Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

Kennelträff 2015

torsdag, juli 10, 2014

Det blir kennelträff 2015
Boka in helgen 14-17 maj
Vi har den tillsammans med kennel Moormans och kennel Benningdales
Vi ska vara på Herrfallet strax utanför Arboga.
Mer information kommer förstås, men boka genast in denna helg i era almanackor :)
Välkomna

Unghundsderbyt

tisdag, juni 17, 2014

Ja, det gick ju fint detta. :) Vi hade verkligen en fantastisk dag, där allt blev som vi hade hoppats. Strålande väder, duktiga hundar, duktiga domare och nöjda deltagare. Rutorna blev varken för svåra eller för lätta, och marken utnyttjades väl. Alldeles fantastiska medhjälpare som alla gjorde precis det de blivit ombedda att göra. Ja det blev så bra som vi hoppats. TACK till alla!! Stort Grattis till Karin Ranklo som tog hem segern, men även de andra finalisterna ska inte bli bortglömda! Fantastiska prestationer av ekipagen efter en hel lång dag!!

Helgen innan var vi och tävlade på Tullgarn. Tikka är verkligen en otrolig hund, och jag är så glad över att få vara med om detta. Hon gjorde mycket fina poäng i 3 dagar, och hade det inte varit för hindret som skulle hoppas (hon har fastnat en gång) så hade vi varit med i yttersta toppen. Vi kom ändå med till dag två i lagtävlingen (med Rea som är i ökl och Tide som är i nkl) och var jätteglada för det. I den individuella tävlingen slutade vi på 12 plats tror jag, efter som sagt bara 6 poäng på hoppstationen. Hon är helt enkelt underbar!! Theresia och Rea gjorde också mycket bra ifrån sig, och härligt är att de har såååå mycket fantastiskt kul kvar.

Har haft studentfirande för bästa sonen Albin i förra veckan, så det har verkligen gått i ett nu sen Tullgarnhelgen. Nu ser vi framåt igen, och flera kurser både på bortaplan och här hemma är i antågande. Kanske kunde försöka hinna med lite egen träning också.

Datum för Willowridgeträffar kommer strax. Tänkte försöka ha några kvällar under juli-augusti.

Grattis

tisdag, maj 27, 2014

Har varit många härliga hälsningar från när och fjärran ett tag nu. Theresia och Rea har fått ett 2:a pris på sin första start i ökl! Leif och Gordy startade två dagar i rad i nkl med 1:a pris båda dagarna!! Jan och Jaro har startat i bkl med 1:a pris! Maria och Ajrån tog hem vinsten på WT i ökl som tollarklubben Vl anordnade! Och Emma med Vinde tog klassvinst i lkl 2 i sin första start!! Vilka hundar och ffa vilka fantastiska förare/ägare till dessa hundar!! Stort Grattis till er alla! Det är lätt och roligt att vara uppfödare när det kommer sådana roliga hälsningar.

Det har varit mycket nu ett tag, och mer är i antågande. Unghundsderbyt närmar sig med stormsteg, och det är mycket att tänka på. Tror vi kommer få en fin dag, med många goda prestationer.

I helgen åker vi mot Tullgarn där både Tassen och Tikka ska vara med både i lag- (inte i samma dock) och individuella tävlingar. Ser fram emot detta mycket, och hoppas få presentera mera goda resultat. Theresia och Rea ska också deltaga. Spännande :)

Mycket nu

måndag, maj 5, 2014

1947855_823045554391903_5775171400404174652_nNu har vi träffat i stort sett alla valparna från Three-kullen igen. De är alla härliga krabater, och alla nya ägare är mycket nöjda med de små liven. Under påsken träffade vi de 5 som syns på bilden. Henrik med Kalla, Maria med Kåffi, Birgitta med Zack, Mats med Saga, Ann.Catrin med Linni och med var även Anna-Karin med kusin Penny. Vi gjorde lite avlämningar, promenadsök och inkallningar. Alla var lugna och i fin kontakt med sina ägare. Under valborg träffade vi Sondre med Bud och Asbjörn med Tango, och även där ser det bra ut inför framtiden. Det lilla som nu kan sägas om 4-månaders valpar.

Under helgen var vi i på Labradorklubben VL årligen återkommande ”Labbecamp” Ett stort tack till Ingela Tellåsen med stab, som år efter år ser till att detta fina arrangemang håller igång. Vi fick gå kurs för Rita Kökény, och det var mycket bra dagar, med fint väder, bra instruktioner, och en go stämning. Det som var extra roligt under helgen var att få se hundarna från Willowridge. De som var med var Katarina med Sam,  Maria med Ajrån, Theresia med Rea och jag själv med Twotea. Såg mycket bra ut!! och ni har verkligen gjort ett fint jobb med era hundar.

