Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

RC 2015

fredag, juli 24, 2015

Oj oj vad mycket det är att tänka på just nu :) nästa helg har vi SSRK Värmland tävlingen Retriever Challange (som vi fått låna 1 år av våra norska vänner) med ca 130 deltagare. Allt vad det innebär med provupplägg, domare, skott, funktionärer, luncher, övernattningar, vägbeskrivningar, pm, upplägg, underhållning, supé mm, mm. Men tror att vi ska  fixa det mesta, och att det blir en trevlig helg.

Hinner inte med mer uppdatering just nu, men vill bara tala om att det fortsatt finns platser kvar till kurserna jag lagt ut på kurssidan :)

Kurser Höst-15

måndag, juli 6, 2015

Kurssidan uppdaterad :)

Unghundsderbyt mm

tisdag, juni 23, 2015

11391580_1084332818263174_2978721431539493750_nDå var Unghundsderby 2015 avklarat och Willowridge visar åter hög kvalitet  194 startande och 2 st W-ekipage bland de 14 bästa. Fantastiskt är ordet ! Birgitta med sin duktiga Zack fick 89 p och hamnade precis utanför finalplats. 9:a blev de, och 8 gick till final. Henrik med vår egen Kalla fick 86 p och blev placerad på 14:de plats. Otroligt bra av er båda. Vi andra blev lite utspridda i listan, där bara jag och Kåffi fick en 0:a. Mats med Saga o Mikael med Visa tog poäng på alla stationer och det är en hög prestation i sig. Grattis till oss !!!

Birgitta och Zack har dessutom vunnit SSRK vl jaktcup nkl med mycket fina poäng. Ann-Cathrin med Linni tog en fin 4:de placering där :) Det är så roligt att det går så bra för alla :)

Nu planerar vi vidare för höstens alla prov och tävlingar :)

Tänker ha några olika kurser på hemmaplan under hösten, mestadels måndagskvällar. Se mer under ”kurser”

Kennelträff

måndag, maj 25, 2015

kennel 1 kennel 2 En mycket lyckad kennelträff har vi haft! på alla sätt Hoppas och tror att alla fick bra träning och tips. WT upplägget på lördagen blev riktig succé! ! Auktoriserade domare på alla rutor, som talade om hur många poäng man fått, och ffa varför. Tack till Lasse Hedman, Leif Gustafsson, Peter Boltorp och Bertil Furberg som gjorde den dagen så fantastiskt lyckad. (Jag dömde också en ruta)

Att sen Willowridge tog storslam gjorde ju inte helgen sämre.

Grattis Birgitta med W. Three A Magic Number ”Zack” som fick dela 1:a platsen i nkl på 98 poäng! !! Hon delade den med Benke Odenmark som med sin fina Copper hade exakt lika poäng och lika många 20-or.Copper kommer från Moormans.

Jan och W. Two To Tango ”Jaro” tog fina 87 poäng i ökl! Vann gjorde Bolly med duktiga Djurbergas hunden ”Tre”. Jan blev placerad 3:a då två hundar hade samma poäng.

I ekl vann Katarina och W.One Worth Waiting For ”Sam”  med 89 p och jag kom på andra plats med Twotea 86 p. Fullkomligt fantastiskt !!!!

Måste bara få dela med mig  delar av ett mail som kom från Jan efter kennelträffen ” Den høye kvaliteten på Willowridgehundene – nå gjennom flere kull- imponerer meg stort. Dere har jo og et spesielt talent til å finne trivelige valpekjøpere. Hvilken trivelig gjeng!”  Tack för det, och ta åt er av detta ni som var med !!!

Henrik och jag är så glada över er alla. Tack för att ni kom !!

Tack för ännu ett år med gott samarbete Lasse & Anna-Karin kennel Moormans samt Anneli kennel Benningdale. Vill också tacka Tina Boltorp och Bolly som (förutom de domare som nämndes ovan) också hjälpte oss.

