Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

God Jul & Gott Nytt År

lördag, december 23, 2017

Då har snart ännu ett år passerat och vi är så tacksamma över alla våra underbara valpköpare. Ni är helt enkelt fantastiska allihopa, och gör så mycket bra med era Willowridgare <3  Vi önskar er alla en fröjdefull Jul, och ett fantastiskt Gott Nytt År.

Ps Vi är tillbaka på plan A vad det gäller Reas tilltänkta hane. Kommer bli fantastiskt bra !!

Reas löp

söndag, december 10, 2017

”Inget är som väntans tider” brukar man säga, och det är verkligen sant. Väntar och väntar på att Rea ska börja löpa, men än finns inget tecken på detta. Hon har varit här hos oss under en tid, ifall hon skulle gå i löp, men som sagt inget än. Detta har då ställt till lite huvudbry eftersom vi snart åker till England några veckor, men gode vännen Guy har gett oss några förslag, så börjar hon löpa f.o.m nu – jul, så får hon komma med till England och finna kärleken där.

Han heter Erithacus Scarp kallas för Ben, och här är ägare Adams egna ord

Hi Kicki, he really is a dog in a million!! I originally bought him as a fishing companion and didn’t know anything about trailing or picking up. On his 4th trial he won a all aged (Aged 3) next season he won a two day open and qualified me for the 2013 IGL Championship and I have also had 3rd in a 2 day open and a 3rd in a one day open.

He really is a dog that changed my life and made me hooked… if only all my dogs could be as good as him.

He is a fearless dog which is happy in brambles, stinging nettles etc but with a lovely soft nature and was so easy to train. He has always been a house dog and now he is retired is a campaign for my Mum.

Health wise – I have never had a problem with him. He has 4:2 Hips 0:0 Elbows PRCA – Clear CNM – Clear EIC – Clear SD2 – Carrier – is you bitch Clear??

Dam – Tudorcourt Redstart Sire – Ace of Haverholme

I have won this season with my first bitch which I plan on using Ben (Erithacus Scarp) to run my lines.

Jaha, så nu fortsätter vi vänta helt enkelt 🙂

SE J (D) CH Hit’s Cornelia ”Caxa”

söndag, november 12, 2017

Min första tanke går till kära broder Per i sin himmel <3 En sån otrolig hund han köpte, och så fruktansvärt synd det är att han inte får uppleva detta!! men jag tror han ler och tycker om det han ser. På 3 starter så har hon på varje start uppfyllt kraven för att ges ett 1:a pris av domaren. När hon startade det ordinarie så blev hon dessutom provbäst !! Med ett cert och ett ck (på 2 utställningar) så är även den biten i hamn. Härliga tider, och så mycket kul vi ska ha i skogen med denna hund.

Det blev ju lite snopet med valpplanerna, men vi provar igen med Rea. Se mer under ”Valpar”

Zack vinst WT Ekl

fredag, november 3, 2017

Nu är det spännande ! Twotea har börjat löpa, och vi hoppas på kärlek mellan henne och Otto, se mer under ”valpar”. Lite smolk i bägaren är att hon visade positivt på både borrelia och anaplasma. Hon har ju varit lite ojämn i höst, och betett sig lite underligt vid flera tillfällen, därför tog jag provet. Nu har vi fått svaret, och ffa borrelia titern va skyhöga !! Det ska inte vara ngr problem att para henne dock, och f.ö. får hon ju medicin nu så hon mår förhoppningsvis bättre.

Birgitta och Zack ”W.Three is a Magic Number” vann Värmlands WT Ekl !! Stort Grattis till dem. Fler från Willowridge var på plats. Maria Lingman med Tai ”W Four Roses” fick höga fina poäng trots en nolla i bagaget. Maria Setterberg med Kåffi, och Malin Nelson med Vilse startade också, och skaffade både sig själva och hundarna lite mer erfarenheter 🙂

Nu är det snart dags för RM, och för första gången har vi en Willowridge hund på startlinjen. Vi tycker bara det är fantastiskt, och önskar förstås Asbjörn och Tango ”W.3 to Tango” stort Lycka Till

Oktober

tisdag, oktober 17, 2017

Då är snart oktober månad gått också. Vi har haft medgångar och motgångar. Henrik och Kalla var i Norge och fick sin andra 1:a i ökl, dessutom med HP och domarens favorit. Kan inte bli så mycket bättre 🙂 Tetra startades också där, med en fin 2:a som resultat. Vattendirigeringen var det enda som krånglade till sig, så nu vet vi vad vi ska rätta till.

