Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

Kallt

måndag, november 7, 2016

Nu är sista proven gjort för i år. Har startat 2 ggr på a-prov med Twotea med ett 3:dje resp en 0:a som resultat. Märkligt i denna sport är att jag är mer nöjd med min hund när hon nollade, än när hon gick till pris. På bägge proven var jag kvar till slutet av dagen, men man blir liksom aldrig bättre än sin sämsta fågel, det är ett som är säkert.

Ska ha träff med 5-kullen nu i mitten av november, men sen går vi in i vintervila med labradorerna, men hoppas innerligt inte det blir för mycket snö, för nu är det Caxas tid 🙂
20151207_122956

Hösten 2016

måndag, oktober 24, 2016

Tänk vilken fantastisk höst vi haft i Willowridge ! så många fina resultat och så många duktiga valpköpare i alla kullar! och än är det inte riktigt slut på startandet.

Maria och Ajrån (Two Steps From Hell) fortsätter mot målet jch, och nu är det sannerligen inte långt kvar ! Fixade det praktiska, och har nu ”bara” ett första pris ekl kvar. Nästa år så <3

Birgitta och Zack (Three a Magic Number) tog en 1:a ökl i helgen, och även en fin 2:a! Den hunden vill ibland mer än hjärnan hinner med, och det är riktigt häftigt att se, men blir ibland lite ineffektivt. Lite mer rutin i vissa moment, så kommer ytterligare framgångar komma på löpande band.

Henrik och Kalla (Three Black Juniper) startade också ökl i helgen, och allt såg såååå bra ut ända till det slutade tvärt. Det syntes väl att Henrik tränat mycket den senaste tiden, och träning ger sannerligen resultat. Hon var så fint i hand, och gjorde fina markeringar och dirigeringar, men så bestämde hon sig för att truten för dagen var riktigt äcklig. Den tänkte hon minsann inte leverera, ”kan omöjligt vara så att husse vill ha den här” 😉 Domare Roger gick ut och lyfte på den, och då sprang hon förstås dit och hämtade utan bekymmer ! så typiskt! men så är det och det är bara att fortsätta träna och ha roligt med sin hund.

Jag själv och Twotea ska försöka oss på lite A-prov, vi får väl se hur det går. Hon har löpt precis, så vi har inte varit i hetluften på ett tag.

PS Har fått äran att låna in Rea ”W Two For a Reason” till våren igen, så valpar är planerade våren/sommaren -17. Måste få en kull till på denna tik, då vi är otroligt nöjda med 4-kullen.

Spring !!!!

torsdag, september 29, 2016

Kära nån !! hur kunde jag glömma Fina lilla ”Spring” W. Four Points är ju också med i raden av Willowridgare som har gjort fina resultat under hösten. 1.a pris nkl. Stort Grattis !!!spring

Fler fina resultat

måndag, september 26, 2016

Fler fina valörer av priser på b-prov kommer in till Willowridge 🙂

Jag själv och ”Twotea” W.2 For Tea startade 2 !! ggr på samma dag i ekl. Vad gör man inte för att hinna med allt vad hösten erbjuder. Vi var först på Ärla provet och fick en 2:a pris (igen) Kändes snopet då hon gick fint genom hela provet, och jag var supernöjd efter. Hon hämtade dock inte alla dummys på söket, och då räckte det inte till topp. Åkte snabbt vidare till Hjo, där hon åter gjorde ett fint arbete, och där satt första priset 🙂 Nu har vi 2 st, och får se om vi kan hinna med ngt mer prov innan säsongen är över. Har anmält till nt A-prov också, vilket ska bli mkt spännande förstås.

Birgitta, Mikael och Henrik startade i ökl på Arvika provet under helgen. W. 3 A Magic Number ”Zack” W 3 Visisbility ”Visa” och W 3 Black Juniper ”Kalla” och samtliga gjorde fint arbete. Alla de viktiga retrieveregenskaperna finns på plats, men sen kan man ha lite otur 😉

Visa missade markeringarna, och hon hämtade dir.fågeln istället som var en bit längre bort, snabbt som ögat bytte hon fågel (and mot kråka !!) på väg tillbaka. Har diskuterat detta med byte genom åren, och ibland verkar det som om hunden ”glömmer” bort att den har nt i munnen, får plötsligt syn på en fågel på marken, och verkar tänka ” ohps, ett vilt det ska jag ta med till min husse” Det ska inte förväxlas med att hunden söker med vilt i munnen, vilket är mkt värre tycker jag. I övrigt gjorde hon ett fint arbete, och visade att hon är fint i hand med Mikael. Blev en 3:a Det har du gjort bra !!!

