Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

Unghundsderby 2017

torsdag, juni 15, 2017

Så otroligt nöjda och glada för våra fina fem-kull. (u.W.Two For Tea e.Stenbury Askrike Black Nash)

Årets u-derby var riktigt fint arrangerat av Östergötland, med kluriga men inte allt för svåra rutor. Det blev en hel del nollor under dagen, men det var inte en utav rutorna som var svår, utan alla hade sin lilla egen klurighet. I 5-kullen så är vi så nöjda med att först och främst 6 av 9 kom till start, och att 4 st av 6 gick runt utan ngn enda 0:a, det i sig är en mkt bra prestation. Peak fick en där han helt missade nedslaget, och Rey fick 2 st, men å andra sidan fick hon 2 st 20:or, vilken inte många andra fick.

Stort Grattis till Lars och Äster (W.5 Eggs for easter)  13: de !!!! plats på fina 83 poäng.  På 17: de plats hade vi sen Helen med Sansa (W.5 Senses) på 80 poäng tätt följd av Malin med Vilse (W.5 Seasons) på 79 poäng 19:e plats. Att ha 3 st utav de 20 bästa i ett startfält på typ 180 hundar, är vi så oerhört stolta över !!! På 30:e plats hamnade Ewa med Five (W. 5 Star) på 74 poäng. Sen har vi Eva med Rey (W. 5 By Two) och Gunilla med Peak (W. 5 Peak)  som tyvärr fick med sig någon nolla som jag nämnde, men där de fick poäng så var de fantastiska!!

De går från klarhet till klarhet denna kull, verkar dessutom vara mkt friska, så nu har vi bestämt att ta en kull till på Twotea. Återkommer med mer information 🙂

Kennelträff 2017

fredag, juni 2, 2017

En så succé det blev. Underbara människor i underbart väder <3 

Kennelns 1:a Champion heter Ajrån !!!

söndag, maj 21, 2017

Vi är så oerhört glada att få Gratulera Maria som fört fram kennel Willowridge 1:a champion. SE J(j)CH NO JCH W. Two Steps From Hell med tilltalsnamnet Ajrån. Inte bara svensk jakt champion, utan även norsk !!! Så bra gjort <3 Stort stort Grattis från oss !!!

De 2 öppen hundar som även har startat kom dock inte närmare sitt championat. Visa ”W.Three The Visibility” och Mikael gjorde iof ganska bra, men det blev lite väl omständligt i vissa delar, det räckte dock till en 2:a. Henrik och Kalla ”W  Three Black Juniper” satte inte en tass fel, men fick av någon outgrundlig anledning för sig att knäcka andra duvan hon hämtade på söket, provets näst sista fågel !!! 🙁 🙁 Ja, ja påt igen bara <3 

WT Lång Säteri 6 maj

lördag, maj 6, 2017

Stort Grattis till Mikael som vann ökl med sin fina Visa (W Three The Visibility)  som vann ökl på fina 86 poäng ! Jag lånade Kalla (W. Three Black Juniper) av Henrik, och vi hamnade på en fin 4:dje plats  Birgitta och Zack (W.Three a Magic Number) var strax utanför prispallen, men gjorde många mycket fina prestationer.  Både Tetra och Kåffi behöver vi finslipa lite till för att nå de höga poängen, men de kommer var så säker   Bröt flera stationer med Tetra då hon inte var distinkt på tecken och signaler, bättre att tänka på framtiden. 

 
I ekl vann jag med Twotea (W.Two For Tea)  på fantastiska 93 poäng !!! Hon är så pålitlig !! och fastän hon inte verkade vara på topp, så utför hon stationerna med rutin. Jag bara älskar hennes linjer <3 Ska dock gå till veterinären 😉 med henne till vecka, hon är inte så pigg och glad så jag misstänker att det är något som inte stämmer.

