top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Kennelns första Cert A-prov

Uppdaterat: 18 sep. 2021


Med stor glädje kan jag meddela att kennel Willowridge har fått sin första 1:a pris med Cert, det bästa man kan få helt enkelt, och det var Eddie Nilsson med fina Fivel (W.5.Five By Five) som lyckades med den bravaden !! Helt fantastiskt, och sååå roligt.


Malin Nelson med en annan 5:a Vilse (SE SPCH LD STARTKLASS SPH I&II&III Willowridge 5 Seasons) alltså !! hur många bokstäver kan man ha ? imponerande !!! har visat sig vara fantastisk inom bruks, och hamnade detta år på en hedrande 9:de plats, och redan på nästa tävling tog han cert med SM-poäng inför 2022 !! Wow, vilket ekipage de är. En 3:a blev det i ekl dagen efter, och det är sannerligen bra gjort att klara av dessa kast mellan lydnad och självständighet. Bra där !!Två stycken 4:or, Marie med Spring (W.4. Points) och Anette med Sparris (W.4.Seasons) visade också upp sig på ekl prov under helgen som gick. Oj, vad duktiga de är, var sannerligen en fröjd att se, och jag är glad att jag trotsade regn och rusk och stannade kvar på provet för att få se dessa uppvisningar. Väl i hand, och med ett förtroende för sina förare att de vet, men samtidigt en balans i självständigheten under sökarbete och markeringsförmåga. Helt enkelt varken för mycket eller för lite, och vältränade !! Stort Grattis till er båda.

En bekräftelse i detta får man när jag också tittade på Henrik och vår egen Pippi (Carmals Paradise) som är hela tre år yngre, och naturligtvis inte riktigt lika erfaren som de äldre. Hon litar ju förstås inte helt på att Henrik vet allt än, utan har lite egna åsikter i både det ena och andra. Inte konstigt alls, utan bara att träna vidare, och få nya erfarenheter.


Min fina tjej Hexi (W.6.Four Fun) gjorde debut i ökl, och som hon gjorde detta !! Wow, så glad !! Ser ut som jag får en ny magisk liten flicka att komma långt med <3. Hon blir ingen ny Tetra, men förhoppningsvis nära med sina egna kvalitéer, och det hon redan visar är detta underbara lugn vid sidan. 1:a pris blev det, och inget gick fel skulle jag vilja påstå :)

Maria L startade Tai (W.6 For Roses) för att få känna på hur det är att starta prov igen. Längesen för henne nu. Tai är en oerhört stark individ, som så många andra av W-hundarna, och när någon annan har åsikter eller det inte ALLTID är hennes tur så talar hon om att hon inte tycker det är ok, detta resulterar dock i 0 pris, men det visste vi redan innan. Roligt att Maria iaf startade för erfarenhetens skull.

Även 7:orna har börjat prova sina vingar i b-provs sammanhang. Deras unga ålder och lilla erfarenhet av allt har resulterat i 2:or samt 3:or, men inget jag bekymrar mig för alls, det kommer bättre resultat på alla dessa ynglingar så småningom, var så säker.


Vår gamla fina hane Tassen (Moorman´s Point Hope) har tyvärr lämnat oss då hans kropp inte orkade längre. Han fick ett mycket långt och bra liv, och vi kommer minnas honom med glädje och fina minnen. Tack Linnéa att han fick så fina sista år hos er <3

Ja mycket händer i kenneln just nu. Jakter, prov och jobb avlöser varandra, och så fortsätter det någon månad till som bra är. Snart är det dessutom dags för taxarna att släppas och det ser vi förstås fram emot.

Måste bara avsluta detta inlägg med att berätta lite om Bolts höst. Han har varit med på några jakter nu, och jag har funderat lite på vad som ska bli av denna hund ? snäll, snygg och oerhört klumpig är väl en bra sammanfattning. Han tycker det är toppen att vara där jag är, men har visat mindre intresse av dummys och fåglar. I måndags kunde jag se hur förvandlingen hände timme för timme !! från att lite oroligt stått och tittat åt alla möjliga håll, mest på mig, och verkligen inte förstått någonting, så väcktes hans intresse, och det var som han tänkte " Jaha, är det detta jag ska göra" Helt plötsligt gav han sig iväg och letade reda på viltet på både långt och nära håll, simmade iväg på vattnet och gav sig in i vassarna. Så kul att se. När jag skulle ta honom ur bilen vid hemkomst så var han dock helt svullen från tass och upp över knät på vä bak, så det bar iväg till veterinären och behandling för ormbett. Han är pigg igen nu, så ingen fara denna gången som tur är.

Jag har dock bestämt mig för att byta hane på Joy. Hon är såååå duktig på jakterna !! gör de där eftersöken som man verkligen vill ha. Simmar runt i vassarna och letar hur länge som helst, och kommer med fågel efter fågel. Att hon sen precis som syster Tai har egna åsikter om det mesta har jag inga problem med, även om det kan vara lite frustrerande att hon tycker sig veta allt bäst själv, och det faktiskt inte alltid är sant. Första hunden på många år som jag får ha koppel på under skyttet, om ni förstår vad jag menar. Vill verkligen att det ska bli en kull på henne under vintern, och då kom jag på att det är dumt att ge Bolt det uppdraget så oerfaren som han är. Joy fyller 7 till julen, så det är liksom sista chansen detta. Mina tankar kommer tillbaka till Inga-Lena Djurbergas Brave, som jag tycker så väldigt mycket om, så han får lyckan att prova. (Se mer under valpar)

Senaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

Comments


bottom of page