Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

Oktober

tisdag, oktober 17, 2017

Då är snart oktober månad gått också. Vi har haft medgångar och motgångar. Henrik och Kalla var i Norge och fick sin andra 1:a i ökl, dessutom med HP och domarens favorit. Kan inte bli så mycket bättre 🙂 Tetra startades också där, med en fin 2:a som resultat. Vattendirigeringen var det enda som krånglade till sig, så nu vet vi vad vi ska rätta till.

Twotea har startat 2 ggr till !!!! i ekl. Har sannerligen gått troll i mina b-provsstarter, och det vill sig inte riktigt ända fram. Varje gång är det ngn ny liten detalj, så nu har jag alla valörer som går att få. Vi gjorde dock det praktiska provet, och där fick vi med beröm godkänt, och det är förstås huvudsaken. Twotea visar verkligen sin erfarenhet under höstens jakter och jag är sååå nöjd med hennes insatser där.

Vi hoppas och tror att både hon och syster Rea inte ska börja löpa för tidigt (innan sista oktober) så att det ska bli valpar i huset under våren. Återkommer med det så fort jag vet mer.

September

torsdag, september 21, 2017

Jaha då är vi mitt i jaktsäsong, och OJ vad vi åker hit och dit 🙂 Mina vänner (som inte har retriever) anser att vi är lite knäppa 🙂 Semesterdagar blandas med vanliga arbetsdagar, vi går upp tidigt, åker långt och sliter ut både oss själva och hundarna. Men det är det värt 🙂 Vi har så trevligt och kul på dessa dagar, och det är värt allt när man får se hundarna i sitt rätta element göra allt det man tränar dem för resten av året. Men visst håller jag väl med om att vi bor lite tokigt till just den här årstiden.

Provsäsong är det ju också 🙂 och 5-kullen går från klarhet till klarhet 🙂 Malin med Vilse (W5 Seasons) har tagit två!! st 1:a pris Helén med Sansa (W5 Senses) 1:a pris, Lars Äster (W5 Eggs For Easter) 1:a pris och Eddie med Fivel (W5 By 5)  1:a med HP 🙂 Så duktiga och så fina ekipage så man blir alldeles lycklig!! STORT GRATTIS till er alla

HD resultaten är nu inne på hela 5-kullen, och det är riktigt riktigt bra !! 7 A 1 B och 1 C, samt alla ED ua 🙂

Asbjörn och Tango (W3 To Tango) har startat A-prov i Skåne med en fin 1:a som resultat. Jag vet att det är inte helt enkelt att få dessa resultat, så vi lyfter på hatten och gratulerar !

Theresia har varit ute med alla sina 3 W-hundar, men nådde inte riktigt i topp på b-provet i Borås. Jag vet allt om detta 🙂 och säger bara ”På’t igen”

Henrik har varit på A-prov med gamla Tassen, och var kvar till 4:de fågel, sen så blev det stopp. På samma prov fick Twotea och jag ett 3:dje pris då vi åkte på 5:e fågeln. Personligen var jag ändå nöjd med de 4 första, och har blivit riktigt duktig på att glädja mig över det som går bra istället för att älta det dåliga. Samma var det efter b-provet i Dala-Floda där vi också fick ett 3:dje pris. Vattendirigeringen kunde absolut gjorts bättre, men sökets resultat tar jag helt på mig själv. Twotea gjorde det som hon trodde jag menade 🙂

Henrik och Kalla fick ett 2:a pris i ökl. De gjorde allt fint, utom vattendirigeringen som de inte alls hade samma idé om var den var. Kalla fastnade i minnet av markeringarna, vilket väl nästan har hänt oss alla. Ja, ja vi provar igen.

Ögonlyste Tetra, Twotea och Caxa alla UA. Har dock bestämt mig för att vänta med Tetra till nästa vinter 18-19 då hon precis löpt nu, nästa löp blir antagligen i april-maj, och då har jag inte lust med valpkull. Däremot blir det nog en kull till på fina duktiga Rea (W2 For A Reason) Mer om detta på valpsidan förstås.

SE VCH SE U(V)CH SE J (D) CH Hissmovallens Filip heter Caxas fästman 🙂 ska bli så kul med en valpkull taxar i huset, men detta blir dock under våren/sommaren -18 då taxklubben vill att föräldradjuren ska fyllt 3 år, samt vi vill inte förstöra jaktsäsongen som är kort som den är.

