Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

Ökl igen

onsdag, september 10, 2014

10534726_903444153018709_8727337393609815695_nKatarina och jag åkte till Garpenberg och startade jaktprov :) Vi fick med oss en 3:a och en 2:a hem. Sam blev lite väl självständig under vattenarbetet, men visade vilken otrolig jakthund han är så att han skulle få pris tycker jag var helt rätt. Vad det gällde Twotea så hade hon lite svårt med sökarbetet, hon hade liksom svårt att hålla sig kvar i själva området, och det blev allt för omständligt. Dessutom verkade hon ha lite svårt att lokalisera markeringarna. Vi var iaf glada och nöjda när vi åkte hem, en erfarenhet rikare och en fin dag.

Dagen efter startade jag och Twotea här i Värmland och då satt 1:a priset. ” En labrador tik som visar goda retrieveregenskaper och genomför provet på ett övertygande sätt” skrev han B-G Landin. Förstås glad och nöjd över detta. Nu ska vi göra ett nytt försök i Väse till helgen.

Helgen som gick var vi på Lovisedal hos Jenny och Helen på jakt- och kurshelg. Det var andra året ”Lovisorna” var där, så nu är det en tradition. Hade en underbar helg!! Hade sett fram emot denna mycket, och det är farligt när man har höga förväntningar, men det blev precis som jag hoppats. T.o.m. vädret var perfekt.

Fick gå som apportör på fredag eftermiddag, och det var årets första jakt för oss. Det märks så tydligt att Twotea inte alls har samma erfarenhet som Tikka, men redan på andra såten fungerade det bättre. Det som dock är den största skillnaden är Twoteas lugn, det är mycket ovanligt för mej att ha en hund vid sidan som uppvisar lugn och koncentration, men förstås mycket skönt.

Ökl

fredag, augusti 29, 2014

10445935_899282013434923_379585698153047711_n10563222_899281950101596_307702408789116629_nNu kommer det fler härliga fina resultat för Willowridge !!  I helgen  fick först Maria med ”Ajrån” W Two Steps From Hell 1:a pris ökl på prov i Norge, tyvärr har jag ingen bild på detta duktiga ekipage. De går från klarhet till klarhet.

Bilder har vi dock på Katarina med ”Sam” One Worth Waiting For, och Theresia med ”Rea” Two For a Reason, som sen under söndagen fick ett varsitt 1:a pris ökl av Anita Norrblom på Ransjöprovet.

 

Schweiz

fredag, augusti 29, 2014

DSC_7767DSC_7769

Har tillbringat en weekend i Schweiz för att tillsammans med 4 kollegor (se bilder) döma WT, och vilken fantastisk resa det blev !!! ojoj vad vi blev omhändertagna, och vad mycket vi fick se och uppleva. Jag var alldeles mållös och tagen när jag kom hem, och det tar en stund att smälta allt. Mitt sällskap var förstås stor del av upplevelsen, och många goda skratt blev det. Tack Lasse, Bertil och Micke!! Fick en ny trevlig bekantskap i Heike Jansky, och hoppas på att få träffa henne igen. Hon gick med under WT för att så småningom döma själv, och vi hade många bra diskussioner.

Tror dessutom det gick bra för oss, för det verkar som vi ska ut på nya äventyr nästa år :)

Denna helg gick Paw of Sweden cup av stapeln i Gagnef, och vilka fina resultat av Willowridgehundarna i år igen. Vi är så glada och stolta uppfödare. Efter första dagen och med 5 rutor låg Maria och Ajrån på 2:a plats, och Theresia med Rea på en hedrande 10:e plats. Efter ytterligare 5 rutor under söndagen så blev resultatet Theresia 8:a och MARIA 3:a !!!!! Helt fantastiskt är det. Dessa två äger, tränar och för retriever för första gången, men man kunde verkligen tro de var hur rutinerade som helst. Stort Grattis till er båda

 

 

 

 

 

Jaktkurser

torsdag, augusti 14, 2014

Finns platser kvar på jaktkurserna. Kolla kurssidan.

Idag åker jag söderut, hela vägen till Schweiz. Ska dit och döma prov tillsammans med 3 andra domare från Sverige. Ska bli så spännande, och intressant att få göra detta utanför norden :)

Retriever Challange

fredag, augusti 1, 2014

Hade underbara dagar i Norge. Snälla Inga-Lena Djurberg välkomnade oss att vara med på både träningar och middagar, så både torsdag och fredag blev fyllda med nya bekantskaper och härliga miljöer. Vill även här tacka Anne-Lise och Trond som så vänligt öppnade sitt hus och verkligen visade vad som menas med gästfrihet.

Vad det gäller tävlingen så är det bara att lyfta på hatten för ett allt igenom bra arrangemang. Tom vädret visade sig ifrån sin absolut bästa sida, iaf om man gillar värme. Vi fick alla tänka till ordentligt för att hålla både hundar och oss själva i en lagom vätskenivå samt temperatur, aldrig har väl skuggan varit så viktig. Miljön vi fick vara i var magnifik, och mycket snack om krig och kungar blev det. Måste också nämna maten till lördagens supé, oj vad gott det var.