Twotea har startat 2 ggr till !!!! i ekl. Har sannerligen gått troll i mina b-provsstarter, och det vill sig inte riktigt ända fram. Varje gång är det ngn ny liten detalj, så nu har jag alla valörer som går att få. Vi gjorde dock det praktiska provet, och där fick vi med beröm godkänt, och det är förstås huvudsaken. Twotea visar verkligen sin erfarenhet under höstens jakter och jag är sååå nöjd med hennes insatser där.

Vi hoppas och tror att både hon och syster Rea inte ska börja löpa för tidigt (innan sista oktober) så att det ska bli valpar i huset under våren. Återkommer med det så fort jag vet mer.

September

torsdag, september 21, 2017

Jaha då är vi mitt i jaktsäsong, och OJ vad vi åker hit och dit 🙂 Mina vänner (som inte har retriever) anser att vi är lite knäppa 🙂 Semesterdagar blandas med vanliga arbetsdagar, vi går upp tidigt, åker långt och sliter ut både oss själva och hundarna. Men det är det värt 🙂 Vi har så trevligt och kul på dessa dagar, och det är värt allt när man får se hundarna i sitt rätta element göra allt det man tränar dem för resten av året. Men visst håller jag väl med om att vi bor lite tokigt till just den här årstiden.

Provsäsong är det ju också 🙂 och 5-kullen går från klarhet till klarhet 🙂 Malin med Vilse (W5 Seasons) har tagit två!! st 1:a pris Helén med Sansa (W5 Senses) 1:a pris, Lars Äster (W5 Eggs For Easter) 1:a pris och Eddie med Fivel (W5 By 5)  1:a med HP 🙂 Så duktiga och så fina ekipage så man blir alldeles lycklig!! STORT GRATTIS till er alla

HD resultaten är nu inne på hela 5-kullen, och det är riktigt riktigt bra !! 7 A 1 B och 1 C, samt alla ED ua 🙂

Asbjörn och Tango (W3 To Tango) har startat A-prov i Skåne med en fin 1:a som resultat. Jag vet att det är inte helt enkelt att få dessa resultat, så vi lyfter på hatten och gratulerar !

Theresia har varit ute med alla sina 3 W-hundar, men nådde inte riktigt i topp på b-provet i Borås. Jag vet allt om detta 🙂 och säger bara ”På’t igen”

Henrik har varit på A-prov med gamla Tassen, och var kvar till 4:de fågel, sen så blev det stopp. På samma prov fick Twotea och jag ett 3:dje pris då vi åkte på 5:e fågeln. Personligen var jag ändå nöjd med de 4 första, och har blivit riktigt duktig på att glädja mig över det som går bra istället för att älta det dåliga. Samma var det efter b-provet i Dala-Floda där vi också fick ett 3:dje pris. Vattendirigeringen kunde absolut gjorts bättre, men sökets resultat tar jag helt på mig själv. Twotea gjorde det som hon trodde jag menade 🙂

Henrik och Kalla fick ett 2:a pris i ökl. De gjorde allt fint, utom vattendirigeringen som de inte alls hade samma idé om var den var. Kalla fastnade i minnet av markeringarna, vilket väl nästan har hänt oss alla. Ja, ja vi provar igen.

Ögonlyste Tetra, Twotea och Caxa alla UA. Har dock bestämt mig för att vänta med Tetra till nästa vinter 18-19 då hon precis löpt nu, nästa löp blir antagligen i april-maj, och då har jag inte lust med valpkull. Däremot blir det nog en kull till på fina duktiga Rea (W2 For A Reason) Mer om detta på valpsidan förstås.

SE VCH SE U(V)CH SE J (D) CH Hissmovallens Filip heter Caxas fästman 🙂 ska bli så kul med en valpkull taxar i huset, men detta blir dock under våren/sommaren -18 då taxklubben vill att föräldradjuren ska fyllt 3 år, samt vi vill inte förstöra jaktsäsongen som är kort som den är.

Nytt

torsdag, augusti 24, 2017

Då har vi kommit till slutet av augusti månad, och det har som vanligt hänt en del sen sist jag uppdaterade.

Vi var på väg på Lag-SM när jag sist skrev, och där hamnade vi till slut på en 8:de plats. Vi hade en rolig helg, med glatt humör i laget, och det var det viktigaste för oss.

Roligt var att Willowridge Five Senses ”Sansa” och Helene som ingick i ett lag från Östra hade en fin rad  20 14 19 20 20 20. Riktigt snyggt !!!

Sen hade vi nästan en månad utan att det hände särskilt mycket hund, mycket annat dock med lite födelsedagar bröllop mm.