Nytt

torsdag, augusti 24, 2017

Då har vi kommit till slutet av augusti månad, och det har som vanligt hänt en del sen sist jag uppdaterade.

Vi var på väg på Lag-SM när jag sist skrev, och där hamnade vi till slut på en 8:de plats. Vi hade en rolig helg, med glatt humör i laget, och det var det viktigaste för oss.

Roligt var att Willowridge Five Senses ”Sansa” och Helene som ingick i ett lag från Östra hade en fin rad  20 14 19 20 20 20. Riktigt snyggt !!!

Sen hade vi nästan en månad utan att det hände särskilt mycket hund, mycket annat dock med lite födelsedagar bröllop mm.

Nu har det dock hänt lite mer:

Maria har varit på utställning med Ajrån så nu har hon på papper att han är både SE(j)JCH & NJCH Willowridge Two Steps From Hell  Wow säger vi, och än en gång stort GRATTIS !!

Birgitta och Zack (W. Three A Magic Number) har tagit sin andra 1:a i ökl och tar i och med det klivet upp till nästa klass. Stort Grattis !!

Först ut i 5-kullen kom Gunilla med Peak (W.Five Peak) i nkl, Vi säger Grattis till 1:a priset och önskar dem lycka till ökl så småningom.

Asbjörn och Tango (W.Three To Tango) var i Kiruna och tog en 1:a i ekl. De är fantastiska de där två 🙂 Stort Grattis

Även vi har hunnit med lite framgångar då Henrik och Kalla (W.Three Black Juniper) vann ökl (på fantastiska 96 poäng) på det underbara BröllpsWT vi fick deltaga på i Norge. Trond och Aase hade fixat så fint med ALLT. Tetra (W.Four Reasons)och jag kom på en fin andra plats på 92 poäng, och det var jag riktigt nöjd med förstås.

Hanen ni ser här på bilden nedan är Otto (Capandus Sky Loch Dunvegan) Riktigt snygg och trevlig hane som vi hälsat på när vi var i Norge. Se mer på valpsidan

Juli -18

fredag, juli 7, 2017

Härliga nyheter från söder där Eddie med fina, duktiga Fivel ”W Five By Five” VANN SSRK södra avd. kvälls WT med fina 90 poäng!! (av 50 startande) Säger bara wow !! vad månde det bliva av detta ekipage 🙂

Fler W-hundar har visat vad duktiga de är, och måste gratulera Katarina och Sam ”W One Worth Waiting For” som fick 4 st !!!! 20:or på apportera för livet tävlingen. Det är verkligen mycket bra gjort !!

Malin och Vilse ”W Five Seasons” har varit på lydnadsplan, där han blev 3:a (av 20 startande) fick 181,5 poäng,  och är nu uppflyttad till nästa klass.

Det ramlar in fina HD ED resultat på 5 – kullen, och snart är alla röntgade. 6 av 9 med 5 A UA och ett C UA är resultatet än så länge. Vi ska för övrigt röntga om C-hunden, då vi inte alls är överens med SKK, men det är en annan historia. 3 kvar att röntga nu, och det blir spännande att se, men vi är inte särskilt oroliga

Nu i helgen ska vi representera Värmland i Lag-SM jag och Henrik, Birgitta, Katarina och Bolly. Alltså 4 W-hundar av 5, så då får vi se hur det går.

Har fått klart med hanhund nu till Twotea och vi är mycket glada att få använda Otto, se mer på valpsidan angående detta 🙂

Unghundsderby 2017

torsdag, juni 15, 2017

Så otroligt nöjda och glada för våra fina fem-kull. (u.W.Two For Tea e.Stenbury Askrike Black Nash)

Årets u-derby var riktigt fint arrangerat av Östergötland, med kluriga men inte allt för svåra rutor. Det blev en hel del nollor under dagen, men det var inte en utav rutorna som var svår, utan alla hade sin lilla egen klurighet. I 5-kullen så är vi så nöjda med att först och främst 6 av 9 kom till start, och att 4 st av 6 gick runt utan ngn enda 0:a, det i sig är en mkt bra prestation. Peak fick en där han helt missade nedslaget, och Rey fick 2 st, men å andra sidan fick hon 2 st 20:or, vilken inte många andra fick.

