Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

Påsk

torsdag, januari 28, 2016

Twotea har haft kärleksträff :) och vi hoppas på valpar till påsk :)

Twotea

lördag, januari 16, 2016

2014-09-10 08.04.32 20141126_095615Twotea löper :) Blir allt som det är tänkt nu så har vi valpar att leverera i slutet av maj :) Ska åka och hälsa på fina Nash om någon vecka. Läs mer om detta på Valpsidan”

 

OBS Har bytt datum på ett av kurstillfällena i april.

Gott Nytt År

söndag, december 27, 2015

2015 lider mot sitt slut och vi ser fram mot ett sprillans nytt 2016 med nya utmaningar för våra Willowridgehundar. Det var ett bra W-år med många fina framgångar. Nämnas extra ska Tango med Asbjörn som tagit 5 raka 1:or på sin väg mot ekl, och avslutade säsongen med ett 1:a pris på Åben A i Danmark. Hela 3-kullen har visat att de är något extra med fina resultat på unghundsderbyt, de som startat nkl visade fina egenskaper, och Mikael med Visa kom 3:a i ökl på WT. Vår egen Kalla visade fantastiska sidor under vår vistelse i England, och vi blev erbjudna att sälja henne, vilket vi förstås inte ville.

Maria och Ajrån tog kennelns första 1:a pris i ekl, Leif och Gordy och jag själv med Twote fick 1:or i ökl, men annars var det sannerligen 2:ornas år. Vi håvade in dem på löpande band :) Katarina med Sam, jag själv med Twotea (under hösten) och Maria med Ajrån.  Theresia och Rea var kan man säga lite ojämna på ekl starterna, men vi vet att det kommer bättre resultat, då egenskaperna är fantastiska på allihopa. Jag själv med Twotea lyckades med bedriften att inte få apporterna i hand, så det är väl det jag kommer komma ihåg mest av B-provs säsongen 2015 ;) Vi startade 2 a-prov och jag är nöjd med hennes insats, även om vi åkte ut ganska fort på båda. Så är det verkligen med alla starter, man kan få fint resultat, men ändå inte vara helt nöjd, och vice versa. På Värmlands WT vann vi ekl-klassen, och även Twotea imponerade i England och fick fint beröm.

Katarina och Sam vann ekl, Birigitta och Zack vann nkl och Jan med Jaro kom 3:a på WT vi hade på kennelträffen tillsammans med Moormans och Benningdale! Jan och Jaro vann  senare under året även ett WT i ökl i Norge.

Theresia och Rea, Maria med Ajrån och Leif med Gordy fick alla godkänt på a-provets kkl !! Som sagt var ett mycket bra år är nu till ända.

Sen har det förstås varit motgångar också, och vad det gäller kenneln så är min älskade Tikkas sjukdom och bortgång det värsta med 2015, men jag ser henne i hennes avkommor, och det glädjer mig mycket.

Vi ser otroligt mycket fram emot att få se vad det blev av 4-kullen. Vår egen Tetra är sannerligen en unghund med något alldeles extra, så det ska bli mycket spännande

Förhoppningsvis börjar Twotea löpa under januari, och vi ser fram emot en 5-kull.

kennel 2Sparriskennel 120150815_1824032015-02-10 12.02.2620150208_11211620151207_12295620151025_15132720150730_201041 20150829_144215 20150815_143340 20151125_110930

Om Nash

onsdag, december 16, 2015

Bitte har skrivit ner några rader om sin fina hund. Läs mer om detta under ”Valpar”

Nya planer

onsdag, december 9, 2015

Det har blivit ändrade planer vad det gäller tilltänkt hane till Twotea. Stenbury Askrike Black Nash ”Nash” kommer förhoppningsvis gilla vår Twotea och valper planeras i vår.

