Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

Valpträff

fredag, april 11, 2014

Då har vi bestämt lite mer vad det gäller Moormans och Willowridge lilla träff på påskafton 19 april. Vi kommer att vara på fina marker i närheten av Sunne, och jag skickar vägbeskrivning separat till er. Tiden för valpträffen kommer vara kl 10,00, och Moormans 1-åringar kl 11,00. Jag och Bolly kommer visa lite hur vi gör med våra valpar, men ffa är det en träff för frågor och träffa de övriga i kullen. Tror 7 av 9 kommer, och det är ju fantastiskt.

Alla är sen välkomna att stanna hur länge man önskar under dagen. Vi kommer ha lite kurs med Moormans unghundar, och ni Three-ägare är snart där, så jag hoppas ni får med er lite tips för framtiden.

Igår var vi på SSRK/vl cup nr 1. Det gick riktigt dåligt för både mej och Henrik, men så är det ibland, och det är bara att bita ihop och komma igen. Vår station innehöll hopp, och det var ngt helt nytt för Twotea. Hon fann väg runt staketet, och därav försvann fokus på apporten, vilket vi alla vet är värdelöst. Tikka är rutinerad, så hon tyckte minsann att det var onödigt att hoppa, utan sprang också runt!! Oj, oj!! :(  Nåja, vi fick tillfälle att träna efteråt, så vi fick styra upp det hela. Det var för övrigt en trevlig kväll, med bra stationer, men lite för kallt för min smak.

Påsken närmar sig, och vi kommer sannerligen ha full hus, med massor av hundaktiviteter om dagarna. Räknade ihop till 17 hundar :) men som någon sa ”Finns det hjärterum, så finns det stjärterum” och hjärterum finns det gott om !! Välkomna

 

Nu så

onsdag, april 2, 2014

Nu har kursverksamheten och domaruppdragen dragit igång, och många mil ligger framför mej. Känns bra att komma ur vinterdvalan, och få se alla duktiga ekipage igen. Ska börja med att åka till Halmstad i helgen, och nästa bär det av mot huvudstaden för att döma WT på Lidingö.

Får fortsatt härliga meddelanden från Three-valpägarna att allt fungerar fint, och de lär sig snabbt en rad olika ”bra att kunna” saker. Sitta på tecken, vänta vid dörren samt vid maten. Komma på inkallning mm mm

Kalla är fortsatt med mej till jobbet om dagarna, och hon ligger snällt i sin bur och sover eller tuggar på något tuggben. Jag lir alltid så imponerad hur anpassningsbara våra vänner är. De finner sig helt enkelt i det mesta, bara de är mätta, varma och belåtna.

Det är fortsatt någon plats kvar till träningstillfällena, se mer under ”Kurser”

Eventuellt vår

torsdag, mars 20, 2014

Det blev vår, men sen ändrade det sig abrupt :(  Nåja, det är ju så här varje år, och ett som är säkert är att det blir vår även i år. Skulle iväg och titta lite på upplägg för unghundsderbyt idag, men vi får väl se om vi ger oss iväg i snön.

Kalla sköter sig exemplariskt, och har nu sovit 3 nätter i rad utan att väcka oss. Om man nu räknar med att kl sex på morgonen är att ha sovit hela natten. För min del sover vi gärna lite längre, och det gör hon snällt om vi inte ska iväg på jobb, bara hon får komma ut en sväng. Har vågat lägga på en matta här hemma nu, och idag tror jag minsann jag ska lägga dit en till.

Får med jämna mellanrum lite rapporter från Kallas syskon, och allt verkar gå enligt planerna. Lilla Zack har varit lite orolig i magen en sväng, men nu är allt ok igen.

Two-kullen har gått och fyllt 3 år under veckan, och fina bilder lades ut på fb. Planer smids både här och där hur årets starter och tävlingar ska se ut, och vi önskar alla stort Lycka Till. Även jag har idéer hur Twoteas år ska se ut, men vi får se hur det blir. Hon löpte i mitten av februari, och planen är fortsatt att det blir en kull på nästa löp. Hoppas dock hon håller lika länge mellan löpen denna gång, så allt hinns med som jag tänkt greja med.

Ser fram emot påsk, då jag får träffa en del utav Three-kullen igen. Hoppas så många som möjligt kan komma.

Det finns platser kvar på de 2 ”tillfällena” jag lagt ut!! se under kurser.  Har planer för en ”prova på öppen klass dag” i vår. Håll koll här ni som är intresserade.

