Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

Resan

fredag, december 12, 2014

Tror många följt oss via fb under vår resa i det förlovade retrieverlandet, så jag skriver inte mycket om det här, men vill bara tala om att OJ OJ OJ vad kul vi hade. Hade stora förväntningar innan resan, och de uppfylldes med råge, blev bättre än vi någonsin vågat hoppats. Allt fungerade utmärkt, och de små fadäser som hände, (så som en siffra för lite i passet, krock på parkeringen, några -oj då, nu är vi på fel sida igen, -var det en rondell ??,slut på addblue vätska, trasig gps mm) tog alla med ro, och var inget vi la någon energi på ;)  Vi lade all fokus på träning, jakter, pubbesök, goda och trevliga middagar, härligt umgänge med alla nationaliteter, championship, drottning Elizabeth, frackklädda unga Eatonungdomar, luncher, country clothing m.m m.m !!! Bara helt underbart :)

Reas mage växer så det knakar, och under luciahelgen flyttar hon in i sitt barndomshem tillbaka. Ska ta en röntgenbild, så vi får en aning om hur många nyårsraketer där är. Ser så fram emot en ny kull små goa !!!!

Börjar planera för en kurshelg här hemma. Tänker att ha en helg med öppen/elit på hemmaplan. Återkommer med datum.

På väg

fredag, november 21, 2014

Nu så startar årets resa. För första gången ska vi nu äntligen åka till England med hundar. Henrik ska ta med sig Tassen, jag Twotea och Theresia Rea. Vi har bokat färja, hyrt hus, planerat resväg mm. Ska träna någon dag för Guy Bennet och dessutom få vara med på ”picking up”. Avslutar med att följa championchipet hos drottningen på Windsor, och hoppas få se en massa bra hundar där. Ska bli så vansinnigt spännande och roligt att äntligen få göra allt detta. Återkommer med detaljer när vi kommer hem :)

Under resan kommer vi få se om Rea är dräktig, har svårt att tänka att hon inte är detta, och vi får väl ta det lite lugnt med henne. Har planerat med ledigheter mm inför en valpkull, och det ska bli roligt och mysigt förstås. Bästa Sofia och Daniel kommer att hjälpa till en del då semesterdagarna börja tryta. Det blir lite pusslande men kommer ordna sig fint.

Allt är så spännande :)

Valpsidan

tisdag, november 4, 2014

Rea är nu parad och vi räknar med små svarta nyårsraketer :) Bilder och Helenas egna ord om Kimmi finns under fliken ”valpar”

Lite ändrade planer igen.

torsdag, oktober 30, 2014

Efter ytterligare lite ändrade planer p.g.a prov i Danmark och utstryk som liksom inte överensstämmer, så är nu ändå Rea parad, fast med ”Kimmi” Cynhinfa Hamik. Har varit intresserad av att använda denna trevliga hane förr, och nu föll bitarna på plats. Nu hoppas och väntar vi på små små Rea-Kimmi valpar runt nya året :)

Lite ändrade planer

måndag, oktober 20, 2014

10600560_10152786492756838_856370449772590300_nDet blev lite ändrade planer vad det gäller årets valpkull ;) det är dock inga stora förändringar. Det blev ingen lyckad parning med vår egen Twotea, så vi tänker göra ett nytt försök med helsyster ”Rea” W Two For A Reason som vi får låna in till kenneln. Hon har börjat löpa, så hon kommer få träffa Boy i nästa vecka.

Rea är något mer intensiv än syster Twotea, mer lik sin mamma, och det är förstås inget fel ;) Har mycket hög arbetskapacitet, och är en fröjd att se arbeta tillsammans med sin ägarinna.  Hon tog två 1:a pris i ökl under hösten, och är nu i ekl. Ska be Theresia skriva ner några egna ord om sin ögonsten.

Twotea löper

lördag, oktober 4, 2014

Nu har Twotea börjat löpa :) Nu hoppas vi att tycke och kärlek uppstår med fina Boy, så det blir valpar i november. Se mer under ”valpar”

Prov

fredag, september 26, 2014

Icke !! Det blev inte som jag hoppats på ökl i Väse. vi missade en markering. Twotea och jag hade inte riktigt samma uppfattning om hur vi skulle lösa detta, och vi åkte ner på en trea då domaren tyckte hon var väl olydig. Jag själv var dock väldigt nöjd med henne när vi var färdiga. Alltså med alla andra retrieveregenskaper, och ffa med hennes lugna och behagliga sätt. Hon är en fröjd att ha med sig både på prov och på jakt.