Har nu hunnit med en hel del i vår. Började med en helg i Halmstadstrakten, där avdelningen arrangerat en helg åt sina funktionärer. Fantastiskt ställe var vi på, med riktigt fina marker. Var en fröjd att lägga upp övningar där, och fick se många fina prestationer. Sedan bar det av till Lidingö, där Ingela Funck med stab fixat ett exemplariskt WT. Dömde ca 120 ekipage i ett 2-domar system, och insåg hur bra det är att ha 4 ögon. Var neråt Skåne och träffade hundar från Skattkammarens kennel för tredje året i rad. Även den helgen var bra, och många bra unghundar fick jag se. Tack Karin för att jag fick komma och Lycka till önskar jag alla de unga hundarna. Nu ska det snart bära av igen, och den här gången mot Strängnäs och fortsatt utbildning på min väg mot A-provs domare. Däremellan ska vi ha lite cup och fortsätta titta på det stora arrangemanget ”Unghundsderby 2014″ Kul, men mycket att tänka på :)

Valpträff

fredag, april 11, 2014

Då har vi bestämt lite mer vad det gäller Moormans och Willowridge lilla träff på påskafton 19 april. Vi kommer att vara på fina marker i närheten av Sunne, och jag skickar vägbeskrivning separat till er. Tiden för valpträffen kommer vara kl 10,00, och Moormans 1-åringar kl 11,00. Jag och Bolly kommer visa lite hur vi gör med våra valpar, men ffa är det en träff för frågor och träffa de övriga i kullen. Tror 7 av 9 kommer, och det är ju fantastiskt.

Alla är sen välkomna att stanna hur länge man önskar under dagen. Vi kommer ha lite kurs med Moormans unghundar, och ni Three-ägare är snart där, så jag hoppas ni får med er lite tips för framtiden.

Igår var vi på SSRK/vl cup nr 1. Det gick riktigt dåligt för både mej och Henrik, men så är det ibland, och det är bara att bita ihop och komma igen. Vår station innehöll hopp, och det var ngt helt nytt för Twotea. Hon fann väg runt staketet, och därav försvann fokus på apporten, vilket vi alla vet är värdelöst. Tikka är rutinerad, så hon tyckte minsann att det var onödigt att hoppa, utan sprang också runt!! Oj, oj!! :(  Nåja, vi fick tillfälle att träna efteråt, så vi fick styra upp det hela. Det var för övrigt en trevlig kväll, med bra stationer, men lite för kallt för min smak.

Påsken närmar sig, och vi kommer sannerligen ha full hus, med massor av hundaktiviteter om dagarna. Räknade ihop till 17 hundar :) men som någon sa ”Finns det hjärterum, så finns det stjärterum” och hjärterum finns det gott om !! Välkomna

 

Nu så

onsdag, april 2, 2014

Nu har kursverksamheten och domaruppdragen dragit igång, och många mil ligger framför mej. Känns bra att komma ur vinterdvalan, och få se alla duktiga ekipage igen. Ska börja med att åka till Halmstad i helgen, och nästa bär det av mot huvudstaden för att döma WT på Lidingö.

Får fortsatt härliga meddelanden från Three-valpägarna att allt fungerar fint, och de lär sig snabbt en rad olika ”bra att kunna” saker. Sitta på tecken, vänta vid dörren samt vid maten. Komma på inkallning mm mm

Kalla är fortsatt med mej till jobbet om dagarna, och hon ligger snällt i sin bur och sover eller tuggar på något tuggben. Jag lir alltid så imponerad hur anpassningsbara våra vänner är. De finner sig helt enkelt i det mesta, bara de är mätta, varma och belåtna.

Det är fortsatt någon plats kvar till träningstillfällena, se mer under ”Kurser”

Eventuellt vår

torsdag, mars 20, 2014

Det blev vår, men sen ändrade det sig abrupt :(  Nåja, det är ju så här varje år, och ett som är säkert är att det blir vår även i år. Skulle iväg och titta lite på upplägg för unghundsderbyt idag, men vi får väl se om vi ger oss iväg i snön.

Kalla sköter sig exemplariskt, och har nu sovit 3 nätter i rad utan att väcka oss. Om man nu räknar med att kl sex på morgonen är att ha sovit hela natten. För min del sover vi gärna lite längre, och det gör hon snällt om vi inte ska iväg på jobb, bara hon får komma ut en sväng. Har vågat lägga på en matta här hemma nu, och idag tror jag minsann jag ska lägga dit en till.