Det har hänt mer sen jag uppdaterade, bl.a tog Twotea sin andra 1:a i ökl, och nu ska vi ta oss an ekl. Känns som hon är redo, men vi får se i höst. Även något A-prov hoppas jag att vi kommer med på.

Henrik med Tassen och jag med Twotea är med i laget som ska representera Värmland på lag-SM senare i sommar. Spännande förstås. Övriga i laget är Katarina och Sam, Bolly med Tito och Birgitta med Zack. Kul ska vi iaf ha, det kan jag lova.

Unghundsderbyt är nästa arrangemang och resa. Otroliga 225 hundar anmälda, och det kommer bli en låååång dag. Har en del betydelse hur hundarna kan hantera detta skulle jag tro. Kuligt ska det bli, och vi som är där från Willowridge ska i första hand ha en trevlig och rolig dag, oavsett resultat.

 

Kennelträff

måndag, april 27, 2015

Sparris

Joy (2)

Dessa fina bilder är tagna på den lilla valpträff vi hade under påsk. Tycker båda talar ett underbart språk om kontakt och kärlek :) Till vänster Theresia med Joy, och den fina kontakten har Sparris med Anette.

Vi fick träffa hundar ur alla ;) kullar under dagen, och det är så vansinnigt roligt att se utvecklingen och ert engagemang med era hundar. Otroligt roligt var att det passade för Asbjörn och Leni att närvara med fina Tango, ända från Bergen i Norge.

Snart är det Kennelträff tillsammans med Moormans- och Benningdale kennel, och det ser vi förstås fram emot. Även då kommer långväga W-hundar :) Jan och Jaro, även de från västra delen av Norge har anmält sitt intresse :) Vi är sammanlagt 9 W-ekipage som kommer närvara, men hoppas få träffa några valpar ur sista kullen också. Kul är också att Mari med Grabben, (pappa till tre-kullen) kommer närvara. De tre kennlarna håller just nu att försöka få alla pusselbitar på plats vad det gäller organisationen med boende, mat och vilka grupper man ska ingå i, det är sammanlagt 46 ekipage som ska fördelas :) Tanken är träning i olika grupper fredag och lördag fm, och sen ett litet WT, men ffa är det en träff för att ha trevligt, umgås och utbyta erfarenheter.

Kom hem i natt från ett domaruppdrag i Tyskland, och måste än en gång få hedra våra älskade hundar!! Genom dem får jag uppleva så mycket, och träffa så många trevliga människor. Tack till kollegorna Lasse, Bertil och Micke som var (som vanligt) ett bra sällskap att ha på resan. Har sett många bra, och som vanligt några mindre bra ekipage under helgen, och det är alltid intressant att se hur andra länder lägger upp sina arrangemang.

Förra helgen var Henrik och jag på kurs för Guy Bennet, Henrik med Kalla och jag med Twotea. Nu har vi haft förmånen att gå för samma instruktör vid flera tillfällen, och detta är verkligen något att rekommendera. Finner ni någon instruktör som ni får förtroende för, och som det känns rätt att träna för, försök då om möjligt få kontinuitet i det, och byt inte för ofta. Vi hade 2 riktigt, riktigt bra dagar, och tyckte om utvecklingen vi såg i våra hundar.

Unghundsderbyt närmar sig med stormsteg, och vi kommer ha några kvällar med tips och råd :) skriv upp 11 och 25 maj i era kalendrar så återkommer jag med tid och plats.

 

 

 

Grattis

måndag, mars 16, 2015

Först och främst vill vi Gratulera Asbjörn med Tango (W.Three to Tango) som i helgen gjort debut på b-prov, och tog med sig 2!!!! st 1:a pris hem. Ett på lördag och ett på söndag!! Roligt men förstås inte särskilt förvånande. Hela 3-kullen verkar mycket lovande, och ska bli kul att följa.

Vi tänker ha en Willowridgedag på påsk, närmare bestämt på påskafton. ALLA med W-hund är välkomna. Återkommer närmare med var och vilken tid.

