Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

Platser kvar

fredag, mars 31, 2017

Pga sent avhopp, eller egentligen lite missöde i kommunikationen 😉 så finns det nu en plats kvar på ”Starta B-prov” kursen  4 ggr under våren. 6/4, 20/4, 4/5 18/5. se mer info under Kurssidan

 

Kennelträff

måndag, mars 27, 2017

Då har vi bokat Humletorp för årets kennelträff. Vi startar fredag 26 maj kl 13,00 och avslutar efter lunch på söndag 28 maj.

Vi kommer ha lite kursverksamhet på fredag em samt söndag fm, med hjälp av Bolly och Asbjörn.  Lördag kommer ägnas åt lite andra kuligheter tillsammans med våra hundar.

Mer information kommer

Välkomna

Inga labradorvalpar i vår

söndag, mars 12, 2017

Då har vi varit på underbar, rolig och äventyrlig semester i Australien och Nya Zeeland. Oj oj oj vad vi har haft det fantastiskt !!

Men nu är vi hemma igen, och dags att ta sig an kenneln, och vårens alla kurser.

Rea tyckte inte alls att hon ville ha några valpar i vår, så hon började löpa alldeles för tidigt för att det ska kunna fungera med schemat. Tyvärr får man säga, för den kull hon fått är vi så nöjda med, hade varit kul med en kull till. Men hennes dotter Tetra kommer dock paras under våren 2018.

Vi kommer dessutom para duktiga Caxa, som ju gått från klarhet till klarhet. Den parningen blir nog i slutet av 2017, allt hänger förstås på när hon behagar löpa, inget får störa själva jaktsäsongen förstås.

Det finns fortsatt platser kvar på några av kurserna under våren. Ställer in stadgekursen (den viktigaste av alla) då det blev för få anmälningar där, även markeringskursen 31/3 ligger risigt till, men vi får se vad som händer.

Caxa

lördag, februari 11, 2017

Då är säsongen över vad det gäller jakt med tax, och oj vilken säsong det blev 🙂 4 rådjur fällda, och oändligt många tillfällen. 2 starter på jaktprov med 2 1:a pris, det ena med 49 poäng och provbäst. Sen avslutade vi det hela med att bästa Lotta ställde henne på Värmlands Taxklubbs utställning. Cert + Bir. Jodå, snygg är hon också 🙂

Nu åker Henrik och jag på efterlängtad semester, och ska hälsa på älskad son ”down under” Även dottern Lovisa dyker upp, och vi ska alla fira ”farsgubben” som går och fyller jämna år <3 

Hane bestämd

torsdag, januari 12, 2017

Har varit och hälsat på Knut 🙂 synnerligen trevlig kille, så nu är det bara att vänta på Reas löp. se mer under ”valpar”

LIKE’IMS KEILIS GHIBLI

Kurser vår 2017

torsdag, december 29, 2016

Nu så är kurssidan uppdaterad 🙂 Finns nt för alla !

GOD JUL

fredag, december 23, 2016

Med ett litet potpurri av bilder önskar Willowridge er alla en fröjdefull jul <3

Fem-träffen

fredag, december 9, 2016

Vi hade en liten dagsträff för W. Five kullen. (Twotea-Nash) och OJ vad trevligt det såg ut. Vi presenterade vilt, skott, tittade på avlämningar, stadga, inkallning m.m och vi är så nöjda med vad vi såg. Okomplicerade unga hundar, med rätt känsla skulle jag vilja sammanfatta dagen. Att vi också fått in nya underbara människor i Willowridgefamiljen är ett faktum <3

Som jag skrev tidigare så är det nu Caxas ”Hit´s Cornelia” tid, och det är såå intressant och spännande. En ny värd har öppnat sig, och Henrik och jag försöker lära oss så mycket som möjligt om inlärning av drevhund. Hon går verkligen från klarhet till klarhet, och hittills är 4 rådjur fällda. Hon har visat stor jaktlust, och ändå lyckades bravaden att kalla in henne från drevet här om dagen. Har anmält henne till ett drevprov, men det är mest för att jag själv ska förstå hur det fungerar, hon behöver nog mer erfarenhet för höga poäng skulle jag tro, men vi provar får vi se. Mycket spännande.

Har funnit en hane till Rea (W.Two For a Reason), men vi ska åka och hälsa på honom innan jag helt bestämmer mig, är viktigt att det mötet känns rätt 🙂 Återkommer efter nyår angående detta.

Planerar för fullt kurser/träningar/kennelträff mm inför 2017, och jag kommer snart komma med datum samt mer information. Håll utkik här ni som är intresserade 🙂

Kallt

måndag, november 7, 2016

Nu är sista proven gjort för i år. Har startat 2 ggr på a-prov med Twotea med ett 3:dje resp en 0:a som resultat. Märkligt i denna sport är att jag är mer nöjd med min hund när hon nollade, än när hon gick till pris. På bägge proven var jag kvar till slutet av dagen, men man blir liksom aldrig bättre än sin sämsta fågel, det är ett som är säkert.

Ska ha träff med 5-kullen nu i mitten av november, men sen går vi in i vintervila med labradorerna, men hoppas innerligt inte det blir för mycket snö, för nu är det Caxas tid 🙂
20151207_122956

Hösten 2016

måndag, oktober 24, 2016

Tänk vilken fantastisk höst vi haft i Willowridge ! så många fina resultat och så många duktiga valpköpare i alla kullar! och än är det inte riktigt slut på startandet.

Maria och Ajrån (Two Steps From Hell) fortsätter mot målet jch, och nu är det sannerligen inte långt kvar ! Fixade det praktiska, och har nu ”bara” ett första pris ekl kvar. Nästa år så <3

Birgitta och Zack (Three a Magic Number) tog en 1:a ökl i helgen, och även en fin 2:a! Den hunden vill ibland mer än hjärnan hinner med, och det är riktigt häftigt att se, men blir ibland lite ineffektivt. Lite mer rutin i vissa moment, så kommer ytterligare framgångar komma på löpande band.

Henrik och Kalla (Three Black Juniper) startade också ökl i helgen, och allt såg såååå bra ut ända till det slutade tvärt. Det syntes väl att Henrik tränat mycket den senaste tiden, och träning ger sannerligen resultat. Hon var så fint i hand, och gjorde fina markeringar och dirigeringar, men så bestämde hon sig för att truten för dagen var riktigt äcklig. Den tänkte hon minsann inte leverera, ”kan omöjligt vara så att husse vill ha den här” 😉 Domare Roger gick ut och lyfte på den, och då sprang hon förstås dit och hämtade utan bekymmer ! så typiskt! men så är det och det är bara att fortsätta träna och ha roligt med sin hund.

Jag själv och Twotea ska försöka oss på lite A-prov, vi får väl se hur det går. Hon har löpt precis, så vi har inte varit i hetluften på ett tag.

PS Har fått äran att låna in Rea ”W Two For a Reason” till våren igen, så valpar är planerade våren/sommaren -17. Måste få en kull till på denna tik, då vi är otroligt nöjda med 4-kullen.

Background