Stort Grattis till Lars och Äster (W.5 Eggs for easter)  13: de !!!! plats på fina 83 poäng.  På 17: de plats hade vi sen Helen med Sansa (W.5 Senses) på 80 poäng tätt följd av Malin med Vilse (W.5 Seasons) på 79 poäng 19:e plats. Att ha 3 st utav de 20 bästa i ett startfält på typ 180 hundar, är vi så oerhört stolta över !!! På 30:e plats hamnade Ewa med Five (W. 5 Star) på 74 poäng. Sen har vi Eva med Rey (W. 5 By Two) och Gunilla med Peak (W. 5 Peak)  som tyvärr fick med sig någon nolla som jag nämnde, men där de fick poäng så var de fantastiska!!

De går från klarhet till klarhet denna kull, verkar dessutom vara mkt friska, så nu har vi bestämt att ta en kull till på Twotea. Återkommer med mer information 🙂

Kennelträff 2017

fredag, juni 2, 2017

En så succé det blev. Underbara människor i underbart väder <3 

Kennelns 1:a Champion heter Ajrån !!!

söndag, maj 21, 2017

Vi är så oerhört glada att få Gratulera Maria som fört fram kennel Willowridge 1:a champion. SE J(j)CH NO JCH W. Two Steps From Hell med tilltalsnamnet Ajrån. Inte bara svensk jakt champion, utan även norsk !!! Så bra gjort <3 Stort stort Grattis från oss !!!

De 2 öppen hundar som även har startat kom dock inte närmare sitt championat. Visa ”W.Three The Visibility” och Mikael gjorde iof ganska bra, men det blev lite väl omständligt i vissa delar, det räckte dock till en 2:a. Henrik och Kalla ”W  Three Black Juniper” satte inte en tass fel, men fick av någon outgrundlig anledning för sig att knäcka andra duvan hon hämtade på söket, provets näst sista fågel !!! 🙁 🙁 Ja, ja påt igen bara <3 

WT Lång Säteri 6 maj

lördag, maj 6, 2017

Stort Grattis till Mikael som vann ökl med sin fina Visa (W Three The Visibility)  som vann ökl på fina 86 poäng ! Jag lånade Kalla (W. Three Black Juniper) av Henrik, och vi hamnade på en fin 4:dje plats  Birgitta och Zack (W.Three a Magic Number) var strax utanför prispallen, men gjorde många mycket fina prestationer.  Både Tetra och Kåffi behöver vi finslipa lite till för att nå de höga poängen, men de kommer var så säker   Bröt flera stationer med Tetra då hon inte var distinkt på tecken och signaler, bättre att tänka på framtiden. 

 
I ekl vann jag med Twotea (W.Two For Tea)  på fantastiska 93 poäng !!! Hon är så pålitlig !! och fastän hon inte verkade vara på topp, så utför hon stationerna med rutin. Jag bara älskar hennes linjer <3 Ska dock gå till veterinären 😉 med henne till vecka, hon är inte så pigg och glad så jag misstänker att det är något som inte stämmer.

Grattis till Maria och Ajrån (W. Two Steps From Hell) som tog 3:dje platsen  Även han är pålitlig, men uppskattar nog jakten mer än dessa tråkiga tygpåsar. 
En mycket bra Willowridgedag

Bästaste Guy

fredag, maj 5, 2017

Tidigt 2016 började vi planera för att Guy Bennet skulle komma till oss i Willowridge under vår-17. Vi planerade och fixade och trixade med boende, resor, marker, hur lägga upp kursen osv. Med facit i hand kunde det inte blivit bättre. Vi fick se delar av kennelns uppfödning,  och vilken fröjd för ögat <3 så duktiga hundar och förare !!! Verkar som vår kennel fått de absolut bästa och finaste valpköparna. Att vi också hade tur med väder, ok boende och väldigt trevligt med högt i tak och god stämning, gjorde förstås helgen ännu bättre.

Bästaste Guy levererade som vanligt, och en av deltagarna tyckte jag satte ord på detta ” Hans pedagogik i kombination med djupa kunskap är ju en fullträff” så sant! kunde inte sagt det bättre själv 🙂

Tack Asbjörn för fina bilder

Platser kvar

fredag, mars 31, 2017

Pga sent avhopp, eller egentligen lite missöde i kommunikationen 😉 så finns det nu en plats kvar på ”Starta B-prov” kursen  4 ggr under våren. 6/4, 20/4, 4/5 18/5. se mer info under Kurssidan

 

Background