Zack gjorde allt fint men krånglade till det lite för sig under sökarbetet. Han var låååångt ute och gjorde ett riktigt ”Dalasök” som vi säger, och hoppade dessutom i vattnet och kollade upp tjärnet ordentligt 😉 Det hela blev i.o.m detta omständligt, och allt vilt kom inte in. Det blev en fin 2:a och som sagt, han gjorde verkligen resterande mkt fint! Påt igen bara! nästa gång så 🙂

Kalla satte inte en tass fel i stort sett 🙂 Henrik förde som vanligt henne lugnt och fint genom hela provet, och det var bara en lite odistinkt igång vid vattendirigeringen som inte var perfekt. Sammanfattande kritik löd ” En lab.tik som uppvisar mycket goda retrieveregenskaper och löser provet på ett tilltalande och effektivt sätt” En fin 1:a på första starten i ökl, inte illa !!

PS Har börjat titta efter datum i november för en lite 5-träff, håll ögonen öppna, kommer med mer information snart 🙂
14440862_1408412602521859_7164848753216758117_n 14495515_1408412319188554_793485562235953474_n

Storslam för Willowridge

fredag, september 2, 2016

De här bilderna får representera Willowridge framgångar de senaste veckorna, men det räcker egentligen inte alls 🙂 Vi har på 2 veckor tillsammans tagit hem 7 !!! ettor och 1 tvåa <3 i alla klasser 😀 😀 såååå duktiga hundar och hundförare! det är inte utan man blir stolt och lycklig.

Nkl:

Annette Axelsson med Sparris ”W Four Seasons” 1:a

Sofia Holmberg med Zäta ”W Four Happines” 1:a

Kicki Pilenås med Tetra ”W Four Reasons” 1:a

Ökl:

Mikael Whalgren med Visa ”W Three The Visibility” 1:a

Katarina Ronacher med Sam ”W One Worth Waiting For” 2:a

Ekl:

Asbjörn Kristiansen med Tango ”W Three To Tango” 1:a

Maria Setterberg med Ajrån ”W Two Steps From Hell” 1:a

Kicki Pilenås med Twotea ”W Two For Tea” 1:a
14039968_1374439619252491_7535542955540309530_n 14063861_1374439745919145_4510191499810815274_n 14102339_1374439852585801_6866273058269815534_n

Grattis

torsdag, augusti 11, 2016

Vill gratulera Maria Zetterberg och W.Two Steps From Hell ”Ajrån” som i helgen tog ett 1:a pris i ekl på det mycket omtalade Alftaprovet. Detta ekipage har verkligen gjort fantastiska prestationer genom åren, och fler kommer det bli, så duktiga

Jag tog med mig Twotea, Kalla och Tetra och åkte med goda vännerna Bolly och Katarina till Stockholms skärgård för att deltaga på mocktrail samt WT. Tyvärr hade nt otyg kommit in i hundarnas nosar, och det var helt omöjligt för dem att finna dummys. Otroligt tråkigt, och faktiskt i nuläget lite bekymmersamt. Trodde då först på noskvalster, och har behandlat alla, men nu snart 4 veckor senare är luktsinnet fortsatt mycket dåligt, och mina arbetskamrater (veterinärerna) förstår inte heller. Virus ?? det konstiga är också att inte alla i flocken är drabbade, Tassen är precis som vanligt och springer glatt ut och hämtar de dummys som de andra inte finner

”Sam” W.One Worth Waitng For och Katarina skötte sig riktigt bra, och kom på en hedrande 5:e plats ökl (endast 6 poäng från ettan) under söndagens WT på Muskö. Var så roligt att se dem och Katarina förde honom på ett perfekt sätt <3 Vill förstås nämna Helen Dahlqvist som vann med sin duktiga Thorsvi Dalwhinnie ”Dolly” vi kommer nog få läsa mer om hennes framgångar på denna sida med W.Five Senses ”Sansa” så småningom.

Hösten är i antågande med allt vad det innebär. Jakter, prov och träningar i långa rader 🙂 Ska döma B-prov både i Sverige och Norge, och även något A-prov ser det ut att bli, men hade också tänkt försöka hinna starta egna hundar. Blir lite frustrerad då jag blir bortlottad när jag väl har en helg ledig, men sådana är reglerna så det jag inte hinner i år, får jag väl ta nästa.

Apportera för livet.

torsdag, juli 21, 2016

Vilken fantastisk helg vi hade, och vilka fina placeringar!! 🙂

Vi började på fredagen då Eddie hade fixat fina träningsmarker åt oss, och vi hade en lyckad dag.