Har fått träffa både honom och hans helsyster Trix under vår vistelse i England, och vi har verkligen tyckt om det vi sett. Det kommer mer information om detta under ”Valpar”Nash

Planer för våren

torsdag, november 5, 2015

Nu har jag fått lite text från Tomi Sarkkinen ang Urpo som är Twoteas tilltänkte pojkvän. se mer under ”Valpar”

Fick lägga till ett nytt datum för kurs i nkl-ökl då det blev fullt direkt :) se mer under ”Kurser”

Alla ni i 4-kullen. Den 19 mars (troligen även 20:de) kommer Theresia, Henrik och jag hålla träff här i Värmland. Mer info kommer förstås, men boka upp i almanackan.

Ni som anmält intresse glöm inte bort att vi ska till Flen och testa våra ynglingar 8-10 januari. Har fixat boende, men vi får gemensamt fixa med mat osv. Tror jag gör oss en grupp på fb där vi kan diskutera :)

Många Grattis

måndag, oktober 26, 2015

Nu har det hänt mycket kuligt i kenneln

Vi har fått vår första 1:a i ekl på b-prov. Det var Maria med Ajrån som fixade den !

Godkänd på kkl har både Leif med Gordy, Theresia med Rea och Maria med Ajrån blivit !

Leif och Gordy har tagit  1:a pris i ökl!

Twotea vann Värmlands WT ekl

Mikael med Visa blev på samma WT 3:a i ökl !

Ja, det är bara så fantastiskt att det går att rada upp alla fina framgångar. Vi är sen några som startat b- samt a-prov med kanske inte helt lika fina resultat, men för Henrik och mej så är det viktigast att de retrieveregenskaper som visats upp under hösten är bra, och det är de! Om vi sen inte lyckas perfekt på dirigeringen, om någon markering missas eller att fågeln inte var där vi trodde den skulle vara har mindre betydelse. Hundarna ur kenneln visar att vi tänkte rätt val av hane till våra tikar.

Nu går hösten vidare med nya äventyr. En Englandsresa är i antågande och det ser vi förstås fram emot !

OBS: Nya kurser våren 2016 planerade på hemmaplan :)

 

1:a pris

fredag, september 11, 2015

Stort Grattis till Mikael med W. Three the Visibility ”Visa” 0ch Henrik med vår egen W Three Black Juniper ”Kalla” som båda har tagit 1:a pris i nkl, och nu siktar vidare mot ökl. Asbjörn med W.Three to Tango ”Tango” har helt otroligt redan passerat ökl med raka 1:or och ska in i ekl. Stort Grattis till alla tre !! Katarina med W One Worth Waiting For ”Sam” har fått en 2:a i ökl och vi gratulerar även dem. Vet att jag blir lite tjatig i detta, men ett 2:a pris är ett bra pris, och det är oftast bara någon liten detalj. Så länge som det inte är samma detalj som upprepas så är det bara att prova igen. Plötsligt händer det :)

Vi var 5 st ur Willowridge som åkte till Norge och deltog i NM. Vi hade en mycket trevlig helg, och när vi åkte hem på söndag tror jag vi alla var nöjda med våra insatser, även om vi inte stod på pallen. Henrik och Kalla var 1 poäng !!! från gränsen de satt till semifinal. Både Theresia med Rea och Birgitta med Zack fick varsin 0:a med sig i bagaget, men hade f.ö. mycket fina poäng. Asbjörn och Tango gick stadigt igenom alla rutorna, och hade slutligen fina poäng. Den enda som inte gjorde bra från sig så var det min egen Twotea. Vet fortsatt inte vad som var fel, men valde att stryka henne till slut då hon helt enkelt inte var med mig. Kunde plötsligt inte markera, lyssna på pipan eller koncentrera sig alls. Men det är bara att ta nya tag :D

Valpsidan är uppdaterad !!!

SEJ(j)CH Moormans T Juniper ”Tikka”

onsdag, augusti 26, 2015

tikka

Tikka fick inte fylla ens 10 år, ngt blev fel, och tyvärr var vi tvungna att låta henne somna in fredagen den 21/8. Veterinärer har letat och undersökt under längre tid, men inte riktigt kunnat förstå vad som felade. Till slut kom de iaf fram till att något var riktigt fel inne i benmärgen, och där fanns inget mer att göra. En fruktansvärd jobbig dag förstås, men nu när det gått några dagar så tänker man mer och mer på allt det som varit fantastiskt istället.

