. Stackars Helén hade inte en aning om att det måste finnas en sådan för start i ekl, denna gång var ju hennes första någonsin, och provledningen meddelar att tyvärr så får hon inte starta. Febril verksamhet bryter ut bland övriga startande som vill hjälpa till, och några samtal senare så finns en extriördomare 40 minuter bort. Denna domare hade visserligen brutit några revben, men ställer ändå upp att titta på Sansa i vänstervarv, stor eloge till henne. Helén kör de 40 min. till domaren, kör 40 min tillbaka, orkar samla ihop sig efter denna pers, och går in och tar sin första 1:a ekl någonsin!! Wow säger jag bara, vilken prestation !!!
Duktiga Malin och Vilse (W. 5 Seasons) har så många järn i elden och det går bra i allt de företar sig. Kan inte allt om allt, men jag förstår att de tillsammans gör utmärkta resultat. Elitspår CERT och fina 595 poäng, vinst, och fina resultat i ekl både på Sunne- och Arvika provet. 2:a pris ekl på dem båda. Fick chansen att se dem på ett utav proven och de högre resultaten kommer komma, det är helt säkert :)

Som sagt var så fortsätter framgångarna för vår kennel !! På bilden till höger ser vi Spring (W.4 Points) Marie och han har varit på KKL och fått ett 1:a pris ❤ Hon var så nöjd med sin hund efter provet, och förstås lycklig. Nu väntar nya äventyr på A-proven i den högsta klassen. Stort Grattis min fina vän !!


Både Tetra och ffa Pippi har börjat löpa i dagarna. Pippi och Henrik skulle ha startat under helgen, men löpet satte då stopp för detta. Hon började ca 1 månad tidigare än beräknat, så nu blev det lite bråttom med ögonlysning mm. Förhoppningsvis uppstår kärlek med Ajrån om ngn vecka. Mer information kommer såklart

Senaste inlägg

Visa alla

Semester

Ny Valp ?

Nu planeras för fullt !!! Se mer under fliken "Valpar"

Kommentare


bottom of page