Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

Planer för våren

torsdag, november 5, 2015

Nu har jag fått lite text från Tomi Sarkkinen ang Urpo som är Twoteas tilltänkte pojkvän. se mer under ”Valpar”

Fick lägga till ett nytt datum för kurs i nkl-ökl då det blev fullt direkt :) se mer under ”Kurser”

Alla ni i 4-kullen. Den 19 mars (troligen även 20:de) kommer Theresia, Henrik och jag hålla träff här i Värmland. Mer info kommer förstås, men boka upp i almanackan.

Ni som anmält intresse glöm inte bort att vi ska till Flen och testa våra ynglingar 8-10 januari. Har fixat boende, men vi får gemensamt fixa med mat osv. Tror jag gör oss en grupp på fb där vi kan diskutera :)

Många Grattis

måndag, oktober 26, 2015

Nu har det hänt mycket kuligt i kenneln

Vi har fått vår första 1:a i ekl på b-prov. Det var Maria med Ajrån som fixade den !

Godkänd på kkl har både Leif med Gordy, Theresia med Rea och Maria med Ajrån blivit !

Leif och Gordy har tagit  1:a pris i ökl!

Twotea vann Värmlands WT ekl

Mikael med Visa blev på samma WT 3:a i ökl !

Ja, det är bara så fantastiskt att det går att rada upp alla fina framgångar. Vi är sen några som startat b- samt a-prov med kanske inte helt lika fina resultat, men för Henrik och mej så är det viktigast att de retrieveregenskaper som visats upp under hösten är bra, och det är de! Om vi sen inte lyckas perfekt på dirigeringen, om någon markering missas eller att fågeln inte var där vi trodde den skulle vara har mindre betydelse. Hundarna ur kenneln visar att vi tänkte rätt val av hane till våra tikar.

Nu går hösten vidare med nya äventyr. En Englandsresa är i antågande och det ser vi förstås fram emot !

OBS: Nya kurser våren 2016 planerade på hemmaplan :)

 

1:a pris

fredag, september 11, 2015

Stort Grattis till Mikael med W. Three the Visibility ”Visa” 0ch Henrik med vår egen W Three Black Juniper ”Kalla” som båda har tagit 1:a pris i nkl, och nu siktar vidare mot ökl. Asbjörn med W.Three to Tango ”Tango” har helt otroligt redan passerat ökl med raka 1:or och ska in i ekl. Stort Grattis till alla tre !! Katarina med W One Worth Waiting For ”Sam” har fått en 2:a i ökl och vi gratulerar även dem. Vet att jag blir lite tjatig i detta, men ett 2:a pris är ett bra pris, och det är oftast bara någon liten detalj. Så länge som det inte är samma detalj som upprepas så är det bara att prova igen. Plötsligt händer det :)

Vi var 5 st ur Willowridge som åkte till Norge och deltog i NM. Vi hade en mycket trevlig helg, och när vi åkte hem på söndag tror jag vi alla var nöjda med våra insatser, även om vi inte stod på pallen. Henrik och Kalla var 1 poäng !!! från gränsen de satt till semifinal. Både Theresia med Rea och Birgitta med Zack fick varsin 0:a med sig i bagaget, men hade f.ö. mycket fina poäng. Asbjörn och Tango gick stadigt igenom alla rutorna, och hade slutligen fina poäng. Den enda som inte gjorde bra från sig så var det min egen Twotea. Vet fortsatt inte vad som var fel, men valde att stryka henne till slut då hon helt enkelt inte var med mig. Kunde plötsligt inte markera, lyssna på pipan eller koncentrera sig alls. Men det är bara att ta nya tag :D

Valpsidan är uppdaterad !!!

