top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Från sorg till lycka !

Först och främst vill jag börja med att beklaga sorgen för Gunilla och hennes närmaste <3 En dag och ett minne som vi alla helst varit utan. Vi ska dock minnas Leif med ett leende så småningom, och hedra allt han gjort för klubben. Ett stort engagemang !

Den 17/3-11 föddes Gordy (W.2 For the Show) Leif och Gunilla hämtade honom 8 v senare och det ledde till många års skapande av minnen, resa till Skottland, midsommarfirande, kennelträffar mm. Minnen som vi nu tar fram och gläds åt.

Efter den resan har det dock hunnit hända mycket roligt i kenneln. Först och främst ska Henrik och Pippi (Carmal´s Paradise) hedras. Sicken uppvisning ! En härlig känsla då man vet att när provet är klart och Henrik kopplar Pippi så finns det inga fel att finna. Hon visade en perfekt blandning av självständighet och samarbetsvilja. Grattis till ytterligare ett Championat Henrik ! Nu blir det extra kul med valpar till våren !


På samma prov som Pippi fick sitt championat, startade jag både Nona (W.9 After 8) Det var kallt som busen, och jag vet inte om det var det eller helt enkelt hennes orutin, eller en blandning kanske som gjorde att hon inte lyckades bättre på söket. Ett lite klurigt upplägg med terrängbyte, vi stod dock mittemellan, och lilla Nona lyckades inte förstå detta. Hon hämtade ganska snabbt in änderna i sjögräset, men lyckades inte få med sig fasanerna i skogen, en kom in till slut, och resultatet blev ett Good. Inget bekymmer direkt, vi kommer igen.

Samma sak med Hexi, vi kommer igen ! Ett excellent kvar till B-provs championatet, och det kommer, men då behöver samarbetet fungera bättre. Samma som vid provet i Garpenberg för ngn vecka sedan, så var det vid vattendirigeringen som det stöp. Hon gjorde en fin linje på vägen dit, upp och över 2 öar och på 3:dje ön stoppade vi och började leta. Hexi konstaterade snabbt att där fanns inget vilt ( funktionären hade inte lagt ut där, missförstånd delux) så då gav hon sig iväg och lydde inte direkt mina direktiv. Jag fick kalla in, och göra om, när det väl fanns vilt på ön så gick det mycket lättare. Hon vet att använda sin näsa :)

Det hela resulterade i ett VG, nästa säsong så ! Jag vet vad hon kan

Jennie hörde av sig och hennes fina Shiv (W.7 Sins) har fixat sin andra Excellent i ökl och äntrar nu elitklass till nästa säsong. ! Stort Grattis


Sen ska resten av detta inlägg handla om min fina Hexi <3 (W.6.4.Fun) och vårt första Cert ! En känsla som är svårt att beskriva och jag är så oändligt glad att få visa vad hon kan denna fantastiska tik.


Foto Pehr Söderman

Foto Pehr Söderman

Foto Pehr Söderman

Vi har sannerligen haft en del utvecklingssamtal under åren jag och Hexi, hon är en mycket stark jakthund som oftast har egna åsikter om hur apporter ska hämtas, vilken linje man ska ta och om man ska stanna eller inte på signal. Men så i fredags på A-provet i Strängnäs så visade hon sig från sin bästa samarbetsvilliga sida, och den självständiga sidan den har aldrig varit ett bekymmer :D Så med denna blandning räckte det hela vägen och vi stod till slut som segrare.

Tyckte vi fick chansen att visa alla hennes sidor just, dirigeringar där det fanns många nedslagsplatser att välja på, linjer ur synhåll där hon fick visa sin fina viltfinnarförmåga och de två sista markeringarna går inte av för hackor ! de kommer jag leva på länge. Lång linje och vi gick ganska långt efter, fasaner gick ned ganska långt framför skyttelinjen den ena i vassen och den andra långt bort. Hexi hade stenkoll !! En underbar känsla när man tittar ner innan skicket och hon talar om med hela sitt uttryck att hon vet precis

- Skicka mig bara, jag har koll ! sa hon.

Sen att hon är alldeles underbar att ha med sig är inget nytt, det är så hon är. Fint fotgående, stadig och fin vilthantering

Tänk att vi kvalificerat oss till RM, såg det inte riktigt komma, men är förstås oändligt glad. Då får vi se vilka kvaliteter vi visar upp den dagen.

Senaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

コメント


bottom of page