Nu har det dock hänt lite mer:

Maria har varit på utställning med Ajrån så nu har hon på papper att han är både SE(j)JCH & NJCH Willowridge Two Steps From Hell  Wow säger vi, och än en gång stort GRATTIS !!

Birgitta och Zack (W. Three A Magic Number) har tagit sin andra 1:a i ökl och tar i och med det klivet upp till nästa klass. Stort Grattis !!

Först ut i 5-kullen kom Gunilla med Peak (W.Five Peak) i nkl, Vi säger Grattis till 1:a priset och önskar dem lycka till ökl så småningom.

Asbjörn och Tango (W.Three To Tango) var i Kiruna och tog en 1:a i ekl. De är fantastiska de där två 🙂 Stort Grattis

Även vi har hunnit med lite framgångar då Henrik och Kalla (W.Three Black Juniper) vann ökl (på fantastiska 96 poäng) på det underbara BröllpsWT vi fick deltaga på i Norge. Trond och Aase hade fixat så fint med ALLT. Tetra (W.Four Reasons)och jag kom på en fin andra plats på 92 poäng, och det var jag riktigt nöjd med förstås.

Hanen ni ser här på bilden nedan är Otto (Capandus Sky Loch Dunvegan) Riktigt snygg och trevlig hane som vi hälsat på när vi var i Norge. Se mer på valpsidan

Juli -18

fredag, juli 7, 2017

Härliga nyheter från söder där Eddie med fina, duktiga Fivel ”W Five By Five” VANN SSRK södra avd. kvälls WT med fina 90 poäng!! (av 50 startande) Säger bara wow !! vad månde det bliva av detta ekipage 🙂

Fler W-hundar har visat vad duktiga de är, och måste gratulera Katarina och Sam ”W One Worth Waiting For” som fick 4 st !!!! 20:or på apportera för livet tävlingen. Det är verkligen mycket bra gjort !!

Malin och Vilse ”W Five Seasons” har varit på lydnadsplan, där han blev 3:a (av 20 startande) fick 181,5 poäng,  och är nu uppflyttad till nästa klass.

Det ramlar in fina HD ED resultat på 5 – kullen, och snart är alla röntgade. 6 av 9 med 5 A UA och ett C UA är resultatet än så länge. Vi ska för övrigt röntga om C-hunden, då vi inte alls är överens med SKK, men det är en annan historia. 3 kvar att röntga nu, och det blir spännande att se, men vi är inte särskilt oroliga

Nu i helgen ska vi representera Värmland i Lag-SM jag och Henrik, Birgitta, Katarina och Bolly. Alltså 4 W-hundar av 5, så då får vi se hur det går.

Har fått klart med hanhund nu till Twotea och vi är mycket glada att få använda Otto, se mer på valpsidan angående detta 🙂

Unghundsderby 2017

torsdag, juni 15, 2017

Så otroligt nöjda och glada för våra fina fem-kull. (u.W.Two For Tea e.Stenbury Askrike Black Nash)

Årets u-derby var riktigt fint arrangerat av Östergötland, med kluriga men inte allt för svåra rutor. Det blev en hel del nollor under dagen, men det var inte en utav rutorna som var svår, utan alla hade sin lilla egen klurighet. I 5-kullen så är vi så nöjda med att först och främst 6 av 9 kom till start, och att 4 st av 6 gick runt utan ngn enda 0:a, det i sig är en mkt bra prestation. Peak fick en där han helt missade nedslaget, och Rey fick 2 st, men å andra sidan fick hon 2 st 20:or, vilken inte många andra fick.

Stort Grattis till Lars och Äster (W.5 Eggs for easter)  13: de !!!! plats på fina 83 poäng.  På 17: de plats hade vi sen Helen med Sansa (W.5 Senses) på 80 poäng tätt följd av Malin med Vilse (W.5 Seasons) på 79 poäng 19:e plats. Att ha 3 st utav de 20 bästa i ett startfält på typ 180 hundar, är vi så oerhört stolta över !!! På 30:e plats hamnade Ewa med Five (W. 5 Star) på 74 poäng. Sen har vi Eva med Rey (W. 5 By Two) och Gunilla med Peak (W. 5 Peak)  som tyvärr fick med sig någon nolla som jag nämnde, men där de fick poäng så var de fantastiska!!

De går från klarhet till klarhet denna kull, verkar dessutom vara mkt friska, så nu har vi bestämt att ta en kull till på Twotea. Återkommer med mer information 🙂

Kennelträff 2017

fredag, juni 2, 2017

En så succé det blev. Underbara människor i underbart väder <3 

Background