Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

8 v

måndag, februari 23, 2015

UtterNu har valparna blivit 8 veckor, och deras nya ägare hämtar en efter en. Underbara valpköpare allihopa, och det kommer bli fantastiskt bra för dem alla.

Vi har fortsatt en hanvalp kvar, och han är faktiskt något speciellt. Har till och med funderat på om han kanske skulle bli kvar här, men det är tyvärr en omöjlighet. Vi behåller honom dock till rätt köpare kommer. Han är tuffast av dem alla, och är mycket nyfiken på allt, men också mycket social och kryper gärna upp i knä. Hoppas det finns någon där ute som vill ha en hund att jobba med, för jag tror han kommer bli perfekt.

Äntligen försvann lite av snön, och vi tränande Twotea och Kalla för första gången (på riktigt) igår, idag vräker snön ner igen, men vi får hoppas detta bara är tillfälligt. Kalla skötte sig bra, men det finns förstås oändligt mycket kvar att fixa :) ser dock inga bekymmer, utan allt handlar om träning på rätt sätt.

5 veckor

söndag, februari 1, 2015

10300173_1005353306161126_5036048810147780803_nDet går så fort !!! Nu har de hunnit bli 5 veckor gamla. Är inte längre bara i valplådan, utan har en större hage att vara i.  Har fyllt hagen med tidningar och olika lådor i papp att klättra på, och än så länge nöjer de sig gott med detta. Ska i veckan öppna upp så de kan röra sig på större ytor i huset, och vidga sina vyer lite :)

10 av de 11 valparna har nu blivit tingade, och med helt underbara valpköpare. Känns så roligt och skönt att veta att de kommer till fina trygga hem, där de kommer få det jättebra.

Man kan nu anmäla till unghundsderbyt som i år går av stapeln i Halland, och det är mycket roligt att så många ur 3-kullen har anmält.

Det är dags för hd, ed röntgen på 3-kullen också, och vi får hoppas att allt blir lika bra som på 2-kullen.

Ska försöka ha lite Willowridge-träningar under våren här hemma, men väntar på att snön ska försvinna först.

 

 

3 v

måndag, januari 19, 2015

1535506_996436077052849_8877061130014149884_nIdag är de 3 v. gamla. Nu börjar de bli små individer som undersöker omvärlden. De vinglar runt på ostadiga ben och provar att bita och smaka på det som kommer i deras väg. Svansen provas att vifta på och även att skälla, eller låta på något sätt är ett spännande äventyr. De ramlar omkull av häpnad när ett starkt ljud plötsligt kommer fram. Helt underbara att sitta och titta på !

Det finns fortsatt hanvalpar som inte är tingade.

Glöm inte anmäla till kennelträffen. Även ni som hämtar ur denna kullen är naturligtvis välkomna att komma, även om vi kanske inte kan göra så mycket med de små, men det är förstås bra för dem att umgås med så många både människor och andra hundar.

14-17 maj på Herrfallet Arboga.

Kennelträff 2015

lördag, januari 10, 2015

Har börjat planera för årets kennelträff 14-17 maj på Herrfallet Arboga. Behöver veta hur många av er som vill vara med ? kan tyvärr inte ge er något ca pris än, men vi har iaf diskuterat upplägget.

Torsdag: vi anländer, minglar och myser

Fredag: Träning i grupper

Lördag: Ev. någon sorts tävling WT eller i lag, vi vet ej än ????

Söndag: Ev lite gemensam träning på fm. Städning och hemresa.

Hoppas så många som möjligt kan närvara!

svar till toottsan@Hotmail.com

Född 2014-12-29

söndag, januari 4, 2015

11390_987290344634089_3616678655520603753_nJa, då kom då nyårsraketerna !! och såååååå många blev det 11 st !!! Rea skötte allt perfekt, och man kunde verkligen inte tro att detta var hennes första kull. Nu har det gått en vecka, och oron över att det blev lite väl många för en förstagångstik börjar släppa. Allt fungerar perfekt, och de små äter, sover och ser ut att må alldeles utmärkt.