 

 

Kalla

tisdag, mars 4, 2014

Då har alla valpar flyttat, och bara en är kvar hos oss. Känns lite tomt, men förstås väldigt bra också. Har fått meddelanden från alla 8, att allt går som det ska, och de små liven har snabbt anpassat sig till sina nya familjer. Alla verkar vara mycket orädda och sociala, precis som vi trodde.

Vi har sagt det några gånger, men säger det igen- Stort Lycka till allihopa. Valpträff blir det på påskafton för de som kan, återkommer med mer information om detta.

Hon som blev kvar fick äntligen ett namn bestämt när vi såg på OS-sammandraget. Naturligtvis ska hon heta Kalla, precis rätt i tiden, och dessutom tror vi förstås att hon tillsammans med Henrik kommer bli bäst ;)

Nu kommer våren allt närmare, och almanackan börjar fylla på sig rejält. Prov, kurser, egna kurser, starter, WT mm,mm. och Unghundsderbyt förstås!! som vi i Värmland ska ta hand om 7 juni. Kommer bli bra.

Lägger in några ”tillfällen” under kurssidan. Blir nog ingen långvarig kurs med flera ggr i vår, men kanske senare i sommar/höst. Ska fara och flänga runt Sverige och Norge men som sagt några kvällar ska jag absolut hinna med här hemma. Håll koll ni som är intresserade.

Valpleverans

onsdag, februari 19, 2014

20140219_134148 20140219_084107 20140219_084048 20140217_095444 20140217_09543420140218_160220

Nu har det otroligt nog gått 8 veckor av dessa underbara varelsers liv, och de är på väg in i en ny fas. Imorgon åker de första iväg till sina nya hem.

Det har gått otroligt bra, och det är många känslor när de nu kommer lämna oss. Det som är bäst är förstås att de kommer att få det helt fantastiskt bra dit de kommer, men vi kommer verkligen sakna dem alla.

Alla blev igår besiktade chippade och vaccinerade, och det fixade de med bravur. Inte så mycket som ett pip sa de när den grova kanylen till chippet fördes in i nacken, och de charmade förstås alla på Solstadens Smådjursklinik. Tikka var med på bilresan, och valparna tog det hela med ro.

Vi önskar alla stort Lycka till, och hoppas på många underbara år tillsammans med sina nya ägare.

6 v

fredag, februari 7, 2014

20140206_1017486 veckor har nu gått, och det är full fart. De sover förstås mycket, men när de inte gör det är de verkligen fulla av liv och bus. Det går otroligt mycket papper och tidningar, och igår fick jag åka och köpa handkräm för att vårda mina händer som ständigt skurar. Det finns verkligen en fördel med vårvalpar.

Men de är förstås underbara, och att bara sitta och titta uppväger all torkande. Det är fascinerande hur man kan sitta och bara titta hur länge som helst, och jag känner mej priviligierad som får chansen att följa utvecklingen på en valpkull.

Mest spännande tycker jag det är när Tikka fixar och trixar med dem. Hon tar i extra med den mest busiga, och pussar på den blyga. Hon spyr upp sin egen mat, men kan i nästa stund bli förbannad när de försöker dia. Hela tiden har hon varit väldigt trygg i att det kommer människor och hälsar på i valplådan, ser inte ut som om hon bryr sig alls. Däremot när de var utomhus en sväng igår visade hon omtanke, och var lite bekymrad så alla höll sig i närheten.

Vi har en favorit, och det ser ut som om det blir hon som stannar, men än kan det förstås ändra sig. Får se vad som händer under sista veckan innan ID-märkningen. De har ju sina namn klara, bara det att vi inte vet vilket namn som hör till vilken valp än :)

 

4 veckor

torsdag, januari 23, 2014

20140121_10183520140123_10344420140123_10361020140123_105910

Idag fyller valpkullen 4 veckor, och det är helt otroligt att det redan gått halva tiden.  Det har gått väldigt bra hittills och allt har gått som planerat. Älskade barnen Lovisa och Albin hjälpte till under deras julledighet, och denna veckan + nästa hjälper bästa grannarna Sofia och Daniel oss, så vi kan fortsatt jobba ungefär som vanligt. De sista 3 veckorna är dock någon av oss hemma alla dagarna.

Valparna har börjat äta hundfoder ett par gånger om dagen, de har flyttat till större valphage, klorna är klippta några gånger, de har undersökt andra delar av huset, naturligtvis hälsat på de andra hundarna, samt katten och är avmaskade två gånger. Precis som det ska vara.

