top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Det går bra nu.....

Willowridge är inne i ett stim av goda nyheter precis nu !! Knappt man vågar uttala sig på detta sätt för då blir det något tråkigt antar jag, men jag njuter iaf just nu !!

W.6 For Fun "Hexi" 1 nkl. W.6 Pistols " Koivou" 1 nkl. Carmals Paradise "Pippi" 1 ökl och dessutom var allt ua på Haverholme Usain "Bållt" vad det gäller leder. Allt detta braiga på en vecka :) Hoppas innerligt det får fortsätta så !!

Otroligt fullt på schemat nu. God vän (utan hund) undrade om hon kunde komma förbi en helg framöver, javisst i slutet av oktober fick jag lov att svara. Sådana är höstarna, och så ska det väl vara också. Döma, starta, jakter ngn kurs mm mm.

På tal om jakter så har äntligen säsongen startat, nu får man se om alla dessa timmar av träning gav resultat? och svaret efter igår är både ja och nej. Tetra glänste, följde upp vittring i vassarna och var någorlunda lyhörd. Stoppen kanske skulle varit ngt bättre, men det får man stå ut med. Hon har ett intresse av att faktiskt samarbeta med mig, och det tackar jag för. Har varit med om så många ggr att man skickar iväg hunden och hoppas på att den snabbt ska finna, annars kommer den INTE tillbaka, oavsett pipa röst osv. Har tom varit med om att jakten varit avbruten och jag stått ensam kvar och väntat på hunden, säger det om och om igen till er alla där ute, glöm inte att fortsätta träna inkallning på era hundar!! och få hunden att välja er istället för den dykande anden !! lycka till :) Hexi t.ex ska tränas mer i det ämnet ;). Hon fattade först inte mycket av allt som hände, massor med fågel, skott osv, men när hon väl fattade efter en liten stund då jäklar....

Henrik var också mycket nöjd med sin Pippi. Perfekt är att ha både Kalla och henne med samtidigt, så blir det att lära sig att vänta, och som sagt var, det är det som är så viktigt att kunna. När hon väl får gå, så gör hon det med en härlig attityd, och stor motivation men förstås så behöver hon få mer rutin, denna säsongen är hennes första "riktiga". Det är en fröjd att få följa den unga hundens utveckling i just den jaktliga delen, den vi inte kan styra över utan som kommer med rutin och deras egna erfarenheter.Senaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

コメント


bottom of page