Vi har inte alla tingade, utan där finns fortsatt både hanar och tikar att tinga :)

Resan

fredag, december 12, 2014

Tror många följt oss via fb under vår resa i det förlovade retrieverlandet, så jag skriver inte mycket om det här, men vill bara tala om att OJ OJ OJ vad kul vi hade. Hade stora förväntningar innan resan, och de uppfylldes med råge, blev bättre än vi någonsin vågat hoppats. Allt fungerade utmärkt, och de små fadäser som hände, (så som en siffra för lite i passet, krock på parkeringen, några -oj då, nu är vi på fel sida igen, -var det en rondell ??,slut på addblue vätska, trasig gps mm) tog alla med ro, och var inget vi la någon energi på ;)  Vi lade all fokus på träning, jakter, pubbesök, goda och trevliga middagar, härligt umgänge med alla nationaliteter, championship, drottning Elizabeth, frackklädda unga Eatonungdomar, luncher, country clothing m.m m.m !!! Bara helt underbart :)

Reas mage växer så det knakar, och under luciahelgen flyttar hon in i sitt barndomshem tillbaka. Ska ta en röntgenbild, så vi får en aning om hur många nyårsraketer där är. Ser så fram emot en ny kull små goa !!!!

Börjar planera för en kurshelg här hemma. Tänker att ha en helg med öppen/elit på hemmaplan. Återkommer med datum.

På väg

fredag, november 21, 2014

Nu så startar årets resa. För första gången ska vi nu äntligen åka till England med hundar. Henrik ska ta med sig Tassen, jag Twotea och Theresia Rea. Vi har bokat färja, hyrt hus, planerat resväg mm. Ska träna någon dag för Guy Bennet och dessutom få vara med på ”picking up”. Avslutar med att följa championchipet hos drottningen på Windsor, och hoppas få se en massa bra hundar där. Ska bli så vansinnigt spännande och roligt att äntligen få göra allt detta. Återkommer med detaljer när vi kommer hem :)

Under resan kommer vi få se om Rea är dräktig, har svårt att tänka att hon inte är detta, och vi får väl ta det lite lugnt med henne. Har planerat med ledigheter mm inför en valpkull, och det ska bli roligt och mysigt förstås. Bästa Sofia och Daniel kommer att hjälpa till en del då semesterdagarna börja tryta. Det blir lite pusslande men kommer ordna sig fint.

Allt är så spännande :)

Valpsidan

tisdag, november 4, 2014

Rea är nu parad och vi räknar med små svarta nyårsraketer :) Bilder och Helenas egna ord om Kimmi finns under fliken ”valpar”

Lite ändrade planer igen.

torsdag, oktober 30, 2014

Efter ytterligare lite ändrade planer p.g.a prov i Danmark och utstryk som liksom inte överensstämmer, så är nu ändå Rea parad, fast med ”Kimmi” Cynhinfa Hamik. Har varit intresserad av att använda denna trevliga hane förr, och nu föll bitarna på plats. Nu hoppas och väntar vi på små små Rea-Kimmi valpar runt nya året :)

Lite ändrade planer

måndag, oktober 20, 2014

10600560_10152786492756838_856370449772590300_nDet blev lite ändrade planer vad det gäller årets valpkull ;) det är dock inga stora förändringar. Det blev ingen lyckad parning med vår egen Twotea, så vi tänker göra ett nytt försök med helsyster ”Rea” W Two For A Reason som vi får låna in till kenneln. Hon har börjat löpa, så hon kommer få träffa Boy i nästa vecka.

Rea är något mer intensiv än syster Twotea, mer lik sin mamma, och det är förstås inget fel ;) Har mycket hög arbetskapacitet, och är en fröjd att se arbeta tillsammans med sin ägarinna.  Hon tog två 1:a pris i ökl under hösten, och är nu i ekl. Ska be Theresia skriva ner några egna ord om sin ögonsten.

Background