top of page
Sök
  • Skribentens bildKicki Pilenås

Året 2022

Vi började året med 23 valpar i huset. Mossa med sina 14 !! och Hexi med 9. Som alla förstår full fart både vad det gäller ta hand om alla dessa, samt alla 2-benta som vill komma och gosa en stund med de små juvelerna. I mitten av februari lägrade sig åter lugnet och bara lilla Nona blev kvar. Har haft några träffar under året med dessa oslipade diamanter, och det ser riktigt lovande ut.

Våren kom, och med den årstiden alla kurser, träningar, döma och starta. En intensiv årstid, då alla (inklusive jag själv) vill komma igång, och gå vidare från där man stannade upp innan vintervila. Vi hade ett MT här hemma, inklusive kurs, steward utbildning, WT alla klasser samt massa folk på besök. Kul, men förstås massa att hålla koll på!

Jag startade Hexi i ökl under våren och det gick fint, vidare mot ekl. Dessutom var jag och Bolt en sväng till Danmark över påsk, och startade. Resultatet blev en 3:a och en 0:a, han hade lite svårt med alla intryck, och då blir det inte bättre än så. Efter mycket vånda och funderingar så har han fått flytta till annan familj. Blir bäst så då vi inte fungerade på bästa sätt ihop.

Hexi utvecklades till min belåtenhet under 2022, och 2 starter i b-prov ekl, resulterade i 2 excellent. Vi startade också några a-prov, först öppen A, som belönades med excellent och även om inget pris har erövrats än i ekl, så känner jag att vi är på rätt väg.


Pippi har också visat stor utveckling, och kom på fin andra plats på MT i Skåne under sommaren, samt tog hem ett Very Good + Excellent på sina 2 Ekl starter b-prov. Excellent öppen A, och 1 gång kom hon till start på a-prov ekl, och visade där vad som komma skall, men började löpa senare i säsongen och kom inte mer till start. Däremot blev hon parad och vi väntar valpar här i början av februari :)


2022 fick Willowridge sin 10 !! JCH Gunilla Eriksson och W.5 Peak tog detta år den efterlängtade titeln, och jag tycker det är helt fantastiskt roligt. Kan inte annat än vara stolt och nöjd med vår uppfödning när det blir så bra. Detta året har Willowridge ekipagen bärgat 4 excellent i nkl, 7 excellent ökl, 3 excellent ekl samt 2 excellent öppen a. Kan inte vara annat än helt galet glad för alla dessa magiska valpköpare som gör detta så bra.


Även taxarna går det bra för. På 3 starter och 1 utställning så är W.T. Rex Milo klar SEJ(D)CH Fantastiskt !! De andra 4 i den kullen jagar också fint, och det kommer rapporter om fina drev, och lyckade dagar. Själv fick jag in en fullträff med Tuffa för någon vecka sedan, och efter dryga timmens drev så kom den rakt på mig, att hon egentligen smet på promenad, och att detta var helt oplanerat, och att jag hade pyjamasbyxor på det är en annan historia, bra blev det hur som helst. Ur Caxas andra kull kommer det också fina rapporter. SE VCH W.TV Doo "Svante" är redan champion på viltspår, och vad jag förstår nära sitt drevchampionat också, endast 1,5 år gammal WOWDå tar vi oss an 2023 och hoppas att alla ni Willowridgare får ett fantastiskt år. Vi kommer att ha kennelträff helgen 16-18 juni i Sunne. Skriv upp det ! Även detta året kommer vi hålla 2 st MT (ökl+ekl) med bl.a inbjudna Lynn och Wayne Mitchell 27 maj Välkomna ! Hoppas få med mig ett gäng norrut på unghundsderbyt 1 juli, återkommer i den frågan :) Sen är det ju allt annat kul som händer. Vi önskar er ett riktigt GOTT NYTT ÅR, och glöm inte bort att HA KUL

Senaste inlägg

Visa alla

SUCCÈ

Comments


bottom of page