Det här är våra hundar:

 

tassen

 

SEJ(j)CH Moormans Point Hope ”Tassen” född 2008

Efter Garronpoint Mole
Undan Moormans T Hazel

Tassen är en positiv hund, som förstås ser upp till sin husse. Efter 5 stationer på unghundsderbyt 2009 låg han på en 5:e placering, men efter en missad apport i finalen åkte han ner på 11:e plats (utav 130 startande). Tassen gjorde dessutom succé på WT i Gagnef samma år där han VANN efter 2 dagar och 10 stationer.  2011 var han med i ett utav lagen från Värmland på lag-SM, och där placerades laget på en hedrande 5:e plats. Under åren som gått så har denna hund fått vara med på sååå mycket, och Henrik har haft en fantastisk följeslagare. 2012 blev han SJ(j)CH och han har även några fina placeringar på A-prov. Många WT har det blivit, och Tassen är alltid ärlig och hans linjetag är det få som slår 🙂

 

 

2014-09-10 08.04.32

 

Willowridge Two For Tea ”Twotea” född 2011

Efter: SEJ(J)CH SEJ(A)CH Justlike Kronprince Frederik

Undan: SEJ(J)CH Moormans T Juniper

Unghundsderbymästarinna 2012

Godkänt kkl

Twotea är en glad och okomplicerad tik, som blir mer och mer lik sin mor. Tycker den sammanfattande kritiken som domare Ingela Funk gav i nkl verkligen är sammanfattande för henne. Hon skrev ” En fokuserad och arbetsvillig labrador som har alla de viktiga retrieveregenskaper som en apportör ska ha. Härlig samarbetsvilja, mycket effektivt sökarbete, stor vattenpassion och mycket behagligt uppträdande”

Det jag uppskattar mest hos henne är hennes lugn. Finns inte några som helst ljud eller oro vid passivitet. Jag kan helt och hållet koncentrera mig på uppgifterna och vet att ”hon bara är där”. Hon har på alla prov gjort fina markeringar, och otroligt sökarbete med bra genomtänkt metodik. Vi har i skrivande stund tagit två 1:a pris ekl, samt har ett godkänt praktiskt prov.

Ser fram emot att fortsätta jobba ihop med denna hund.

 

Willowridge Three Black Juniper  ” Kalla” född 2013

Efter: SEJ(J)CH Stenbury Black Grouse

Undan: SEJ(J)CH Moormans T Juniper

Kalla och Henrik ska nu starta ekl. 1:a pris fick de på prov i Arvika höst-16, samt 1:a pris med HP och domarens favorit under hösten -17. Även på WT har de presterat fint resultat bl.a på WT i Norge där de fick fantastiska 96 poäng med vinst i ökl.

En annan eloge att ge till denna snygga tik är att hon imponerade under vår vistelse i England till den grad att hon blev erbjuden att stanna.  ”If I was to have a blueprint of what a bitch would be like, she is it!”

 

Willowridge Four Reasons ” Tetra” född 2014

Efter: Cyhinfa Hamik

Undan: Willowridge Two For a Reason

Tetra är helt underbar. Hon har ett självförtroende och en trygghet som jag aldrig förr fått uppleva.  Lugn och fint följer hon med i alla jakter, men fullkomligt exploderar när hon sätts i arbete. Fantastisk fart, men med vett att använda näsan. Jag har stora framtidsplaner för denna lilla stjärna.

Hon är startad nkl med sammanfattande kritik ”En gullig mycket samarbetsvillig och arbetsvillig tik, som har alla viktiga egenskaper. Gör ett övertygande arbete.”

SE J (D) CH Hit´s Cornelia ”Caxa” född 2015

Efter SEU(DV)CH  SEJ(D)CH Skogsråa’s Arngrim Bärsärk

Undan SEVCHJ SEJ(D)CH Ovansjöskallets Caramia

4 rådjur fällda, och oändligt många tillfällen. 3 starter på jaktprov med 3 1:a pris, det ena med 49 poäng och provbäst.

Sen avslutade vi det hela med att bästa Lotta ställde henne på Värmlands Taxklubbs utställning. Cert + Bir. Då hon även fått ett ck tidigare så är dubbelchampionatet inte långt borta.

 

 I VÅRA MINNEN

Willowridge Anna Stjärnhök ”Kruta” född 2003-2016 

Efter SEJCH Nidaros Dancing Dan
Undan  SEJ&NJCH Nidaros Timjan ”Tootsie”

Kruta är en mycket följsam hund, som inget hellre vill än att följa husse. Hon har tagit 2 ettor i Ekl, den ena med HP. Hon har startat en gång på A-prov, LRK:s jaktmästerskap -09, och vi är mycket nöjda med hennes insats. Annars är det i WT som hennes största framgångar kommit. Bl.a. hade hon 95 poäng i Ekl på SSRK vl:s WT hösten 08. Hon är en trogen följeslagare till Henrik på all sorts jakt, där hon gör sitt yttersta för att få tag på viltet.

SEJ(j)CH Moormans T Juniper ”Tikka”  2005 – 2015 

Eter SEJ(j)CH Streamlights Tony Baretta
Undan SEJCH Moormans Gentiana

Tikka hade en fantastisk höst 09, då hon på mindre än 4 veckor blev klar champion. Hösten 2010 blev hon 4:a på LRK:s öppna jaktmästerskap med 1:a ck, och gick senare vidare till final i RM.  Vi har sedan startat på flera A-prov, och har vid flertal tillfällen varit med till slutet på dagen, men tyvärr åkt ut. Hon är en fantastisk jakthund, med enorm jaktlust, stor viltfinnarförmåga och är pålitlig. ”Om Tikka kommer tillbaka tom, då är eftersöket klart” har ofta sagts på jakterna. Hon arbetar i ett rasande tempo (skrev Ulf Göransson i nkl) men har ändå näsan med sig. Dessutom är hon en fantastisk markör, och kan fokusera på ett bra sätt. Helt enkelt en underbar jaktkamrat.

Ringlets Dazzel ”Doj” född 2009 – 

Efter Garronpoint Mole
Undan SEJ(j)CH Justlike Queen Elisabeth

Doj har startat en gång i ökl, och resultatet blev en tvåa. Är mycket nöjd med hennes insats, och hon skötte alla delar av provet på ett bra sätt. Att sen kaninen blev en för stor frestelse, när man har en tråkig kråka i munnen, det kan väl alla förstå. Hon blev dessutom godkänd kkl a-prov under hösten 2011. Avslutade säsongen med en fin 3:dje placering på SSRK/vl WT. Doj är fortsatt en underbar hund, men har fått flytta till annan familj då vi inte riktigt fungerade tillsammans.

streck

Background