Den attityd som den hunden hade till arbete är det frågan om vi någonsin får i någon hund igen. Hon tröttnade aldrig, alltid samma ”japp, den tar jag”, Kallades hon tillbaka (vilket var det svåraste) så fanns det aldrig tendens till tvekan om att gå igen. Vi kunde helt enkelt inte träna för mycket.

Som viltfinnare har hon många gånger visat sig helt oslagbar. På jakter kom hon tillbaka blodig och sönderbränd av nässlor, men alltid med vilt i mun. Många fina minnen finns från dessa tillfällen, och bättre jaktkamrat blir svårt att finna.

Hon gick i stort sett raka spåret genom b-proven. Startade ekl dagen efter andra ökl ettan, och fick då en tvåa. Hösten efter blev det tre ettor på lika många prov. Vi startade a-prov några ggr, och har som bäst ett ck. Tikka hade svårt att förstå varför jag försökte kontakta henne under jakten, och hon gjorde ofta ”en Tikka” och med det menade vi att hon helt enkelt försvann, och kom tillbaka när hon gjort färdigt. Glömmer förstås aldrig RM 201? St.Sundby, då jag vackert fick gå ut och hämta min hund i dammen där hon noga kollade så ingen fågel var skadad. Det var första skicket, och stor publik. Kanske inte jättekul just då, men nu kan vi le åt minnet.

Eftersom hon visade sig så fantastisk, så bestämde vi att försöka få några avkommor. Hon fick sammanlagt 17 valpar på 3 kullar, och nu hoppas vi att hon kommer leva kvar hos oss genom sina barn och barnbarn.

Tack Tikka för allt !!!

 

 

RC 2015

tisdag, augusti 4, 2015

eklEfter mycket vånda, otroligt mycket tänkande, telefonsamtal, träffar, bilåkande, möten, funderingar, dirigeringar och markeringar så gick då SSRK Värmlands stora arrangemang 2015 av stapeln under helgen. Ett stort WT som vi fått låna av vårt grannland Norge detta år.

Jag är så otroligt glad och stolt för vad vår lilla avdelning lyckades prestera <3 Finns så mycket kunskap, och vilja att hjälpa till så man blir alldeles rörd. Från hela Värmland kom det människor och fixade och trixade så att allt skulle falla på plats. ETT ENORMT TACK TILL ER ALLA, NI ÄR HELT FANTASTISKA!!

Det blev precis som i alla fall jag hade hoppats på. T.o.m vädret var bra :) Bolly och jag hade lagt upp de 5 rutorna i varje klass till lördagens övningar, och domarna fixade söndagens upplägg. Alla deltagare verkade gilla uppläggen, och tog sig an uppgifterna med stor entusiasm. Båda dagarna flöt på fint, och stämningen var bra hela tiden.

Även supén blev en succé :) Min Henrik tog med sig sin bror Hasse och bästa vän Matti upp på scenen och underhöll oss med värmländsk stil. Alla domarna var upp och sade lite olika saker om dagen, och om vår hobby i allmänhet. Maten som var grillbuffé smakade fantastisk, och stämningen var verkligen på topp.

Det blev en liten fadäs under själva prisutdelningen, eller rättare sagt poängsammanräkningen, men som vi alla vet så kan det bli fel ibland. En av domarna hade kastat om siffrorna på två deltagare, och detta framkom först dagen efter. Det var bara att bita i det sura ….. och se till att det blev rätt. Tror att alla har förståelse för detta, och att det ju var bra att det blev rätt till slut.

Jag vill förstås ropa HURRA HURRA HURRA och stort GRATTIS till alla pristagarna. Ni har gjort en fantastisk prestation under 2!!!! dagar och ska vara stolta och glada. Flera av domarna har pratat efteråt om de många duktiga unghundarna, så sträck extra mycket på er ni som startade med dem.

Men mest vill jag TACKA ALLA som var där!! oavsett klass, funktionär, matfixare, fotograf, publik m.fl. Det var vi tillsammans som gjorde att helgen blev så fantastisk som den blev.

Background