Välkommen till Willowridge kennel - Hundar för jakt

3 v

måndag, januari 19, 2015

1535506_996436077052849_8877061130014149884_nIdag är de 3 v. gamla. Nu börjar de bli små individer som undersöker omvärlden. De vinglar runt på ostadiga ben och provar att bita och smaka på det som kommer i deras väg. Svansen provas att vifta på och även att skälla, eller låta på något sätt är ett spännande äventyr. De ramlar omkull av häpnad när ett starkt ljud plötsligt kommer fram. Helt underbara att sitta och titta på !

Det finns fortsatt hanvalpar som inte är tingade.

Glöm inte anmäla till kennelträffen. Även ni som hämtar ur denna kullen är naturligtvis välkomna att komma, även om vi kanske inte kan göra så mycket med de små, men det är förstås bra för dem att umgås med så många både människor och andra hundar.

14-17 maj på Herrfallet Arboga.

Kennelträff 2015

lördag, januari 10, 2015

Har börjat planera för årets kennelträff 14-17 maj på Herrfallet Arboga. Behöver veta hur många av er som vill vara med ? kan tyvärr inte ge er något ca pris än, men vi har iaf diskuterat upplägget.

Torsdag: vi anländer, minglar och myser

Fredag: Träning i grupper

Lördag: Ev. någon sorts tävling WT eller i lag, vi vet ej än ????

Söndag: Ev lite gemensam träning på fm. Städning och hemresa.

Hoppas så många som möjligt kan närvara!

svar till toottsan@Hotmail.com

Född 2014-12-29

söndag, januari 4, 2015

11390_987290344634089_3616678655520603753_nJa, då kom då nyårsraketerna !! och såååååå många blev det 11 st !!! Rea skötte allt perfekt, och man kunde verkligen inte tro att detta var hennes första kull. Nu har det gått en vecka, och oron över att det blev lite väl många för en förstagångstik börjar släppa. Allt fungerar perfekt, och de små äter, sover och ser ut att må alldeles utmärkt.

Vi har inte alla tingade, utan där finns fortsatt både hanar och tikar att tinga :)

Resan

fredag, december 12, 2014

Tror många följt oss via fb under vår resa i det förlovade retrieverlandet, så jag skriver inte mycket om det här, men vill bara tala om att OJ OJ OJ vad kul vi hade. Hade stora förväntningar innan resan, och de uppfylldes med råge, blev bättre än vi någonsin vågat hoppats. Allt fungerade utmärkt, och de små fadäser som hände, (så som en siffra för lite i passet, krock på parkeringen, några -oj då, nu är vi på fel sida igen, -var det en rondell ??,slut på addblue vätska, trasig gps mm) tog alla med ro, och var inget vi la någon energi på ;)  Vi lade all fokus på träning, jakter, pubbesök, goda och trevliga middagar, härligt umgänge med alla nationaliteter, championship, drottning Elizabeth, frackklädda unga Eatonungdomar, luncher, country clothing m.m m.m !!! Bara helt underbart :)

Reas mage växer så det knakar, och under luciahelgen flyttar hon in i sitt barndomshem tillbaka. Ska ta en röntgenbild, så vi får en aning om hur många nyårsraketer där är. Ser så fram emot en ny kull små goa !!!!

Börjar planera för en kurshelg här hemma. Tänker att ha en helg med öppen/elit på hemmaplan. Återkommer med datum.

På väg

fredag, november 21, 2014

Nu så startar årets resa. För första gången ska vi nu äntligen åka till England med hundar. Henrik ska ta med sig Tassen, jag Twotea och Theresia Rea. Vi har bokat färja, hyrt hus, planerat resväg mm. Ska träna någon dag för Guy Bennet och dessutom få vara med på ”picking up”. Avslutar med att följa championchipet hos drottningen på Windsor, och hoppas få se en massa bra hundar där. Ska bli så vansinnigt spännande och roligt att äntligen få göra allt detta. Återkommer med detaljer när vi kommer hem :)

Under resan kommer vi få se om Rea är dräktig, har svårt att tänka att hon inte är detta, och vi får väl ta det lite lugnt med henne. Har planerat med ledigheter mm inför en valpkull, och det ska bli roligt och mysigt förstås. Bästa Sofia och Daniel kommer att hjälpa till en del då semesterdagarna börja tryta. Det blir lite pusslande men kommer ordna sig fint.

Allt är så spännande :)

Valpsidan

tisdag, november 4, 2014

Rea är nu parad och vi räknar med små svarta nyårsraketer :) Bilder och Helenas egna ord om Kimmi finns under fliken ”valpar”

Lite ändrade planer igen.

torsdag, oktober 30, 2014

Efter ytterligare lite ändrade planer p.g.a prov i Danmark och utstryk som liksom inte överensstämmer, så är nu ändå Rea parad, fast med ”Kimmi” Cynhinfa Hamik. Har varit intresserad av att använda denna trevliga hane förr, och nu föll bitarna på plats. Nu hoppas och väntar vi på små små Rea-Kimmi valpar runt nya året :)

Lite ändrade planer

måndag, oktober 20, 2014

10600560_10152786492756838_856370449772590300_nDet blev lite ändrade planer vad det gäller årets valpkull ;) det är dock inga stora förändringar. Det blev ingen lyckad parning med vår egen Twotea, så vi tänker göra ett nytt försök med helsyster ”Rea” W Two For A Reason som vi får låna in till kenneln. Hon har börjat löpa, så hon kommer få träffa Boy i nästa vecka.

Rea är något mer intensiv än syster Twotea, mer lik sin mamma, och det är förstås inget fel ;) Har mycket hög arbetskapacitet, och är en fröjd att se arbeta tillsammans med sin ägarinna.  Hon tog två 1:a pris i ökl under hösten, och är nu i ekl. Ska be Theresia skriva ner några egna ord om sin ögonsten.

Twotea löper

lördag, oktober 4, 2014

Nu har Twotea börjat löpa :) Nu hoppas vi att tycke och kärlek uppstår med fina Boy, så det blir valpar i november. Se mer under ”valpar”

Prov

fredag, september 26, 2014

Icke !! Det blev inte som jag hoppats på ökl i Väse. vi missade en markering. Twotea och jag hade inte riktigt samma uppfattning om hur vi skulle lösa detta, och vi åkte ner på en trea då domaren tyckte hon var väl olydig. Jag själv var dock väldigt nöjd med henne när vi var färdiga. Alltså med alla andra retrieveregenskaper, och ffa med hennes lugna och behagliga sätt. Hon är en fröjd att ha med sig både på prov och på jakt.

Vi har hunnit med några jakter bl.a på slottet. Härliga dagar, men ett riktigt slit är det. Tikka var helt utsliten och Tassen hade ”prästlöss” i ögonen, tycker det är fantastiskt hur de fortsatt bara sliter vidare trots allt.

Träffade Åse och Boy (se valpar) under veckan, och inget ändrade min uppfattning om tilltänkt pojkvän till Twotea. Lugn, balanserad och följsam, med bra viltfinnarförmåga. Tror det blir bra detta :) Twotea ögonlystes ua igår, så nu får vi se när löpet är igång.

Nu åker jag till Umeå och tittar på hundar :D

Background