Rutorna var lagom i svårighetsgrad, och åter slås jag av att det inte behöver vara särskilt långt ens i ekl, det är klurigheten som har betydelse. Något vi ska ta med oss till nästa år, då Värmland ska ”låna” arrangemanget :) 1-2 augusti 2015 hälsas ni Välkomna.

Willowridge visade sig igen, och Henrik och jag var så stolta över lördagens uppläsning av resultaten, som skedde under middagen på kvällen. Twotea låg på 1:a plats med 92 p, Rea låg på 3:e plats med 89 poäng och Sam låg på 11:e palts med 69 p. Det är så otroligt häftigt att vår lilla kennel visar så fina resultat på så stora tävlingar, och nu förstår jag verkligen tjusningen i att vara uppfödare. Man blir så glad och stolt!! Tack till alla valpköpare som gör att vi får känna så <3 Henrik och jag blev upplästa även bland topp 10 i ekl där vi låg på samma poäng, skulle bli en inbördes tävling på söndagen.

Har under veckan som gått funderat mycket på hur jag som tävlingsmänniska tänker. Under söndagen gick 4 av 5 stationer bra för mej och Twotea 17,18,19,16 och så dippar vi på en och får bara 7 poäng. Man skulle då kunna tänka att 9 av 10 gick strålande, men jag fokuserar mest på den som inte gick bra, och funderar på vad jag kunde gjort annorlunda. Nåja, vi blev 5:a totalt och jag är förstås jätteglad för den placeringen. Både Theresia och Katarina fick varsin 0:a under söndagen, men gjorde övriga rutor med bravur. Bra jobbat!! Efter andra rutan strök jag Tikka, som inte alls kändes som vanligt. Hon ville inte äta på morgonen, och har inte varit sig lik ett tag, får göra en riktig undersökning innan jakterna drar igång. Tassen och Henrik slog oss alltså, och Henrik var nöjd med placeringen, ffa med tanke på hur han förberett ;)

Nu är det några prov som ska dömas framöver, och ser förstås mycket fram emot min resa som domare till Schweiz nu i augusti.

OBS !!!! Kurs sidan är uppdaterad !!!! Kolla den :)

Kennelträff 2015

torsdag, juli 10, 2014

Det blir kennelträff 2015
Boka in helgen 14-17 maj
Vi har den tillsammans med kennel Moormans och kennel Benningdales
Vi ska vara på Herrfallet strax utanför Arboga.
Mer information kommer förstås, men boka genast in denna helg i era almanackor :)
Välkomna

Unghundsderbyt

tisdag, juni 17, 2014

Ja, det gick ju fint detta. :) Vi hade verkligen en fantastisk dag, där allt blev som vi hade hoppats. Strålande väder, duktiga hundar, duktiga domare och nöjda deltagare. Rutorna blev varken för svåra eller för lätta, och marken utnyttjades väl. Alldeles fantastiska medhjälpare som alla gjorde precis det de blivit ombedda att göra. Ja det blev så bra som vi hoppats. TACK till alla!! Stort Grattis till Karin Ranklo som tog hem segern, men även de andra finalisterna ska inte bli bortglömda! Fantastiska prestationer av ekipagen efter en hel lång dag!!

Helgen innan var vi och tävlade på Tullgarn. Tikka är verkligen en otrolig hund, och jag är så glad över att få vara med om detta. Hon gjorde mycket fina poäng i 3 dagar, och hade det inte varit för hindret som skulle hoppas (hon har fastnat en gång) så hade vi varit med i yttersta toppen. Vi kom ändå med till dag två i lagtävlingen (med Rea som är i ökl och Tide som är i nkl) och var jätteglada för det. I den individuella tävlingen slutade vi på 12 plats tror jag, efter som sagt bara 6 poäng på hoppstationen. Hon är helt enkelt underbar!! Theresia och Rea gjorde också mycket bra ifrån sig, och härligt är att de har såååå mycket fantastiskt kul kvar.

Har haft studentfirande för bästa sonen Albin i förra veckan, så det har verkligen gått i ett nu sen Tullgarnhelgen. Nu ser vi framåt igen, och flera kurser både på bortaplan och här hemma är i antågande. Kanske kunde försöka hinna med lite egen träning också.

Datum för Willowridgeträffar kommer strax. Tänkte försöka ha några kvällar under juli-augusti.

Grattis

tisdag, maj 27, 2014

Har varit många härliga hälsningar från när och fjärran ett tag nu. Theresia och Rea har fått ett 2:a pris på sin första start i ökl! Leif och Gordy startade två dagar i rad i nkl med 1:a pris båda dagarna!! Jan och Jaro har startat i bkl med 1:a pris! Maria och Ajrån tog hem vinsten på WT i ökl som tollarklubben Vl anordnade! Och Emma med Vinde tog klassvinst i lkl 2 i sin första start!! Vilka hundar och ffa vilka fantastiska förare/ägare till dessa hundar!! Stort Grattis till er alla! Det är lätt och roligt att vara uppfödare när det kommer sådana roliga hälsningar.

