top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Sista januari och jaktsäsongen över för denna gång


Då var jaktsäsongen över för denna gång. Det blev inte riktigt som vi hoppats på med Caxa men det är ju inte hennes fel förstås, hon gör det hon ska när hon väl får chansen.

Det började bra med fina drev samt Jaktchampionat. Men sen kom vargen!!! I november fick grannlaget sin fina drever Tex nästan dödad, och efter det är det ingen som vågat släppa någon hund i området. Man har spårat i snön, och det är grupper av varg som befinner sig i- eller omkring området hela tiden.

Caxa och jag deltog därför på ett extra drevprov för att kunna jaga lite på ”vargfri” mark. Det kommer sannerligen bli en dag att minnas. Vi gick, vilse, körde fast i snön mm mm, men Caxa gjorde det hon skulle, och drev dovhjort med bravur. Det resulterade även denna gång till 1:a pris och provets bästa hund.

Vi avslutade säsongen för taxar hos goda vännerna Jörgen och Anita, och allt började jättebra och trevligt, men avslutades i förskräckelse !! Ett vildsvin tyckte uppenbarligen att Caxa blev för närgången, och anföll henne efter ca 30 min. drev på rådjur. Jag såg på gps att hon plötsligt rörde sig mycket långsamt, eller inte alls, anade oråd och vi letade upp henne. Hela ljumsken var uppsprättad, och det var sån otrolig tur att hon fortsatt lever, ngn mm till och magen hade ramlat ut, eller hon hade förblött innan vi funnit henne. Men nu ligger hon här i soffan, med en massa stygn, och dumkrage, och är precis lika glad och pigg som förut. Puh

Vad det gäller våra retriever så är även den säsongen över. Vi har varit i England och fått tips och råd utav bästa Guy !! fick vara med på några jakter, och fick fira fantastisk födelsedag. Slottet har bjudit på fina jaktdagar sen vi kom hem igen, men nu tar vi lite vila innan träningen drar igång framåt våren.

Vi väntar fortsatt på att Rea ska löpa, och Caxa ska paras i April.


Senaste inlägg

Visa alla

Semester

Ny Valp ?

Nu planeras för fullt !!! Se mer under fliken "Valpar"

bottom of page