På lördag var det lagtävling och ”Three Two Will” Theresia med Rea, Asbjörn med Tango och jag själv med Twotea hade en bra dag med många fina apporter. Den vi kommer komma ihåg mest är nog när Theresia skickade iväg Rea på en linje, hon sprang och sprang och hoppade över ett staket ut i en åker med hög gröda, (inte alls dit hon skulle) jag vänder mig om och ropar – Men blås då !! och T står där med en pipa som inte ger ifrån sig minsta ljud !! med panik i uttrycket 🙂 men som det lag vi var, så hoppade Asbjörn in bredvid Theresia, och hon började blåsa i hans pipa. Allt fungerade, och vi fick fina poäng. Alla stationer fungerade bra för våra hundar, och vi hamnade slutligen på en 3:dje plats. 3:an 4:an och 5:an hade samma poäng, 249. Vi blev uppropade som 5:a, men när vi kollade alla poäng senare på kvällen visade det sig att vi hade fler 20:or, så 3:a blev vi. 🙂

Marie med Grabben ”Stenbury Black Grouse” alltså pappa till 3-kullen hade fixat ett lag med Grabbenbarn, och där fick då Kalla och Henrik ingå samt Sun med duktiga Macke. Även det laget gick fantastiskt bra och placerade sig slutligen på fin 7:e plats. Gissa om vi hade en trevlig och glad kväll.

Vill förstås TACKA hela staben för ”Apportera för livet” som gjorde denna helgen så oförglömlig. Sååå glad för denna dag.

PÅ söndagen var det dags för individuella prestationer Thersesia med duktiga flashiga snabba envisa Rea fick 82 poäng !!!! som var bara 1 poäng från placering. Duktiga ni är <3
Henrik och gamla, rutinerade trogna Tassen placerade sig precis efter på 79 poäng <3
Twotea hade ingen bra dag, men är så nöjd med unga Kalla som i.o.f fick ett par nollor, men f.ö fick fina poäng.
Också goa unga snygga glada Spring med Marie som fick domarens pris !!!
Asbjörn har hyllats för sin fina 3:dje placering!! och Sun hade en riktigt snygg rad av siffror innan den försmädliga 0:an dök upp.
Åter igen TACK för en enastående helg, Willowridgefamiljen äger !!!!! ♥♥♥

 

canser 1 canserlag lagen trän Halmstad mot canser Halmstad

Unghundsderby mm

fredag, juni 10, 2016

Vill Gratulera några som redan i år visat att W-hundarna kan 🙂

Grattis Mikael och Visa (W Three The Visibility) som kom 2:a i ökl på SSRK/vl jaktcup som pågått hela våren !!! Mycket bra jobbat. Vi glömmer lätt att de inte är så gamla dessa hundar

Grattis Birgitta och Zack (W Three A Magic Number) som kom 4:a i samma cup och klass. De har också deltagit på b-prov nkl, och fått ett 1:a pris! Mot nya mål 🙂

Nu står unghundsderby för dörren 🙂 ser fram emot en trevlig dag med härliga valpköpare ur 4-kullen. Theresia med Joy, Marie med Spring, Anette med Sparris, Maria med Tai och jag själv med Tetra ska försöka oss på de olika uppgifterna som erbjuds. Spelar ingen roll hur det går, utan huvudsaken är att vi får en trevlig dag med våra hundar. Vill redan nu tacka bästa Marie som åter fixar boende åt oss i år igen(blir spännande om hon kan fixa nästa år också).

Hör mycket från alla som fått hem sina valpar från 5-kullen, och det är idel lovord <3 Är så härligt att höra hur fint de har tagit flytten, nya flockmedlemmar, nya rutiner osv. Alla verkar vara som en labrador ska vara, orädd och nyfiken.

 

 

7 veckor

lördag, maj 14, 2016

Nu är 5-kullen 7 veckor gamla och är helt enkelt såååååå underbara. Vädret har varit fantastiskt, så det har varit enkelt att vara uppfödare. De har varit ute från morgon till kväll bråkat, lekt, sprungit, bitit och blivit uppfostrade av 4 labradorer och en tax. 3 av dem är nu valda, så det är bara resten kvar att placera, är faktiskt inte alls svårt då de verkar mycket jämna.

Imorgon ska vi promenera de 50 meter som är upp till servicehemmet där vi ska besöka pensionärerna vid deras eftermiddagsfika. Alla kullar har gjort detta vid 7 veckors ålder, och det är mycket uppskattat.
13166087_1298397063523414_4420150421919584719_n 13174021_1298397176856736_7880153465240163212_n 13174205_10207265867177312_2750177910794268111_n 13177718_10207265867657324_2341938392205903152_n 13178579_1299024890127298_8583793475509597445_n

Five-släppet

tisdag, maj 3, 2016

Varit ute för första gången. Oj oj vad jobbigt det var, men otroligt spännande. Benke Odenmark hade kameran beredd och tog fina bilder
13102751_1024486760930633_3962217280560935744_n 13103538_1024486767597299_1242617458488882053_n (1) 13118971_1024486700930639_2840795423626117617_n 13124714_1024506897595286_5023404981270697202_n

Background