Det har varit mycket nu ett tag, och mer är i antågande. Unghundsderbyt närmar sig med stormsteg, och det är mycket att tänka på. Tror vi kommer få en fin dag, med många goda prestationer.

I helgen åker vi mot Tullgarn där både Tassen och Tikka ska vara med både i lag- (inte i samma dock) och individuella tävlingar. Ser fram emot detta mycket, och hoppas få presentera mera goda resultat. Theresia och Rea ska också deltaga. Spännande :)

Mycket nu

måndag, maj 5, 2014

1947855_823045554391903_5775171400404174652_nNu har vi träffat i stort sett alla valparna från Three-kullen igen. De är alla härliga krabater, och alla nya ägare är mycket nöjda med de små liven. Under påsken träffade vi de 5 som syns på bilden. Henrik med Kalla, Maria med Kåffi, Birgitta med Zack, Mats med Saga, Ann.Catrin med Linni och med var även Anna-Karin med kusin Penny. Vi gjorde lite avlämningar, promenadsök och inkallningar. Alla var lugna och i fin kontakt med sina ägare. Under valborg träffade vi Sondre med Bud och Asbjörn med Tango, och även där ser det bra ut inför framtiden. Det lilla som nu kan sägas om 4-månaders valpar.

Under helgen var vi i på Labradorklubben VL årligen återkommande ”Labbecamp” Ett stort tack till Ingela Tellåsen med stab, som år efter år ser till att detta fina arrangemang håller igång. Vi fick gå kurs för Rita Kökény, och det var mycket bra dagar, med fint väder, bra instruktioner, och en go stämning. Det som var extra roligt under helgen var att få se hundarna från Willowridge. De som var med var Katarina med Sam,  Maria med Ajrån, Theresia med Rea och jag själv med Twotea. Såg mycket bra ut!! och ni har verkligen gjort ett fint jobb med era hundar.

Har nu hunnit med en hel del i vår. Började med en helg i Halmstadstrakten, där avdelningen arrangerat en helg åt sina funktionärer. Fantastiskt ställe var vi på, med riktigt fina marker. Var en fröjd att lägga upp övningar där, och fick se många fina prestationer. Sedan bar det av till Lidingö, där Ingela Funck med stab fixat ett exemplariskt WT. Dömde ca 120 ekipage i ett 2-domar system, och insåg hur bra det är att ha 4 ögon. Var neråt Skåne och träffade hundar från Skattkammarens kennel för tredje året i rad. Även den helgen var bra, och många bra unghundar fick jag se. Tack Karin för att jag fick komma och Lycka till önskar jag alla de unga hundarna. Nu ska det snart bära av igen, och den här gången mot Strängnäs och fortsatt utbildning på min väg mot A-provs domare. Däremellan ska vi ha lite cup och fortsätta titta på det stora arrangemanget ”Unghundsderby 2014″ Kul, men mycket att tänka på :)

Valpträff

fredag, april 11, 2014

Då har vi bestämt lite mer vad det gäller Moormans och Willowridge lilla träff på påskafton 19 april. Vi kommer att vara på fina marker i närheten av Sunne, och jag skickar vägbeskrivning separat till er. Tiden för valpträffen kommer vara kl 10,00, och Moormans 1-åringar kl 11,00. Jag och Bolly kommer visa lite hur vi gör med våra valpar, men ffa är det en träff för frågor och träffa de övriga i kullen. Tror 7 av 9 kommer, och det är ju fantastiskt.

Alla är sen välkomna att stanna hur länge man önskar under dagen. Vi kommer ha lite kurs med Moormans unghundar, och ni Three-ägare är snart där, så jag hoppas ni får med er lite tips för framtiden.

Igår var vi på SSRK/vl cup nr 1. Det gick riktigt dåligt för både mej och Henrik, men så är det ibland, och det är bara att bita ihop och komma igen. Vår station innehöll hopp, och det var ngt helt nytt för Twotea. Hon fann väg runt staketet, och därav försvann fokus på apporten, vilket vi alla vet är värdelöst. Tikka är rutinerad, så hon tyckte minsann att det var onödigt att hoppa, utan sprang också runt!! Oj, oj!! :(  Nåja, vi fick tillfälle att träna efteråt, så vi fick styra upp det hela. Det var för övrigt en trevlig kväll, med bra stationer, men lite för kallt för min smak.

Påsken närmar sig, och vi kommer sannerligen ha full hus, med massor av hundaktiviteter om dagarna. Räknade ihop till 17 hundar :) men som någon sa ”Finns det hjärterum, så finns det stjärterum” och hjärterum finns det gott om !! Välkomna

 

Background