Vi har hunnit med några jakter bl.a på slottet. Härliga dagar, men ett riktigt slit är det. Tikka var helt utsliten och Tassen hade ”prästlöss” i ögonen, tycker det är fantastiskt hur de fortsatt bara sliter vidare trots allt.

Träffade Åse och Boy (se valpar) under veckan, och inget ändrade min uppfattning om tilltänkt pojkvän till Twotea. Lugn, balanserad och följsam, med bra viltfinnarförmåga. Tror det blir bra detta :) Twotea ögonlystes ua igår, så nu får vi se när löpet är igång.

Nu åker jag till Umeå och tittar på hundar :D

Ökl igen

onsdag, september 10, 2014

10534726_903444153018709_8727337393609815695_nKatarina och jag åkte till Garpenberg och startade jaktprov :) Vi fick med oss en 3:a och en 2:a hem. Sam blev lite väl självständig under vattenarbetet, men visade vilken otrolig jakthund han är så att han skulle få pris tycker jag var helt rätt. Vad det gällde Twotea så hade hon lite svårt med sökarbetet, hon hade liksom svårt att hålla sig kvar i själva området, och det blev allt för omständligt. Dessutom verkade hon ha lite svårt att lokalisera markeringarna. Vi var iaf glada och nöjda när vi åkte hem, en erfarenhet rikare och en fin dag.

Dagen efter startade jag och Twotea här i Värmland och då satt 1:a priset. ” En labrador tik som visar goda retrieveregenskaper och genomför provet på ett övertygande sätt” skrev han B-G Landin. Förstås glad och nöjd över detta. Nu ska vi göra ett nytt försök i Väse till helgen.

Helgen som gick var vi på Lovisedal hos Jenny och Helen på jakt- och kurshelg. Det var andra året ”Lovisorna” var där, så nu är det en tradition. Hade en underbar helg!! Hade sett fram emot denna mycket, och det är farligt när man har höga förväntningar, men det blev precis som jag hoppats. T.o.m. vädret var perfekt.

Fick gå som apportör på fredag eftermiddag, och det var årets första jakt för oss. Det märks så tydligt att Twotea inte alls har samma erfarenhet som Tikka, men redan på andra såten fungerade det bättre. Det som dock är den största skillnaden är Twoteas lugn, det är mycket ovanligt för mej att ha en hund vid sidan som uppvisar lugn och koncentration, men förstås mycket skönt.

Ökl

fredag, augusti 29, 2014

10445935_899282013434923_379585698153047711_n10563222_899281950101596_307702408789116629_nNu kommer det fler härliga fina resultat för Willowridge !!  I helgen  fick först Maria med ”Ajrån” W Two Steps From Hell 1:a pris ökl på prov i Norge, tyvärr har jag ingen bild på detta duktiga ekipage. De går från klarhet till klarhet.

Bilder har vi dock på Katarina med ”Sam” One Worth Waiting For, och Theresia med ”Rea” Two For a Reason, som sen under söndagen fick ett varsitt 1:a pris ökl av Anita Norrblom på Ransjöprovet.

 

Schweiz

fredag, augusti 29, 2014

DSC_7767DSC_7769

Har tillbringat en weekend i Schweiz för att tillsammans med 4 kollegor (se bilder) döma WT, och vilken fantastisk resa det blev !!! ojoj vad vi blev omhändertagna, och vad mycket vi fick se och uppleva. Jag var alldeles mållös och tagen när jag kom hem, och det tar en stund att smälta allt. Mitt sällskap var förstås stor del av upplevelsen, och många goda skratt blev det. Tack Lasse, Bertil och Micke!! Fick en ny trevlig bekantskap i Heike Jansky, och hoppas på att få träffa henne igen. Hon gick med under WT för att så småningom döma själv, och vi hade många bra diskussioner.

Tror dessutom det gick bra för oss, för det verkar som vi ska ut på nya äventyr nästa år :)

Denna helg gick Paw of Sweden cup av stapeln i Gagnef, och vilka fina resultat av Willowridgehundarna i år igen. Vi är så glada och stolta uppfödare. Efter första dagen och med 5 rutor låg Maria och Ajrån på 2:a plats, och Theresia med Rea på en hedrande 10:e plats. Efter ytterligare 5 rutor under söndagen så blev resultatet Theresia 8:a och MARIA 3:a !!!!! Helt fantastiskt är det. Dessa två äger, tränar och för retriever för första gången, men man kunde verkligen tro de var hur rutinerade som helst. Stort Grattis till er båda

 

 

 

 

 

Background