SEJ(j)CH Moormans T Juniper ”Tikka”

onsdag, augusti 26, 2015

tikka

Tikka fick inte fylla ens 10 år, ngt blev fel, och tyvärr var vi tvungna att låta henne somna in fredagen den 21/8. Veterinärer har letat och undersökt under längre tid, men inte riktigt kunnat förstå vad som felade. Till slut kom de iaf fram till att något var riktigt fel inne i benmärgen, och där fanns inget mer att göra. En fruktansvärd jobbig dag förstås, men nu när det gått några dagar så tänker man mer och mer på allt det som varit fantastiskt istället.

Den attityd som den hunden hade till arbete är det frågan om vi någonsin får i någon hund igen. Hon tröttnade aldrig, alltid samma ”japp, den tar jag”, Kallades hon tillbaka (vilket var det svåraste) så fanns det aldrig tendens till tvekan om att gå igen. Vi kunde helt enkelt inte träna för mycket.

Som viltfinnare har hon många gånger visat sig helt oslagbar. På jakter kom hon tillbaka blodig och sönderbränd av nässlor, men alltid med vilt i mun. Många fina minnen finns från dessa tillfällen, och bättre jaktkamrat blir svårt att finna.

Hon gick i stort sett raka spåret genom b-proven. Startade ekl dagen efter andra ökl ettan, och fick då en tvåa. Hösten efter blev det tre ettor på lika många prov. Vi startade a-prov några ggr, och har som bäst ett ck. Tikka hade svårt att förstå varför jag försökte kontakta henne under jakten, och hon gjorde ofta ”en Tikka” och med det menade vi att hon helt enkelt försvann, och kom tillbaka när hon gjort färdigt. Glömmer förstås aldrig RM 201? St.Sundby, då jag vackert fick gå ut och hämta min hund i dammen där hon noga kollade så ingen fågel var skadad. Det var första skicket, och stor publik. Kanske inte jättekul just då, men nu kan vi le åt minnet.

Eftersom hon visade sig så fantastisk, så bestämde vi att försöka få några avkommor. Hon fick sammanlagt 17 valpar på 3 kullar, och nu hoppas vi att hon kommer leva kvar hos oss genom sina barn och barnbarn.

Tack Tikka för allt !!!

 

 

RC 2015

tisdag, augusti 4, 2015

eklEfter mycket vånda, otroligt mycket tänkande, telefonsamtal, träffar, bilåkande, möten, funderingar, dirigeringar och markeringar så gick då SSRK Värmlands stora arrangemang 2015 av stapeln under helgen. Ett stort WT som vi fått låna av vårt grannland Norge detta år.

Jag är så otroligt glad och stolt för vad vår lilla avdelning lyckades prestera <3 Finns så mycket kunskap, och vilja att hjälpa till så man blir alldeles rörd. Från hela Värmland kom det människor och fixade och trixade så att allt skulle falla på plats. ETT ENORMT TACK TILL ER ALLA, NI ÄR HELT FANTASTISKA!!

Det blev precis som i alla fall jag hade hoppats på. T.o.m vädret var bra :) Bolly och jag hade lagt upp de 5 rutorna i varje klass till lördagens övningar, och domarna fixade söndagens upplägg. Alla deltagare verkade gilla uppläggen, och tog sig an uppgifterna med stor entusiasm. Båda dagarna flöt på fint, och stämningen var bra hela tiden.

Även supén blev en succé :) Min Henrik tog med sig sin bror Hasse och bästa vän Matti upp på scenen och underhöll oss med värmländsk stil. Alla domarna var upp och sade lite olika saker om dagen, och om vår hobby i allmänhet. Maten som var grillbuffé smakade fantastisk, och stämningen var verkligen på topp.

Det blev en liten fadäs under själva prisutdelningen, eller rättare sagt poängsammanräkningen, men som vi alla vet så kan det bli fel ibland. En av domarna hade kastat om siffrorna på två deltagare, och detta framkom först dagen efter. Det var bara att bita i det sura ….. och se till att det blev rätt. Tror att alla har förståelse för detta, och att det ju var bra att det blev rätt till slut.