Grattis till Maria och Ajrån (W. Two Steps From Hell) som tog 3:dje platsen  Även han är pålitlig, men uppskattar nog jakten mer än dessa tråkiga tygpåsar. 
En mycket bra Willowridgedag

Bästaste Guy

fredag, maj 5, 2017

Tidigt 2016 började vi planera för att Guy Bennet skulle komma till oss i Willowridge under vår-17. Vi planerade och fixade och trixade med boende, resor, marker, hur lägga upp kursen osv. Med facit i hand kunde det inte blivit bättre. Vi fick se delar av kennelns uppfödning,  och vilken fröjd för ögat <3 så duktiga hundar och förare !!! Verkar som vår kennel fått de absolut bästa och finaste valpköparna. Att vi också hade tur med väder, ok boende och väldigt trevligt med högt i tak och god stämning, gjorde förstås helgen ännu bättre.

Bästaste Guy levererade som vanligt, och en av deltagarna tyckte jag satte ord på detta ” Hans pedagogik i kombination med djupa kunskap är ju en fullträff” så sant! kunde inte sagt det bättre själv 🙂

Tack Asbjörn för fina bilder

Platser kvar

fredag, mars 31, 2017

Pga sent avhopp, eller egentligen lite missöde i kommunikationen 😉 så finns det nu en plats kvar på ”Starta B-prov” kursen  4 ggr under våren. 6/4, 20/4, 4/5 18/5. se mer info under Kurssidan

 

Kennelträff

måndag, mars 27, 2017

Då har vi bokat Humletorp för årets kennelträff. Vi startar fredag 26 maj kl 13,00 och avslutar efter lunch på söndag 28 maj.

Vi kommer ha lite kursverksamhet på fredag em samt söndag fm, med hjälp av Bolly och Asbjörn.  Lördag kommer ägnas åt lite andra kuligheter tillsammans med våra hundar.

Mer information kommer

Välkomna

Inga labradorvalpar i vår

söndag, mars 12, 2017

Då har vi varit på underbar, rolig och äventyrlig semester i Australien och Nya Zeeland. Oj oj oj vad vi har haft det fantastiskt !!

Men nu är vi hemma igen, och dags att ta sig an kenneln, och vårens alla kurser.

Rea tyckte inte alls att hon ville ha några valpar i vår, så hon började löpa alldeles för tidigt för att det ska kunna fungera med schemat. Tyvärr får man säga, för den kull hon fått är vi så nöjda med, hade varit kul med en kull till. Men hennes dotter Tetra kommer dock paras under våren 2018.

Vi kommer dessutom para duktiga Caxa, som ju gått från klarhet till klarhet. Den parningen blir nog i slutet av 2017, allt hänger förstås på när hon behagar löpa, inget får störa själva jaktsäsongen förstås.

Det finns fortsatt platser kvar på några av kurserna under våren. Ställer in stadgekursen (den viktigaste av alla) då det blev för få anmälningar där, även markeringskursen 31/3 ligger risigt till, men vi får se vad som händer.

Caxa

lördag, februari 11, 2017

Då är säsongen över vad det gäller jakt med tax, och oj vilken säsong det blev 🙂 4 rådjur fällda, och oändligt många tillfällen. 2 starter på jaktprov med 2 1:a pris, det ena med 49 poäng och provbäst. Sen avslutade vi det hela med att bästa Lotta ställde henne på Värmlands Taxklubbs utställning. Cert + Bir. Jodå, snygg är hon också 🙂

Nu åker Henrik och jag på efterlängtad semester, och ska hälsa på älskad son ”down under” Även dottern Lovisa dyker upp, och vi ska alla fira ”farsgubben” som går och fyller jämna år <3 

Hane bestämd

torsdag, januari 12, 2017

Har varit och hälsat på Knut 🙂 synnerligen trevlig kille, så nu är det bara att vänta på Reas löp. se mer under ”valpar”

LIKE’IMS KEILIS GHIBLI

Background