Får med jämna mellanrum lite rapporter från Kallas syskon, och allt verkar gå enligt planerna. Lilla Zack har varit lite orolig i magen en sväng, men nu är allt ok igen.

Two-kullen har gått och fyllt 3 år under veckan, och fina bilder lades ut på fb. Planer smids både här och där hur årets starter och tävlingar ska se ut, och vi önskar alla stort Lycka Till. Även jag har idéer hur Twoteas år ska se ut, men vi får se hur det blir. Hon löpte i mitten av februari, och planen är fortsatt att det blir en kull på nästa löp. Hoppas dock hon håller lika länge mellan löpen denna gång, så allt hinns med som jag tänkt greja med.

Ser fram emot påsk, då jag får träffa en del utav Three-kullen igen. Hoppas så många som möjligt kan komma.

Det finns platser kvar på de 2 ”tillfällena” jag lagt ut!! se under kurser.  Har planer för en ”prova på öppen klass dag” i vår. Håll koll här ni som är intresserade.

 

 

Kalla

tisdag, mars 4, 2014

Då har alla valpar flyttat, och bara en är kvar hos oss. Känns lite tomt, men förstås väldigt bra också. Har fått meddelanden från alla 8, att allt går som det ska, och de små liven har snabbt anpassat sig till sina nya familjer. Alla verkar vara mycket orädda och sociala, precis som vi trodde.

Vi har sagt det några gånger, men säger det igen- Stort Lycka till allihopa. Valpträff blir det på påskafton för de som kan, återkommer med mer information om detta.

Hon som blev kvar fick äntligen ett namn bestämt när vi såg på OS-sammandraget. Naturligtvis ska hon heta Kalla, precis rätt i tiden, och dessutom tror vi förstås att hon tillsammans med Henrik kommer bli bäst ;)

Nu kommer våren allt närmare, och almanackan börjar fylla på sig rejält. Prov, kurser, egna kurser, starter, WT mm,mm. och Unghundsderbyt förstås!! som vi i Värmland ska ta hand om 7 juni. Kommer bli bra.

Lägger in några ”tillfällen” under kurssidan. Blir nog ingen långvarig kurs med flera ggr i vår, men kanske senare i sommar/höst. Ska fara och flänga runt Sverige och Norge men som sagt några kvällar ska jag absolut hinna med här hemma. Håll koll ni som är intresserade.

Valpleverans

onsdag, februari 19, 2014

20140219_134148 20140219_084107 20140219_084048 20140217_095444 20140217_09543420140218_160220

Nu har det otroligt nog gått 8 veckor av dessa underbara varelsers liv, och de är på väg in i en ny fas. Imorgon åker de första iväg till sina nya hem.

Det har gått otroligt bra, och det är många känslor när de nu kommer lämna oss. Det som är bäst är förstås att de kommer att få det helt fantastiskt bra dit de kommer, men vi kommer verkligen sakna dem alla.

Alla blev igår besiktade chippade och vaccinerade, och det fixade de med bravur. Inte så mycket som ett pip sa de när den grova kanylen till chippet fördes in i nacken, och de charmade förstås alla på Solstadens Smådjursklinik. Tikka var med på bilresan, och valparna tog det hela med ro.

Vi önskar alla stort Lycka till, och hoppas på många underbara år tillsammans med sina nya ägare.

6 v

fredag, februari 7, 2014

20140206_1017486 veckor har nu gått, och det är full fart. De sover förstås mycket, men när de inte gör det är de verkligen fulla av liv och bus. Det går otroligt mycket papper och tidningar, och igår fick jag åka och köpa handkräm för att vårda mina händer som ständigt skurar. Det finns verkligen en fördel med vårvalpar.

Men de är förstås underbara, och att bara sitta och titta uppväger all torkande. Det är fascinerande hur man kan sitta och bara titta hur länge som helst, och jag känner mej priviligierad som får chansen att följa utvecklingen på en valpkull.

Mest spännande tycker jag det är när Tikka fixar och trixar med dem. Hon tar i extra med den mest busiga, och pussar på den blyga. Hon spyr upp sin egen mat, men kan i nästa stund bli förbannad när de försöker dia. Hela tiden har hon varit väldigt trygg i att det kommer människor och hälsar på i valplådan, ser inte ut som om hon bryr sig alls. Däremot när de var utomhus en sväng igår visade hon omtanke, och var lite bekymrad så alla höll sig i närheten.

Vi har en favorit, och det ser ut som om det blir hon som stannar, men än kan det förstås ändra sig. Får se vad som händer under sista veckan innan ID-märkningen. De har ju sina namn klara, bara det att vi inte vet vilket namn som hör till vilken valp än :)

 

Background