Jag vill förstås ropa HURRA HURRA HURRA och stort GRATTIS till alla pristagarna. Ni har gjort en fantastisk prestation under 2!!!! dagar och ska vara stolta och glada. Flera av domarna har pratat efteråt om de många duktiga unghundarna, så sträck extra mycket på er ni som startade med dem.

Men mest vill jag TACKA ALLA som var där!! oavsett klass, funktionär, matfixare, fotograf, publik m.fl. Det var vi tillsammans som gjorde att helgen blev så fantastisk som den blev.

RC 2015

fredag, juli 24, 2015

Oj oj vad mycket det är att tänka på just nu :) nästa helg har vi SSRK Värmland tävlingen Retriever Challange (som vi fått låna 1 år av våra norska vänner) med ca 130 deltagare. Allt vad det innebär med provupplägg, domare, skott, funktionärer, luncher, övernattningar, vägbeskrivningar, pm, upplägg, underhållning, supé mm, mm. Men tror att vi ska  fixa det mesta, och att det blir en trevlig helg.

Hinner inte med mer uppdatering just nu, men vill bara tala om att det fortsatt finns platser kvar till kurserna jag lagt ut på kurssidan :)

Kurser Höst-15

måndag, juli 6, 2015

Kurssidan uppdaterad :)

Unghundsderbyt mm

tisdag, juni 23, 2015

11391580_1084332818263174_2978721431539493750_nDå var Unghundsderby 2015 avklarat och Willowridge visar åter hög kvalitet  194 startande och 2 st W-ekipage bland de 14 bästa. Fantastiskt är ordet ! Birgitta med sin duktiga Zack fick 89 p och hamnade precis utanför finalplats. 9:a blev de, och 8 gick till final. Henrik med vår egen Kalla fick 86 p och blev placerad på 14:de plats. Otroligt bra av er båda. Vi andra blev lite utspridda i listan, där bara jag och Kåffi fick en 0:a. Mats med Saga o Mikael med Visa tog poäng på alla stationer och det är en hög prestation i sig. Grattis till oss !!!

Birgitta och Zack har dessutom vunnit SSRK vl jaktcup nkl med mycket fina poäng. Ann-Cathrin med Linni tog en fin 4:de placering där :) Det är så roligt att det går så bra för alla :)

Nu planerar vi vidare för höstens alla prov och tävlingar :)

Tänker ha några olika kurser på hemmaplan under hösten, mestadels måndagskvällar. Se mer under ”kurser”

Kennelträff

måndag, maj 25, 2015

kennel 1 kennel 2 En mycket lyckad kennelträff har vi haft! på alla sätt Hoppas och tror att alla fick bra träning och tips. WT upplägget på lördagen blev riktig succé! ! Auktoriserade domare på alla rutor, som talade om hur många poäng man fått, och ffa varför. Tack till Lasse Hedman, Leif Gustafsson, Peter Boltorp och Bertil Furberg som gjorde den dagen så fantastiskt lyckad. (Jag dömde också en ruta)

Att sen Willowridge tog storslam gjorde ju inte helgen sämre.

Grattis Birgitta med W. Three A Magic Number ”Zack” som fick dela 1:a platsen i nkl på 98 poäng! !! Hon delade den med Benke Odenmark som med sin fina Copper hade exakt lika poäng och lika många 20-or.Copper kommer från Moormans.

Jan och W. Two To Tango ”Jaro” tog fina 87 poäng i ökl! Vann gjorde Bolly med duktiga Djurbergas hunden ”Tre”. Jan blev placerad 3:a då två hundar hade samma poäng.

I ekl vann Katarina och W.One Worth Waiting For ”Sam”  med 89 p och jag kom på andra plats med Twotea 86 p. Fullkomligt fantastiskt !!!!

Måste bara få dela med mig  delar av ett mail som kom från Jan efter kennelträffen ” Den høye kvaliteten på Willowridgehundene – nå gjennom flere kull- imponerer meg stort. Dere har jo og et spesielt talent til å finne trivelige valpekjøpere. Hvilken trivelig gjeng!”  Tack för det, och ta åt er av detta ni som var med !!!