Alla valparna är placerade, fast vi vet förstås inte vem som ska vart än. Det blev 5 st kvar i Värmland, 2 st till Norge, 1 till Kungälv och 1 till Hässleholm. Idag kommer den första valpköparen för att titta på de små, och huset kommer säkert fyllas de närmaste veckorna. Vi tycker det är både kul och bra att det är så. Nyttigt för valparna att träffa så mycket mäniskor, samt roligt för oss att lära känna de nya ägarna förstås.

Jag har nu bestämt mig för att vänta med kullen på Twotea!!! Det blir för långt fram på säsongen i valplådan, och jag har andra planer för henne i år. Hon har utvecklats så gott under hösten/vintern så jag har planer både på a-b- och c-prov under 2014. Behåller dock planerna på valpkullen till hösten/vinter 2015.

 

Three kullen

lördag, januari 4, 2014

1545711_758416817521444_2124050224_nDe har kommit, och är nu en vecka gammal :) Allt gick fint vid valpningen, och på 4,5 timme fixade Tikka allt i stort sett själv, och 9 fina friska valpar blev födda. 4 hanar och 5 tikar.

Vi väntar nu på att Twotea ska börja löpa, och det borde bli när som helst.

Vintern lyser fortsatt med sin frånvaro, vilket innebär att det går att fortsätta träna. Är just nu mycket nöjd med Twotea, och ser fram emot 2014. Hoppas hinna starta henne en hel del i höst, både på det ena och det andra. Det finns förstås massor av detaljer kvar att finslipa, men känner att vi är på riktigt god väg. Kul är det!

Henrik gör lite även med Tassen, och vi får se om det kan bli några tävlingar under året. Han har jagat en hel del i höst, och utvecklats till en riktigt bra jakthund, och det är förstås huvudsaken. Henrik ser annars fram mot sin nya lilla stjärna, och ska de närmaste veckorna försöka bestämma vilken av de 5 detta är.

Ska försöka fortsätta lägga ut bilder på valparna här. Inser att det faktiskt inte är alla som har FB utav våra valpköpare :)

Valpar

torsdag, december 19, 2013

Har uppdaterat valpsidan vad det gäller Twoteas kull. Pratade med Åse redan i somras om att använda hennes härliga hund ”Medowlark Ballyboy” på någon av våra tikar, och nu är det bestämt att Twotea ska få den äran. Ser mycket fram emot detta, och tror det kommer bli en bra kombination. Det gjorde inte saken sämre när de gick och vann A-provet med cert utanför Lund nu i december. Inte ett knyst hade Åse sagt om detta innan, så det kom som en mycket glad överraskning. Det är väldigt bra gjort och det säger en del om hunden som bara är 2,5 år gammal. Åse får förstås ta åt sig en del av äran också :)

Tikka är otroligt tjock, och ligger mest och suckar och stönar. Det verkar vara rejält med valpar där inne, och snart får vi veta hur många. Någon dag mellan jul och nyår kommer de!!

A-prov

lördag, november 9, 2013

Jag är mycket glad att jag lät mig övertalas att starta upp min A-provs domarutbildning, men tänker ta tid på mej att bli färdig. Mycket att lära, och många snabba beslut ska tas. Har nu varit med på 4 olika prov, och inser hur olika det verkligen kan bli, inget är det andra lik. Jag har lärt mej massor och vill ffa tacka Anders och Lasse. Fortsättning följer 2014.

Vi väntar fortfarande på besked från Tikka om hon har några puppisar i magen, och idag kan vi inte säga om så är fallet. Hoppas förstås på detta, och kommer bli förvånad om så inte är fallet. Hon blev verkligen störtkär i sin kavaljer, och kärleken var ett faktum.

Vi fortsätter hösten med lite jakter i olika varianter. Fasan- och älgjakt har det varit den senaste veckan. Jag tycker verkligen mycket om att jaga älg. Eller rättare sagt, jag tycker mycket om att stå på pass, dricka en kopp kaffe, lyssna på ståndskall och bli så där beredd. Älgen måste inte komma till mej, men gör den det så blir det en påverkan på alla sinnen som liksom är svår att förklara. Det är väl det som är tjusningen liksom.

Framför oss har vi fler jaktdagar, certifiering av provledare och lite annat smått och gott, innan året når sitt slut. Det kommer en hel del förfrågningar om kurser och domaruppdrag nästa år, och det är ju förstås vansinnigt roligt.

Background