Äntligen

fredag, mars 6, 2015

20150304_11543520150304_11525920150304_115504Äntligen är våren i antågande, och jag känner mig riktigt sugen på att komma igång med träning, kurser och provverksamhet.

Alla valpar har flyttat till sina nya mattar och hussar, och det känns absolut fantastiskt med varenda en. Kvar är Tetra som förstås redan tagit mitt hjärta med storm !! Hon är underbar :) och det var förstås tur att jag behöll just henne ;) det fina är att så tycker vi alla 11, och det är just så det är när man ska välja sin nya kamrat. Man våndas och funderar vilken valp man ska välja, sen när de kommer hem och det gått några dagar (timmar) så tänker man oj, oj, oj vilken tur att jag fick med just denna valp hem :) Ibland funderar jag på om det faktiskt är de som väljer oss ?

Snart startar alla aktiviteter med början i Norge nu i slutet av mars, ska döma det kända ”Elite B-prøve i Rogaland”. Ska bli spännande, och det är hög tid att läsa in de norska reglerna ordentligt :)

Nu kallar våren på oss där ute.

 

 

8 v

måndag, februari 23, 2015

UtterNu har valparna blivit 8 veckor, och deras nya ägare hämtar en efter en. Underbara valpköpare allihopa, och det kommer bli fantastiskt bra för dem alla.

Vi har fortsatt en hanvalp kvar, och han är faktiskt något speciellt. Har till och med funderat på om han kanske skulle bli kvar här, men det är tyvärr en omöjlighet. Vi behåller honom dock till rätt köpare kommer. Han är tuffast av dem alla, och är mycket nyfiken på allt, men också mycket social och kryper gärna upp i knä. Hoppas det finns någon där ute som vill ha en hund att jobba med, för jag tror han kommer bli perfekt.

Äntligen försvann lite av snön, och vi tränande Twotea och Kalla för första gången (på riktigt) igår, idag vräker snön ner igen, men vi får hoppas detta bara är tillfälligt. Kalla skötte sig bra, men det finns förstås oändligt mycket kvar att fixa :) ser dock inga bekymmer, utan allt handlar om träning på rätt sätt.

5 veckor

söndag, februari 1, 2015

10300173_1005353306161126_5036048810147780803_nDet går så fort !!! Nu har de hunnit bli 5 veckor gamla. Är inte längre bara i valplådan, utan har en större hage att vara i.  Har fyllt hagen med tidningar och olika lådor i papp att klättra på, och än så länge nöjer de sig gott med detta. Ska i veckan öppna upp så de kan röra sig på större ytor i huset, och vidga sina vyer lite :)

10 av de 11 valparna har nu blivit tingade, och med helt underbara valpköpare. Känns så roligt och skönt att veta att de kommer till fina trygga hem, där de kommer få det jättebra.

Man kan nu anmäla till unghundsderbyt som i år går av stapeln i Halland, och det är mycket roligt att så många ur 3-kullen har anmält.

Det är dags för hd, ed röntgen på 3-kullen också, och vi får hoppas att allt blir lika bra som på 2-kullen.

Ska försöka ha lite Willowridge-träningar under våren här hemma, men väntar på att snön ska försvinna först.

 

 

3 v

måndag, januari 19, 2015

1535506_996436077052849_8877061130014149884_nIdag är de 3 v. gamla. Nu börjar de bli små individer som undersöker omvärlden. De vinglar runt på ostadiga ben och provar att bita och smaka på det som kommer i deras väg. Svansen provas att vifta på och även att skälla, eller låta på något sätt är ett spännande äventyr. De ramlar omkull av häpnad när ett starkt ljud plötsligt kommer fram. Helt underbara att sitta och titta på !

Det finns fortsatt hanvalpar som inte är tingade.

Glöm inte anmäla till kennelträffen. Även ni som hämtar ur denna kullen är naturligtvis välkomna att komma, även om vi kanske inte kan göra så mycket med de små, men det är förstås bra för dem att umgås med så många både människor och andra hundar.

14-17 maj på Herrfallet Arboga.

Background