Henrik och jag är så glada över er alla. Tack för att ni kom !!

Tack för ännu ett år med gott samarbete Lasse & Anna-Karin kennel Moormans samt Anneli kennel Benningdale. Vill också tacka Tina Boltorp och Bolly som (förutom de domare som nämndes ovan) också hjälpte oss.

Det har hänt mer sen jag uppdaterade, bl.a tog Twotea sin andra 1:a i ökl, och nu ska vi ta oss an ekl. Känns som hon är redo, men vi får se i höst. Även något A-prov hoppas jag att vi kommer med på.

Henrik med Tassen och jag med Twotea är med i laget som ska representera Värmland på lag-SM senare i sommar. Spännande förstås. Övriga i laget är Katarina och Sam, Bolly med Tito och Birgitta med Zack. Kul ska vi iaf ha, det kan jag lova.

Unghundsderbyt är nästa arrangemang och resa. Otroliga 225 hundar anmälda, och det kommer bli en låååång dag. Har en del betydelse hur hundarna kan hantera detta skulle jag tro. Kuligt ska det bli, och vi som är där från Willowridge ska i första hand ha en trevlig och rolig dag, oavsett resultat.

 

Kennelträff

måndag, april 27, 2015

Sparris

Joy (2)

Dessa fina bilder är tagna på den lilla valpträff vi hade under påsk. Tycker båda talar ett underbart språk om kontakt och kärlek :) Till vänster Theresia med Joy, och den fina kontakten har Sparris med Anette.

Vi fick träffa hundar ur alla ;) kullar under dagen, och det är så vansinnigt roligt att se utvecklingen och ert engagemang med era hundar. Otroligt roligt var att det passade för Asbjörn och Leni att närvara med fina Tango, ända från Bergen i Norge.

Snart är det Kennelträff tillsammans med Moormans- och Benningdale kennel, och det ser vi förstås fram emot. Även då kommer långväga W-hundar :) Jan och Jaro, även de från västra delen av Norge har anmält sitt intresse :) Vi är sammanlagt 9 W-ekipage som kommer närvara, men hoppas få träffa några valpar ur sista kullen också. Kul är också att Mari med Grabben, (pappa till tre-kullen) kommer närvara. De tre kennlarna håller just nu att försöka få alla pusselbitar på plats vad det gäller organisationen med boende, mat och vilka grupper man ska ingå i, det är sammanlagt 46 ekipage som ska fördelas :) Tanken är träning i olika grupper fredag och lördag fm, och sen ett litet WT, men ffa är det en träff för att ha trevligt, umgås och utbyta erfarenheter.

Kom hem i natt från ett domaruppdrag i Tyskland, och måste än en gång få hedra våra älskade hundar!! Genom dem får jag uppleva så mycket, och träffa så många trevliga människor. Tack till kollegorna Lasse, Bertil och Micke som var (som vanligt) ett bra sällskap att ha på resan. Har sett många bra, och som vanligt några mindre bra ekipage under helgen, och det är alltid intressant att se hur andra länder lägger upp sina arrangemang.

Förra helgen var Henrik och jag på kurs för Guy Bennet, Henrik med Kalla och jag med Twotea. Nu har vi haft förmånen att gå för samma instruktör vid flera tillfällen, och detta är verkligen något att rekommendera. Finner ni någon instruktör som ni får förtroende för, och som det känns rätt att träna för, försök då om möjligt få kontinuitet i det, och byt inte för ofta. Vi hade 2 riktigt, riktigt bra dagar, och tyckte om utvecklingen vi såg i våra hundar.

Unghundsderbyt närmar sig med stormsteg, och vi kommer ha några kvällar med tips och råd :) skriv upp 11 och 25 maj i era kalendrar så återkommer jag med tid och plats.

 

 

 

Background