Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

Lite ändrade planer igen.

torsdag, oktober 30, 2014

Efter ytterligare lite ändrade planer p.g.a prov i Danmark och utstryk som liksom inte överensstämmer, så är nu ändå Rea parad, fast med ”Kimmi” Cynhinfa Hamik. Har varit intresserad av att använda denna trevliga hane förr, och nu föll bitarna på plats. Nu hoppas och väntar vi på små små Rea-Kimmi valpar runt nya året :)

Lite ändrade planer

måndag, oktober 20, 2014

10600560_10152786492756838_856370449772590300_nDet blev lite ändrade planer vad det gäller årets valpkull ;) det är dock inga stora förändringar. Det blev ingen lyckad parning med vår egen Twotea, så vi tänker göra ett nytt försök med helsyster ”Rea” W Two For A Reason som vi får låna in till kenneln. Hon har börjat löpa, så hon kommer få träffa Boy i nästa vecka.

Rea är något mer intensiv än syster Twotea, mer lik sin mamma, och det är förstås inget fel ;) Har mycket hög arbetskapacitet, och är en fröjd att se arbeta tillsammans med sin ägarinna.  Hon tog två 1:a pris i ökl under hösten, och är nu i ekl. Ska be Theresia skriva ner några egna ord om sin ögonsten.

Twotea löper

lördag, oktober 4, 2014

Nu har Twotea börjat löpa :) Nu hoppas vi att tycke och kärlek uppstår med fina Boy, så det blir valpar i november. Se mer under ”valpar”

Prov

fredag, september 26, 2014

Icke !! Det blev inte som jag hoppats på ökl i Väse. vi missade en markering. Twotea och jag hade inte riktigt samma uppfattning om hur vi skulle lösa detta, och vi åkte ner på en trea då domaren tyckte hon var väl olydig. Jag själv var dock väldigt nöjd med henne när vi var färdiga. Alltså med alla andra retrieveregenskaper, och ffa med hennes lugna och behagliga sätt. Hon är en fröjd att ha med sig både på prov och på jakt.

Vi har hunnit med några jakter bl.a på slottet. Härliga dagar, men ett riktigt slit är det. Tikka var helt utsliten och Tassen hade ”prästlöss” i ögonen, tycker det är fantastiskt hur de fortsatt bara sliter vidare trots allt.

Träffade Åse och Boy (se valpar) under veckan, och inget ändrade min uppfattning om tilltänkt pojkvän till Twotea. Lugn, balanserad och följsam, med bra viltfinnarförmåga. Tror det blir bra detta :) Twotea ögonlystes ua igår, så nu får vi se när löpet är igång.

Nu åker jag till Umeå och tittar på hundar :D

Ökl igen

onsdag, september 10, 2014

10534726_903444153018709_8727337393609815695_nKatarina och jag åkte till Garpenberg och startade jaktprov :) Vi fick med oss en 3:a och en 2:a hem. Sam blev lite väl självständig under vattenarbetet, men visade vilken otrolig jakthund han är så att han skulle få pris tycker jag var helt rätt. Vad det gällde Twotea så hade hon lite svårt med sökarbetet, hon hade liksom svårt att hålla sig kvar i själva området, och det blev allt för omständligt. Dessutom verkade hon ha lite svårt att lokalisera markeringarna. Vi var iaf glada och nöjda när vi åkte hem, en erfarenhet rikare och en fin dag.

Dagen efter startade jag och Twotea här i Värmland och då satt 1:a priset. ” En labrador tik som visar goda retrieveregenskaper och genomför provet på ett övertygande sätt” skrev han B-G Landin. Förstås glad och nöjd över detta. Nu ska vi göra ett nytt försök i Väse till helgen.

Helgen som gick var vi på Lovisedal hos Jenny och Helen på jakt- och kurshelg. Det var andra året ”Lovisorna” var där, så nu är det en tradition. Hade en underbar helg!! Hade sett fram emot denna mycket, och det är farligt när man har höga förväntningar, men det blev precis som jag hoppats. T.o.m. vädret var perfekt.

Fick gå som apportör på fredag eftermiddag, och det var årets första jakt för oss. Det märks så tydligt att Twotea inte alls har samma erfarenhet som Tikka, men redan på andra såten fungerade det bättre. Det som dock är den största skillnaden är Twoteas lugn, det är mycket ovanligt för mej att ha en hund vid sidan som uppvisar lugn och koncentration, men förstås mycket skönt.

Ökl

fredag, augusti 29, 2014

10445935_899282013434923_379585698153047711_n10563222_899281950101596_307702408789116629_nNu kommer det fler härliga fina resultat för Willowridge !!  I helgen  fick först Maria med ”Ajrån” W Two Steps From Hell 1:a pris ökl på prov i Norge, tyvärr har jag ingen bild på detta duktiga ekipage. De går från klarhet till klarhet.

Bilder har vi dock på Katarina med ”Sam” One Worth Waiting For, och Theresia med ”Rea” Two For a Reason, som sen under söndagen fick ett varsitt 1:a pris ökl av Anita Norrblom på Ransjöprovet.

