top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

April med väder

Denna månaden har sannerligen gjort skäl för vad man brukar säga "aprilväder" Kallt och blåsigt med snö eller hagel ena stunden, och fint, skönt och varmt den andra. Svårt att veta hur man ska klä sig när man går ut.

Vi hade iaf en väldig tur och hade jättefint väder på vår första lite större träff här i Sätter. Allt var coronaanpassat så det var en oändlig tur att vädret var med oss. Den s.k. "Sparrishelgen" som ägare Anette fixar så bra !! Sparris är bror till min duktiga Tetra, och han har under åren blivit använd som hanhund och lämnat mycket trevliga avkommor. Anette bjuder in till träningshelg som hanhundsägare och det är mig veterligen ovanligt, men fantastiskt bra. Fick se flera barn, och barnbarn efter honom och det såg riktigt bra ut.


Många andra kurser är också pågående just nu, och det är så kul med alla entusiaster som vill ha kul med sin hund. Pandemin ställer till det dock en del, och några får hoppa över tillfällen pga sjukdom och tester, det gäller att vi håller i och håller avstånd nu när vaccinet ändå är så nära. En av mina trognaste kursdeltagare har precis kommit ur respiratorn, och man får sig verkligen en tankeställare hur hemsk denna sjukdom är.


Bållt går verkligen framåt i sin utveckling, och det är riktigt roligt att träna nu. Finns ju så mycket som behöver utvecklas, både erfarenheter och lärdom. Hexi går fortsatt i koppel, men det ser verkligen mycket lovande ut, och skulle tro att jag under maj månad kan börja släppa lite igen.


Vi väntar en vecka till innan vi vet hur det är med valpar på Caxa, vågar inte varken dementera eller bekräfta än. Hon tar det fortsatt med ro, och är lika magiskt cool fortsatt. Jag litar nu 100 % på att hon stannar här uppe i Sätter, och hon går lös hela tiden. Värre är det med Tuffa som vi får hålla ögonen på lite mer, men jag tror att vi ska lyckas även där. Det är med det som alla annan träning, ni som kursat för mig vet vad jag brukar säga. "Man kan låta bli att träna på ev problem genom att se till att det inte händer, men då har man ju inte tränat." Om jag inte låter Tuffa vara lös så kan jag ju heller inte träna på inkallning samt att stanna på gården, men det är lite slitsamt ibland :)

Senaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

Comments


bottom of page