Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

September

torsdag, september 21, 2017

Jaha då är vi mitt i jaktsäsong, och OJ vad vi åker hit och dit 🙂 Mina vänner (som inte har retriever) anser att vi är lite knäppa 🙂 Semesterdagar blandas med vanliga arbetsdagar, vi går upp tidigt, åker långt och sliter ut både oss själva och hundarna. Men det är det värt 🙂 Vi har så trevligt och kul på dessa dagar, och det är värt allt när man får se hundarna i sitt rätta element göra allt det man tränar dem för resten av året. Men visst håller jag väl med om att vi bor lite tokigt till just den här årstiden.

Provsäsong är det ju också 🙂 och 5-kullen går från klarhet till klarhet 🙂 Malin med Vilse (W5 Seasons) har tagit två!! st 1:a pris Helén med Sansa (W5 Senses) 1:a pris, Lars Äster (W5 Eggs For Easter) 1:a pris och Eddie med Fivel (W5 By 5)  1:a med HP 🙂 Så duktiga och så fina ekipage så man blir alldeles lycklig!! STORT GRATTIS till er alla

HD resultaten är nu inne på hela 5-kullen, och det är riktigt riktigt bra !! 7 A 1 B och 1 C, samt alla ED ua 🙂

Asbjörn och Tango (W3 To Tango) har startat A-prov i Skåne med en fin 1:a som resultat. Jag vet att det är inte helt enkelt att få dessa resultat, så vi lyfter på hatten och gratulerar !

Theresia har varit ute med alla sina 3 W-hundar, men nådde inte riktigt i topp på b-provet i Borås. Jag vet allt om detta 🙂 och säger bara ”På’t igen”

Henrik har varit på A-prov med gamla Tassen, och var kvar till 4:de fågel, sen så blev det stopp. På samma prov fick Twotea och jag ett 3:dje pris då vi åkte på 5:e fågeln. Personligen var jag ändå nöjd med de 4 första, och har blivit riktigt duktig på att glädja mig över det som går bra istället för att älta det dåliga. Samma var det efter b-provet i Dala-Floda där vi också fick ett 3:dje pris. Vattendirigeringen kunde absolut gjorts bättre, men sökets resultat tar jag helt på mig själv. Twotea gjorde det som hon trodde jag menade 🙂

Henrik och Kalla fick ett 2:a pris i ökl. De gjorde allt fint, utom vattendirigeringen som de inte alls hade samma idé om var den var. Kalla fastnade i minnet av markeringarna, vilket väl nästan har hänt oss alla. Ja, ja vi provar igen.

Ögonlyste Tetra, Twotea och Caxa alla UA. Har dock bestämt mig för att vänta med Tetra till nästa vinter 18-19 då hon precis löpt nu, nästa löp blir antagligen i april-maj, och då har jag inte lust med valpkull. Däremot blir det nog en kull till på fina duktiga Rea (W2 For A Reason) Mer om detta på valpsidan förstås.

SE VCH SE U(V)CH SE J (D) CH Hissmovallens Filip heter Caxas fästman 🙂 ska bli så kul med en valpkull taxar i huset, men detta blir dock under våren/sommaren -18 då taxklubben vill att föräldradjuren ska fyllt 3 år, samt vi vill inte förstöra jaktsäsongen som är kort som den är.

Det finns inga kommentarer...

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (kommer inte publiceras) (obligatoriskt)

Webbsida

Background