 

Schweiz

fredag, augusti 29, 2014

DSC_7767DSC_7769

Har tillbringat en weekend i Schweiz för att tillsammans med 4 kollegor (se bilder) döma WT, och vilken fantastisk resa det blev !!! ojoj vad vi blev omhändertagna, och vad mycket vi fick se och uppleva. Jag var alldeles mållös och tagen när jag kom hem, och det tar en stund att smälta allt. Mitt sällskap var förstås stor del av upplevelsen, och många goda skratt blev det. Tack Lasse, Bertil och Micke!! Fick en ny trevlig bekantskap i Heike Jansky, och hoppas på att få träffa henne igen. Hon gick med under WT för att så småningom döma själv, och vi hade många bra diskussioner.

Tror dessutom det gick bra för oss, för det verkar som vi ska ut på nya äventyr nästa år :)

Denna helg gick Paw of Sweden cup av stapeln i Gagnef, och vilka fina resultat av Willowridgehundarna i år igen. Vi är så glada och stolta uppfödare. Efter första dagen och med 5 rutor låg Maria och Ajrån på 2:a plats, och Theresia med Rea på en hedrande 10:e plats. Efter ytterligare 5 rutor under söndagen så blev resultatet Theresia 8:a och MARIA 3:a !!!!! Helt fantastiskt är det. Dessa två äger, tränar och för retriever för första gången, men man kunde verkligen tro de var hur rutinerade som helst. Stort Grattis till er båda

 

 

 

 

 

Jaktkurser

torsdag, augusti 14, 2014

Finns platser kvar på jaktkurserna. Kolla kurssidan.

Idag åker jag söderut, hela vägen till Schweiz. Ska dit och döma prov tillsammans med 3 andra domare från Sverige. Ska bli så spännande, och intressant att få göra detta utanför norden :)

Retriever Challange

fredag, augusti 1, 2014

Hade underbara dagar i Norge. Snälla Inga-Lena Djurberg välkomnade oss att vara med på både träningar och middagar, så både torsdag och fredag blev fyllda med nya bekantskaper och härliga miljöer. Vill även här tacka Anne-Lise och Trond som så vänligt öppnade sitt hus och verkligen visade vad som menas med gästfrihet.

Vad det gäller tävlingen så är det bara att lyfta på hatten för ett allt igenom bra arrangemang. Tom vädret visade sig ifrån sin absolut bästa sida, iaf om man gillar värme. Vi fick alla tänka till ordentligt för att hålla både hundar och oss själva i en lagom vätskenivå samt temperatur, aldrig har väl skuggan varit så viktig. Miljön vi fick vara i var magnifik, och mycket snack om krig och kungar blev det. Måste också nämna maten till lördagens supé, oj vad gott det var.

Rutorna var lagom i svårighetsgrad, och åter slås jag av att det inte behöver vara särskilt långt ens i ekl, det är klurigheten som har betydelse. Något vi ska ta med oss till nästa år, då Värmland ska ”låna” arrangemanget :) 1-2 augusti 2015 hälsas ni Välkomna.

Willowridge visade sig igen, och Henrik och jag var så stolta över lördagens uppläsning av resultaten, som skedde under middagen på kvällen. Twotea låg på 1:a plats med 92 p, Rea låg på 3:e plats med 89 poäng och Sam låg på 11:e palts med 69 p. Det är så otroligt häftigt att vår lilla kennel visar så fina resultat på så stora tävlingar, och nu förstår jag verkligen tjusningen i att vara uppfödare. Man blir så glad och stolt!! Tack till alla valpköpare som gör att vi får känna så <3 Henrik och jag blev upplästa även bland topp 10 i ekl där vi låg på samma poäng, skulle bli en inbördes tävling på söndagen.

Har under veckan som gått funderat mycket på hur jag som tävlingsmänniska tänker. Under söndagen gick 4 av 5 stationer bra för mej och Twotea 17,18,19,16 och så dippar vi på en och får bara 7 poäng. Man skulle då kunna tänka att 9 av 10 gick strålande, men jag fokuserar mest på den som inte gick bra, och funderar på vad jag kunde gjort annorlunda. Nåja, vi blev 5:a totalt och jag är förstås jätteglad för den placeringen. Både Theresia och Katarina fick varsin 0:a under söndagen, men gjorde övriga rutor med bravur. Bra jobbat!! Efter andra rutan strök jag Tikka, som inte alls kändes som vanligt. Hon ville inte äta på morgonen, och har inte varit sig lik ett tag, får göra en riktig undersökning innan jakterna drar igång. Tassen och Henrik slog oss alltså, och Henrik var nöjd med placeringen, ffa med tanke på hur han förberett ;)

Nu är det några prov som ska dömas framöver, och ser förstås mycket fram emot min resa som domare till Schweiz nu i augusti.

OBS !!!! Kurs sidan är uppdaterad !!!! Kolla den :)

Kennelträff 2015

torsdag, juli 10, 2014

Det blir kennelträff 2015
Boka in helgen 14-17 maj
Vi har den tillsammans med kennel Moormans och kennel Benningdales
Vi ska vara på Herrfallet strax utanför Arboga.
Mer information kommer förstås, men boka genast in denna helg i era almanackor :)
Välkomna

Background