top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Vår ????

Blev ett rejält bakslag på våren idag, snön vräker ner och allt blev vitt igen, men vi vet ju att den är i antågande så det är bara att vänta. "Den som väntar på något gott" heter det visst.

Imorgon åker jag och Pippi mot Falun, dygn 13 i löpet och efter några progesteron prov så tror vi och hoppas att kärlek ska uppstå. Måtte det bli bra den här gången, skulle verkligen vara trevligt med lite valpar senare i vår. Vi väntar även att Caxa ska börja löpa i dagarna och att även hon ska bli förtjust i sin tilltänkte.

Hexi fick ett bakslag efter operationen av korsbandet för någon vecka sen, alla blev oroliga att det var menisken, men efter kraftig smärtlindring, och vila så är hon på banan igen, och vi har åter börjat med vattentrask osv. Hon är onödigt pigg nu, och tycker kopplet är ett onödigt ting. Drar och hoppar hit och dit, inte jätteroliga promenader ska sägas.

Jag har passat på att ta lite prover samt ögonlyst. Tetra helt ua på ögonlysningen igen, men på Bållt fann man några ärr på näthinnan, veterinären satte diagnosen "Retinopati med okänd genetisk bakgrund" Dessa ärr satt i nedre delen på högra öga, och hon frågade om jag visste om någon händelse där han faktiskt kan ha förvärvat skadan, men det vet jag inget om. Nu kom han ju inte före 6 månaders ålder, men inte heller Guy vet något om detta. En annan orsak kan vara parasiter !! Usch och fy! Hur som helst så är det inget han har ont utav, och i dagsläget finns det som sagt inget som säger att det ska vara ärftligt. Ärren såg äldre ut, alltså inget som pågår, men för säkerhetskull så ögonlyser jag naturligtvis igen om ett halvår för att hålla kollen. Har ju tänkt att han och Tetra ska bli ett par under senare delen av -21.

Kollade också Stargardt på Tetra, Hexi och Bållt alla benämndes N/N, alltså bär ingen av dem på den genen. Detta innebär att alla 7-or är fria, då även pappa Frank är testad clear. Alltid lika roligt när det är så.

Träffarna med fotgående blev populära, många kom och gick runt i landskapet. Blev imponerad av hur fint och lugnt det faktiskt var, tyckte alla skötte sig utmärkt, men vi kör några gånger till under mars-april då det inte kan bli för mycket av den varan.

Corona sätter käppar i hjulen för både det ena och det andra, mycket ställs in och folk är förståndiga i sitt umgänge. Kurserna på hemmaplan med stora utomhusytor kan dock fortsätta, och jag ska i dagarna börja lägga ut lite information om dessa.

Har också fortsätt tänkt ha en liten träff för 7-orna den 27/3 kl 11,00, de som vill får gärna komma över dagen.

Senaste inlägg

Visa alla

Semester

Ny Valp ?

Nu planeras för fullt !!! Se mer under fliken "Valpar"

Commenti


bottom of page